کد خبر: 1023150
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰
وزیر بهداشت: آزمایش‌های حیوانی به خوبی پیش رفته‌است؛ فاز انسانی آزمایش واکسن کرونای ایرانی ۲، ۳ هفته آینده اجرایی می‌شود
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته در حالی که با ثبت ۲۷۲ مرگ جدید، یک بار دیگر ویروس کرونا رکورد‌شکنی کرد، سعید نمکی وزیر بهداشت با خبر‌هایی از جنس موفقیت در حوزه تولید واکسن کرونا پشت تریبون رسانه‌ها قرار گرفت. وزیر بهداشت که پیش از این نیز وعده داده‌بود خبر‌های خوشی در حوزه تولید واکسن کرونا در راه است؛ دیروز با تأکید بر اینکه واکسن وطنی کرونا فاز آزمایش‌های حیوانی خود را تا میمون به خوبی پشت سر گذاشته، از اجرای فاز انسانی آزمایش واکسن کرونای ایرانی طی دو، سه هفته آینده خبر داد و گفت: «تمام اقدامات ما در این زمینه منطبق بر استاندارد‌های بین‌المللی و پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است. گزارش این اقدامات از امروز به سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌شود.»

طی ۲۴ ساعت منتهی به ۲۱ مهرماه کرونا باز هم رکورد‌شکنی کرد. بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۶۳ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر رسید. در طول همین زمان، ۲۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید. ۴ هزارو۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۴۰۹ هزار و ۱۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند. استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

موج سنگین کرونا

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه موج جدید کرونا سنگین‌تر از امواج قبلی بود، تصریح کرد: «به محض خنثی شدن یک موج بیماری میزان رعایت نکات بهداشتی کاهش می‌یابد و همین موضوع سبب می‌شود تا شاهد روند تصاعدی بیماری باشیم. ابهاماتی در زمینه داشتن تخت خالی در بیمارستان‌ها وجود دارد، اما نکته مهم آن است که مردم نباید به دلیل خالی بودن تخت‌ها خود را به بیماری مبتلا کنند. جلسه‌ای روز‌های قبل در تهران برگزار شد و خوشبختانه در این استان آمادگی کامل وجود دارد. با دستور رهبر معظم انقلاب تخت‌های بیمارستان‌های نیرو‌های مسلح در اختیارمان قرار گرفت و با دستور وزیر رفاه تخت‌های بیمارستان‌های تأمین اجتماعی نیز قرار است در صورت نیاز در اختیارمان باشد.»

وی افزود: «ممکن است بخش‌های کرونا در بیمارستان‌ها پر شده‌باشد که با خالی کردن سایر بخش‌ها، تخت به بیماران اختصاص می‌دهیم. مردم بدانند در حال استفاده از ذخایر استراتژیک هستیم و بیماران الکتیو که در نوبت انجام اعمال جراحی بودند در نوبت مانده‌اند. این در حالی است که در آمد بیمارستان‌ها نیز کاهش یافته‌است».

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران هم با اشاره به شروع پیک سوم کرونا توضیح داد: «به نظر می‌رسد این پیک خیلی هولناک‌تر، عظیم‌تر و با دامنه عمیق‌تر از پیک‌های قبلی باشد.»

در آستانه آزمایش انسانی واکسن کرونا

نمکی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در زمینه تولید واکسن کرونا گفت: «در مراحل مختلف کار را دنبال کرده‌ایم و آزمایش بر نمونه حیوانی تا میمون هم انجام شده و نتایج بسیار خوبی گرفتیم.»

وی افزود: «در دو تا سه هفته آینده کار آزمایش واکسن بر نمونه انسانی را آغاز خواهیم کرد. تمام اقدامات ما در این زمینه منطبق بر استاندارد‌های بین‌المللی و پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است. گزارش این اقدامات از امروز به سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌شود.» نمکی با اشاره به ابهاماتی که در زمینه واکسن کرونا وجود دارد، گفت: «گام‌های مؤثری برای دسترسی به واکسن بر می‌داریم، اما همچنان ابهاماتی درباره میزان ماندگاری و اثرگذاری در مورد واکسن کرونا وجود دارد و روی آن کار می‌شود.»

وی افزود: «به رغم تمام تحریم‌های ظالمانه در زمینه ساخت دارو‌هایی که حتی تأثیر کمی در درمان کرونا داشتند مانند فاویپیراویر و رمدسیویر فعال بودیم و اکنون تولیدات خود را مصرف می‌کنیم. در مورد واکسن نیز چنین است و در جلسه دوم، نتایج تحقیقات خود را اعلام می‌کنیم. در مورد واکسن پلتفرم‌های متعددی دنبال شده‌است و حدود هفت گروه تحقیقاتی بر تولید واکسن کار می‌کنند که از روز اول بر فرایند‌های انجام شده نظارت داشتم.»

بدقولی شرکت سازنده واکسن آنفلوآنزا

وزیر بهداشت درباره واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: «به دلیل مشکلات تحریم‌ها و آگاهی که از میزان تولید واکسن داشتم، کار مذاکره برای تهیه واکسن را از اسفندماه سال قبل آغاز کردم. سال قبل ۴۰۰ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا در جهان تولید شده‌بود و امسال با توجه به افزایش تقاضا‌ها این عدد به ۷۰۰ میلیون دوز رسید. با اقدامات زودهنگام برای تهیه واکسن آنفلوآنزا، قول تهیه‌۱۶ میلیون دوز واکسن را از شرکت‌های سازنده گرفتم که بخشی از آن فراهم شد.»

نمکی ادامه داد: «امسال به دلیل تحریم‌ها سخت‌ترین سال ارزی کشور است، اما با تلاش دوستان بالاخره ارز خرید واکسن آنفلوآنزا از ۱۵ شهریور ماه فراهم شد، اما در این بین بدقولی شرکت‌های سازنده واکسن، افزایش قیمت واکسن و تحریم‌های امریکا در مقابل ما قرار داشت. تاکنون حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن به کشورمان رسیده‌است که در خانه‌های بهداشت به گروه‌های پرخطر تزریق می‌شود. نوبت بعدی دریافت واکسن هم در راه است. گرچه می‌خواستیم واکسن برای ۱۵ شهریور در دسترس باشد، اما امروز می‌بینیم سایر کشور‌ها نیز تزریق واکسن را از ۱۵ اکتبر آغاز کرده‌اند.»

وی در ادامه تأکید کرد: «در حال حاضر با استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی شیوع آنفلوآنزا کاهش یافته‌است و باید این آگاهی وجود داشته باشد که واکسن ایمنی صد‌درصدی ایجاد نخواهد کرد. حداکثر محافظت علیه آنفلوآنزا ۳۰ تا ۳۵ درصد است، اما در تلاش هستیم واکسن برای گروه‌های پرخطر تأمین شود. خودمان واکسن را با ارز ۴هزارو۲۰۰ تومانی تأمین کردیم و به داروخانه‌ها هم اجازه خواهیم داد با ارز نیمایی واکسن تهیه کنند، اما بر فرایند قیمت‌گذاری نظارت خواهیم کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار