کد خبر: 1023476
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱
معاون فنی سازمان امور مالیاتی از شناسایی ۲۵۰۰ شرکت کاغذی اخلالگر اقتصادی خبر داد که در مواردی ۲۰۰ شرکت فقط یک آدرس دارند!
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گفته معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در جریان بررسی‌ها ۲ هزارو ۵۰۰ شرکت صوری شناسایی شده‌اند که این شرکت‌ها در حوزه اخلالگری اقتصادی و فرار مالیاتی مشغول بودند. از سوی دیگر ۲۰۰ شرکت شناسایی شده‌اند که یک آدرس پستی مشابه دارند و در گذشته نیز ۴هزارو۵۰۰ شرکت کاغذی شناسایی شده‌بود که این شرکت‌ها در عالم واقع موجودیت فیزیکی نداشتند، اما صورت‌های معاملات واهی و فاکتور صوری ایجاد می‌کردند. این دست از اطلاعات شرکت‌ها را وقتی در کنار ثبت‌سفارش‌های گسترده کالا‌های غیر‌ضروری و دپوی ۸ میلیون تن کالا در گمرکات و بنادر قرار می‌دهیم، متوجه می‌شویم که افزایش نرخ ارز، کالا و بدهی‌های کلان مالیاتی و بانکی از ولنگاری حوزه شرکت‌ها آب می‌خورد. نکته جالب آن است که حوزه مورد علاقه شرکت‌ها، واردات کالا‌هایی است که سود بیشتری داشته‌باشند، از همین‌رو به اعتقاد کارشناسان اقتصادی اگر ولنگاری شرکت‌ها در حوزه ثبت‌سفارش کالا و واردات ساماندهی شود، نرخ ارز به عنوان عامل ایجاد تنش در ساختمان قیمت‌ها کنترل خواهد شد؛ البته رئیس کل بانک مرکزی پیش از این به ولنگاری‌ها در حوزه واردات کالا و قاچاق اشاره داشته‌است، با این حال این روز‌ها شاید در حوزه ساماندهی حوزه تجاری خبر‌هایی است که همتی ریسک بازار ارز را به‌طور مجدد برای بازیگران این بازار گوشزد کرده‌است، بی‌شک اگر حوزه تقاضا برای ارز که همانا واردات غیر‌ضروری است ساماندهی شود، ثبات در اقتصاد ایجاد خواهد شد.

در حالی که یکی از مسئولان اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر‌تجاری در سال ۹۳ تعداد شرکت‌های ثبت‌شده در ایران را یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد عنوان کرده‌بود، به گفته معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در جریان بررسی‌ها ۲ هزارو ۵۰۰ شرکت صوری شناسایی شده که این شرکت‌ها در حوزه اخلالگری اقتصادی و فرار مالیاتی مشغول بودند، از سوی دیگر ۲۰۰ شرکت شناسایی شده‌اند که یک آدرس پستی مشابه دارند، این اطلاعات به خوبی نشان می‌دهد برخی از شرکت‌ها در تحریک و دستکاری بخش عرضه و تقاضا در بازارهایی، چون ارز، کالا و تأمین مالی بانکی، زمین و ساختمان، خودرو، قطعات نقش مخرب دارند؛ از همین‌رو شاهد نوسان‌های گاه و بیگاه در اقتصاد هستیم. در این میان به نظر می‌رسد نهاد‌های نظارتی کار بررسی عملکرد شرکت‌ها را در اقتصاد ایران آغاز کرده‌اند، زیرا یکی از راه‌های تعادل در اقتصاد حذف شرکت‌های مخرب و اخلالگر است.

در شرایطی که درگیری بین دستگاه‌های دولتی، چون وزارت صمت و اقتصاد در رابطه با تولیت سامانه‌های ثبت سفارش و واردات کالا بالا گرفته است و به‌رغم تنگنای ارزی کشور در حدود ۸‌میلیارد دلار کالا درگمرکات و بنادر دپو شده و ورود این کالا‌ها که بخشی از آن غیر‌ضروری است، برابر می‌باشد با ایجاد موج جدید تقاضا در بازار ارز جهت واردات مجدد، به نظر می‌رسد به جای اینکه فقط رئیس کل بانک مرکزی را مقصر گرانی ارز بدانیم، باید واردات و قاچاق کالای غیر‌ضروری را عامل تشدید نرخ ارز در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی معرفی کرد.

در حالی که نرخ دلار همچنان در محدوده ۳۱‌هزار تومان قرار دارد و کارشناسان اقتصادی جهش نرخ ارز در بازار داخلی را از چشم بی‌انضباطی در سیاست‌های تجاری در واردات کالا‌های غیر‌ضروری و ثبت سفارش‌های گسترده کالا در سال جاری و دپوی ۸‌میلیارد دلار کالا در گمرکات و بنادر می‌بینند و بر این باورند مقصر نوسان‌های نرخ ارز طی ماه‌های اخیر دستگاه‌های متولی واردات هستند و حالا با ترخیص میلیارد‌ها دلار کالای دپو شده در گمرکات و بنادر به تدریج این کالا‌ها به ریال تبدیل شده و این ریال جهت تهیه ارز واردات مجدد بازار ارز داخلی را با رشد تقاضا مواجه می‌کند، رئیس کل بانک مرکزی که پیش از این در رابطه با آشفتگی در بازار واردات رسمی و غیر‌رسمی انتقاداتی داشت، با اشاره به اینکه ده‌ها میلیارد دلار از درآمد‌های ارزی ایران مسدود شده، به طور مجدد به ریسک بازار ارز اشاره کرد. از سوی دیگر به نظر می‌رسد تا سیاست‌های تجاری (حوزه واردات و قاچاق کالا و ارز) متناسب با فشار ناشی از تشدید تحریم‌ها و کاهش درآمد‌های ارزی نفتی و غیر‌نفتی تغییر نکنند، برقراری ثبات در بازار ارز سخت و پیچیده است.

شناسایی ۲۵۰۰ شرکت کاغذی اخلالگر در نظام اقتصادی

معاون فنی سازمان امور مالیاتی از شناسایی ۲۵۰۰ شرکت کاغذی در دو ماه خبر داد و گفت: براساس اطلاعات به دست آمده، ۲۰۰ شرکت با یک آدرس پستی شناسایی شدند.

محمود علیزاده در گفتگو با فارس با اشاره به برخورد جدی سازمان امور مالیاتی کشور با شرکت‌های کاغذی اظهار داشت: با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط و داده‌ها و اطلاعات در سامانه تعریف شده، در دو ماه گذشته بالای ۲۵۰۰ شرکت صوری شناسایی کردیم که با استفاده از مکانیزم گرافیک است. معمولاً افرادی که در شرکت‌های کاغذی قرار دارند، زنجیره‌ای در شرکت‌های دیگر نیز حضور دارند. مثلاً اگر یک فردی در یک شرکتی شناسایی شده، این فرد در شرکت‌های دیگر نیز رصد خواهد شد.

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: دومین موضوع برای شناسایی، مکان ثبتی شرکت‌هاست. به وجود آمدن این شرکت‌ها معمولاً با نیت اقتصادی نیست و آن‌ها بیشتر به دنبال فرار مالیاتی و اخلال در نظام اقتصادی هستند. مثلاً در یک مکان ۲۰۰ شرکت با یک آدرس پستی ثبت شده است؛ بنابراین تمامی فعالیت‌های آن‌ها زیر نظر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در گذشته حدود ۴۵۰۰ شرکت کاغذی شناسایی کردیم، گفت: این شرکت‌ها در عالم واقع موجودیت فیزیکی ندارند. صورت‌های معاملات واهی ایجاد می‌کنند و در کنار فروشنده یا خریدار واقعی قرار می‌گیرند و اقدام به صدور فاکتور واهی می‌کنند.

درآمد‌های ارزی کشور به واسطه تحریم‌های ناجوانمردانه امریکا و همچنین شیوع کرونا از ناحیه ارز‌های نفتی و غیرنفتی کاهش یافته است. در چنین شرایطی با وجودی‌که انتظار می‌رود سیاست‌های تجاری و واردات کالا به حوزه واردات کالا‌های ضروری محدود شود، تا فشار از ناحیه ثبت سفارش کالا به منابع ارزی نرخ ارز را به شکل ممتد بالا نبرد، متأسفانه شاهد بی‌انضباطی در حوزه ثبت سفارش کالا هستیم. به‌طوری که هم اکنون در حدود ۸ میلیون تن کالا در گمرکات و بنادر وجود دارد. ترخیص این کالا‌ها بی‌تردید بازار ارز داخلی را با فشار تقاضا برای تهیه ارز جهت واردات مجدد کالا روبه رو می‌کند.

اگر چه فشار‌ها برای ترخیص ۸‌میلیون تن کالای موجود در گمرکات و بنادر که ارزش آن در حدود ۸‌میلیارد دلار ارزیابی می‌شود، بالا گرفته‌است و همانطور که اشاره شد، تبدیل شدن این کالا‌ها به ریال، تقاضای جدید در بازار ارز جهت واردات مجدد ایجاد می‌کند، انتظار می‌رود سیاست‌های تجاری متناسب با درآمد‌های ارزی کشور تغییر یابد تا به واسطه ثبت سفارش جدید ورود کالا، نرخ ارز در بازار داخلی بیش از این دیگر افزایش نیابد و منابع ارزی کشور صرف واردات کالا‌های ضروری، چون غذا و دارو شود.

هم اکنون نرخ دلار در کانال ۳۱ هزار تومان و نرخ یورو در کانال ۳۷ هزار تومان و همچنین نرخ درهم نیز در کانال ۸ هزار و ۷۰۰‌تومان قرار دارد. در این میان اگر چه جهش نرخ ارز در شرایط کنونی انتقاد‌هایی را در پی داشته است، اما به نظر می‌رسد رشد اخیر نرخ در بازار ارز عموماً ناشی از صدور ثبت سفارش‌های قابل ملاحظه کالا و قاچاق کالا بدون توجه به منابع ارزی کشور و شرایط تحریم و شیوع کرونا و کاهش درآمد‌های ناشی از صادرات غیر نفتی است.

رئیس کل بانک مرکزی: بازار ارز پرریسک‌ترین بازار است

رئیس کل بانک مرکزی گفت: طی سه‌هفته آینده فشار‌ها به ایران به اوج خود خواهد رسید و من همواره تأکید کرده‌ام که بازار ارز پرریسک‌ترین بازار است و هرچه مردم خودشان تشخیص دادند، انجام بدهند، هر لحظه ممکن است اتفاقی در این بازار بیفتد.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی روز چهارشنبه ۲۳‌مهرماه‌۹۹ در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: درپی تحریم‌ها که در چارچوب فشار حداکثری دولت امریکا به تدریج علیه ما عملیاتی می‌شود، اتفاقاتی رخ داده و متأسفانه انتظارات منفی در جامعه به همین دلیل شکل گرفته است. وی افزود: ما تمام تلاش خود را می‌کنیم که این وضعیت را به ثبات برسانیم و تعدیل کنیم. همتی در جمع خبرنگاران به برخی نقل قول‌ها از سوی خود مبنی بر اینکه دلار پایین می‌آید، گفت: من عرض کرده‌ام که شرایط بسیار پیچیده و در حال تغییر است.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: محدودیت‌هایی روی منابع ما گذاشته‌اند و اکنون ده‌ها میلیارد دلار از درآمد ارزی ما در خارج از کشور مسدود شده‌است و بسیاری از کشور‌هایی که روابط خوبی با ما دارند به دلیل فشار امریکا اجازه استفاده ایران از آن‌ها را نداده‌اند، در حالی که پیش‌بینی من این بود که ما امسال بتوانیم از آن‌ها بهره‌برداری کنیم.

وی اظهار امیدواری کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی را شروع کرده‌ایم و من نسبت به آینده خوش‌بین هستم.

همتی گفت: در پایان دولت رئیس‌جمهور فعلی امریکا فشار‌ها بیشتر شده است، اما ما در عوض مقاومت‌مان را بیشتر می‌کنیم و بسیار امیدوارم که بتوانیم این مسائل را حل کنیم، بنابراین یکی از اقدامات مهمی که در این زمینه صورت دادیم، مذاکره با مناطقی بوده که پول‌های ما در آن کشور‌ها مسدود است و من چند روز پیش سفری به عراق داشتم، امیدواریم بتوانیم از منابع‌مان در عراق که بیش از ۵‌میلیارد دلار است، استفاده کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در مراکز دیگر نیز ما پاسخ مثبت شنیدیم، ان‌شاءالله به تدریج تجار و واردکنندگان ما متوجه خواهند شد که ما در کجا‌ها به منابع‌مان دسترسی پیدا کردیم و وقتی به درخواست‌های آن‌ها پاسخ داده‌می‌شود، آن‌ها در بازار خواهند دید.

همتی تأکید کرد: به هر حال باید این را قبول کنیم که طی سه‌هفته آینده فشار‌ها به ایران به اوج خود خواهد رسید و من همواره گفته و تأکید کرده‌ام که این بازار پرریسک‌ترین بازار است و هرچه مردم خودشان تشخیص دادند انجام بدهند، ریسک این بازار بسیار بالاست و هر لحظه ممکن است اتفاقی در این بازار بیفتد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
عامل بسیاری از گرانی ها و جرم و جنایت‌ و فحشایی که در جامعه بر اثر فقر و تبعیض و رانتها رخ میدهند همین شرکتهای صوری است که اگر با آنها بسیار سخت برخورد شود بسیاری از زندان های ما از زندانی بدون هیچ جبری خود بخود خالی خواهند شد میخواهید این موضوع ثابت شود آن را با یک عملیات علمی و راهبردی و همه جانبه و سیستم اجرائی قاطع و عادلانه عملی سازید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار