کد خبر: 1023493
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۰
با اشاره به تداوم اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران در کرونا
به نوشته نیویورک‌تایمز، «باربارا اسلاوین» مدیر ابتکار آینده ایران در شورای آتلانتیک، کارزار «فشار حداکثری» امریکا علیه ایران را سادیسم (دیگرآزاری) توصیف کرده که در قالب سیاست خارجی ارائه می‌شود.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به تحریم‌های جدید امریکا علیه بانک‌های ایرانی با هدف قطع کامل ارتباط مالی ایران با جهان در دوران کرونا پرداخت و نوشت: هفته گذشته دولت ترامپ ۱۸بانک ایرانی را که همچنان ارتباطات بین‌المللی خود را حفظ کرده بودند، مورد تحریم قرار داد. از نظر دولت ترامپ، ایرانی بودن خود به اندازه کافی جرم است. فهرست جدید تحریمی امریکا علیه ایران مؤسساتی مثل بانک مسکن را شامل می‌شود که در زمینه اعطای وام مسکن فعالیت می‌کند و بانک کشاورزی که به کشاورزان وام می‌دهد.

به نوشته نیویورک‌تایمز، «باربارا اسلاوین» مدیر ابتکار آینده ایران در شورای آتلانتیک، کارزار «فشار حداکثری» امریکا علیه ایران را سادیسم (دیگرآزاری) توصیف کرده که در قالب سیاست خارجی ارائه می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است: در گذشته تحریم بانک‌های ایرانی بخشی از راهکار گسترده‌تر با هدف مجبور کردن ایران به موافقت با محدود کردن برنامه هسته‌ای آن بود که متحدان اروپایی امریکا، روسیه و چین هم از آن حمایت می‌کردند. اما دولت ترامپ از توافقی حاصل از آن تحریم‌ها خارج شد و از آن زمان ایالات متحده تقریباً در شورای امنیت سازمان ملل در تلاش برای افزایش فشار بر ایران تنها بوده است. ماهیت یکجانبه و فراسرزمینی این تحریم‌ها که تهدیدی برای ایران و هر شرکتی در جهان که با آن تجارت می‌کند است، نزدیک‌ترین متحدان امریکا را هم آزرده می‌کند.

بنابر این مطلب، تحریم‌های جدید علیه این ۱۸بانک در دوران همه‌گیری به‌خصوص از سایر تحریم‌ها بی‌رحمانه‌تر است. مقامات دولت ترامپ اصرار دارند تحریم‌هایی که در ماه دسامبر اجرایی می‌شوند، در مورد غذا و دارو اعمال نخواهند شد. آن‌ها همچنین می‌گویند مراقب بوده‌اند معافیت‌هایی را برای شرکت‌هایی که می‌خواهند لوازم ضروری به ایران بفروشند، در نظر بگیرند.

نیویورک‌تایمز در ادامه، ادعا‌های مقامات امریکایی را زیر سؤال برده و می‌نویسد:، اما روند تأیید معافیت‌ها دست‌وپاگیرتر و زمانبرتر از آن است که نیاز‌های بهداشتی و درمانی ایران در دوران کرونا را برطرف کند و حتی اگر این شرکت‌ها معافیت فروش تجهیزات پزشکی مورد نیاز را به ایران دریافت کنند، ایران همچنان برای پرداخت پول به آن‌ها با مشکل روبه‌روست، زیرا ایران به دلیل تلاش‌های دولت ترامپ برای ممانعت از خرید محصولات ایرانی به‌خصوص نفت از سوی سایر کشور‌ها و همچنین به این دلیل که تحریم‌های بانکی امریکا دستیابی ایران به درآمد حاصل از صادرات این کشور را دشوار کرده، با کمبود ارز‌های احتیاطی مواجه است.

به نوشته این نشریه، شکی نیست که گرچه این سیاست اقتصاد ایران و مردم آن را با مشکل مواجه کرده، اما به هدف خود در تسلیم شدن تهران در مقابل واشنگتن دست نیافته است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: این سیاستی است که در طول زمان بازه کمتری به همراه دارد و هرچه امریکا از قدرت و نفوذش بیشتر استفاده کند، اشتیاق بیشتری برای ایجاد سازوکار‌های مالی جایگزین در سراسر جهان به وجود خواهد آمد که در نهایت واشنگتن را از نفوذ جهانی خود محروم خواهد کرد و توقف انباشت تحریم‌ها علیه ایران در دوران همه‌گیری اقدام عاقلانه‌تری از سوی مقامات امریکایی خواهد بود.

تماس ظریف با ژاپنی‌ها

وزیر امور خارجه محدودیت‌های غیرقانونی امریکا در استفاده از منابع ارزی خود در کشور‌های دیگر و جلوگیری این رژیم برای خرید دارو و غذا برای مردم ایران را جنایت علیه بشریت عنوان کرد. به گزارش «ایرنا»، محمدجواد ظریف در گفتگو با همتای ژاپنی ضمن تبریک انتخاب سوگا به سمت نخست‌وزیر و همچنین انتصاب مجدد موته گی به سمت وزیر امور خارجه اظهار امیدواری کرد سیاست پیشین این کشور در تلاش برای ایفای نقش ژاپن در کمک به ثبات منطقه در دولت سوگا نیز ادامه یابد. ظریف با اشاره به لزوم استفاده جمهوری اسلامی ایران از منابع ارزی خود در ژاپن، اعمال محدودیت‌های غیرقانونی از سوی رژیم امریکا در این مسیر را محکوم کرد و جلوگیری از خرید دارو و غذا برای مردم ایران را جنایت علیه بشریت دانست.

رئیس دستگاه دیپلماسی تأکید کرد: از دولت ژاپن توقع داریم در چارچوب تعهد عام کشور‌ها به اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ مانع از این اقدام غیرقانونی امریکا شود. ظریف همچنین از حمایت‌های ژاپن از ایران در مبارزه با کرونا تشکر و اظهار امیدواری کرد همکاری‌های دو کشور در روابط دوجانبه گسترش یابد. وی در خصوص برجام تأکید کرد: بسیار مهم است که تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا طرف‌های دیگر هم تعهدات خود ذیل این توافق را انجام دهند.

وزیر امور خارجه بر نقش فعال و سازنده جمهوری اسلامی ایران در ایجاد صلح و ثبات در منطقه تأکید کرد و افزود: حضور نیرو‌های بیگانه نه تنها کمکی به منطقه نمی‌کند بلکه موجب پیچیدگی و تشدید مشکلات می‌شود. موته گی هم در این گفتگو از ارسال پیام تبریک ظریف تشکر و بر تقویت همکاری‌ها در مبارزه با کرونا و ارسال تجهیزات پزشکی با استفاده از منابع مالی ایران تأکید کرد.

این دیپلمات ژاپنی با تأکید بر اینکه موضع ژاپن در تلاش برای ثبات‌سازی در خاورمیانه تغییر نکرده است، گفت: ژاپن همواره از برجام حمایت کرده و می‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار