کد خبر: 1023687
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۰
شیوا نوروزی
سرویس ورزش جوان آنلاین: در نظر گرفتن حقوق، پاداش و برخی امتیازات از جمله اقداماتی است که مسئولان ورزش کشور‌ها برای حمایت از مدال‌آوران و قهرمانان خود در نظر می‌گیرند. خیال راحت، نداشتن دغدغه معیشت، داشتن حقوق و بیمه و نگران نبودن بابت دوران بازنشستگی از مهم‌ترین فاکتور‌هایی هستند که در ورزش قهرمانی در سطح بین‌الملل به آن‌ها اهمیت داده می‌شوند و نتیجه این توجهات در عملکرد ورزشکاران مستقیماً تأثیرگذار است. در ورزش کشورمان اگرچه مدال‌آوران غیرفوتبالی همواره مورد بی‌مهری مدیران قرار گرفته‌اند، اما با این حال تمهیداتی حداقلی در جهت تقدیر و حمایت از آن‌ها در نظر گرفته شده است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱- معافیت قهرمانان از سربازی یکی از مهم‌ترین آنهاست؛ طبق قانون مصوب، تمامی ملی‌پوشان پس از طی دوره آموزشی می‌توانند زیر‌نظر وزارت ورزش و در تیم‌های ورزشی خدمت کنند؛ ضمن اینکه نفرات اول تا سوم بازی‌های المپیک، نفرات اول و دوم مسابقات جهانی، نفرات اول بازی‌های آسیایی، ملی‌پوشان رشته‌های تیمی که در جام‌جهانی اول تا سوم شوند و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان پارالمپیک از خدمت مقدس سربازی معاف می‌شوند.

۲- پرداخت پاداش به مدال‌آوران هم داستان خود را دارد. معمولاً چند‌ماه قبل از رویداد‌های بزرگی همچون المپیک و بازی‌های آسیایی مسئولان وزارت و کمیته دست به کار می‌شوند و بعد از برگزاری جلسات و همفکری و مشورت میزان پاداش ورزشکاران برتر را تعیین می‌کنند. در ورزش ایران بیشترین پاداش به مدال‌آوران بازی‌های المپیک تعلق می‌گیرد؛ در بازی‌های المپیک ریو وزارت ورزش و جوانان پرداخت ۳۰۰ سکه به قهرمانان، ۲۰۰ سکه به نایب قهرمانان و ۱۲۰ سکه به نفرات سوم المپیک ۲۰۱۶ را تصویب کرد. علاوه بر وزارت، کمیته ملی المپیک هم دست به کار شد و با توجه به بودجه‌ای که داشت پاداشی را تعیین کرد که بلافاصله بعد از اهدای مدال به ورزشکاران برتر پرداخت شد. پاداش کمیته به مدال‌آوران طلایی، نقره‌ای و برنزی المپیک ریو به ترتیب ۱۰ هزار، ۵ هزار و ۳ هزار دلار بود. نتایج بازی‌های آسیایی هم برای ورزش کشور از اهمیت بالایی برخوردار است تا جایی که هر چهار سال یک‌بار به مدال‌آوران آسیایی پاداش ویژه‌ای اهدا می‌شود. در بازی‌های جاکارتا وزارت ورزش ۱۶۰ سکه برای قهرمانان، ۸۰ سکه برای نایب قهرمانان و ۴۰ سکه برای نفرات سوم در نظر گرفت. طبق اعلام ستاد عالی بازی‌های آسیایی این پاداش برای رشته‌های تیمی مدال‌آور نصف در نظر گرفته شد (۸۰، ۴۰ و ۲۰ سکه). کمیته ملی المپیک، اما برای بازی‌های جاکارتا ۲۰۱۸ برای نفرات اول ۵ هزار و نفرات دوم ۲ هزار و نفرات سوم هزار دلار جایزه داد.

۳- تصویب قانون استخدام توسط هیئت دولت در تیرماه سال ۹۵ خبر خوشحال‌کننده‌ای برای ورزشکاران ایرانی بود؛ طبق ابلاغ هیئت دولت نفرات اول تا سوم المپیک، نفرات اول و دوم رقابت‌های جهانی، نفرات اول تا سوم بازی‌های آسیایی، نفرات اول تا سوم جام‌های جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان پارالمپیک و رقابت‌های جهانی معلولان می‌توانند به استخدام نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف درآیند.

۴- صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش ایران هم طبق ضوابط خود حقوقی را برای مدال‌آوران در نظر گرفته است؛ به‌عنوان مثال کف حقوق در نظر گرفته شده برای یک قهرمان المپیک از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و برای یک قهرمان پارالمپیک از ۶۰۰ هزار تومان است. علاوه بر این مرغوبیت مدال‌های آسیایی و جهانی نیز در افزایش حقوق ورزشکاران و پیشکسوتان تأثیرگذار است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار