کد خبر: 1023848
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۰
در اولین سالروز اعتراضات مردمی، اعتراضات به خیابان‌های بیروت برگشت و درگیری‌های شدید میان معترضان لبنانی و نیرو‌های امنیتی حین تلاش معترضان برای ورود به مقر پارلمان به وقوع پیوست.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه رأی‌الیوم، فعالان از مناطق مختلف لبنان از شمال، شرق و جنوب با در دست داشتن پرچم لبنان، پلاکارد‌ها و بلندگو‌هایی در این اعتراضات شرکت کردند. معترضان در اولین سالروز اعتراضات ۱۷ اکتبر در مرکز بیروت تجمع و به سمت مقر پارلمان سنگ پرتاب کردند. تلاش آن‌ها برای ورود به پارلمان منجر به دخالت نیرو‌های امنیتی شد که با گاز اشک‌آور مانع از ورود معترضان به داخل پارلمان شدند و آن‌ها را از مرکز بیروت دور کردند.

معترضان در نهایت ظهر شنبه به سمت بندر بیروت حرکت کردند و شعله انقلاب را به عنوان نماد و یادبود قربانیان انفجار بندر بیروت برافروختند. معترضان همچنین از مسئولان سیاسی لبنان به شدت انتقاد کرده و از شهروندان خواستند به خیابان‌ها بیایند. آن‌ها بر خواسته‌های خود درباره دولت مستقل و برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام، انجام اصلاحات، محاکمه فاسدان و سارقان و استرداد اموال به غارت رفته و محاکمه عاملان انفجار بندر بیروت تأکید کردند. شرکت‌کنندگان تأکید کردند که مقامات سیاسی را محاکمه خواهند کرد و تا قبل از سقوط نظام حاکم دست برنخواهند داشت. فعالان خواهان دولت مدنی و استعفای رئیس بانک مرکزی لبنان شدند. لبنان از سال ۲۰۱۹ شاهد بحران‌های پیاپی است. شیوع کرونا و انفجار بندر بیروت نیز بحران اقتصادی در این کشور را افزایش داده است. بحران‌های پیاپی در لبنان باعث استعفای دولت شد و تاکنون گروه‌های سیاسی نتوانسته‌اند به توافقی درباره تشکیل دولت دست یابند. جمعه نیز یان کوبیش، هماهنگ‌کننده ویژه دبیرکل سازمان ملل در لبنان گفت: نیاز‌های مشروع لبنانی‌ها طی یک سال وحشتناک برآورده نشد و به طور کلی به فراموشی سپرده شد. مقامات سیاسی بار‌ها به اجرای این اصلاحات تعهد دادند، اما به آن عمل نکردند.

عدم حمایت احزاب مسیحی از حریری

سعد حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان که در جریان تظاهرات مردمی سال گذشته استعفا کرد، اخیراً با صحنه‌گردانی فرانسوی‌ها آماده بازگشت به صحنه است و این کار ذیل عنوان اجرای اصلاحات پیشنهادی فرانسه و به دست آوردن شروط لازم برای به دست آوردن کمک‌های بین‌المللی صورت می‌گیرد، اما تا کنون نتوانسته است حمایت دو حزب اصلی مسیحی جریان ملی آزاد و حزب القوات اللبنانیه را به دست آورد. قرار بود رایزنی‌های پارلمانی برای تعیین نخست‌وزیر جدید روز پنج شنبه برگزار شود، اما میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان بنا به درخواست برخی از فراکسیون‌های پارلمانی این نشست را به تعویق انداخت. جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل، داماد عون اعلام کرد، نمی‌تواند از شخصیتی سیاسی مانند حریری حمایت کند، زیرا پیشنهاد امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه تشکیل دولت اصلاحات و هدایت آن توسط «متخصصان» است. وی در بیانیه‌ای افزود: به همین دلیل شورای سیاسی بر نامزد نشدن سعد حریری برای پست نخست‌وزیری اجماع دارد. به تعویق افتادن رایزنی‌های پارلمانی باعث نمی‌شود حزب در موضع خود تجدیدنظر کند. با این حال، اگر حزب‌الله لبنان و متحدش جنبش امل از حریری حمایت کنند او می‌تواند با اکثریت آرای پارلمان متصدی پست نخست‌وزیری شود، اما عدم حمایت دو حزب مسیحی از وی، در بهترین حالت به او قدرت شکننده‌ای برای مقابله با بد‌ترین بحران لبنان از زمان جنگ داخلی می‌دهد که بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ رخ داد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار