کد خبر: 1024245
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۸
روزهاي سخت کرونايي ايران در بي توجهي شروندان به نکات بهداشتي
ديگر نبايد از کرونا به عنوان يک بيماري ياد کنيم. بلکه کرونا قاتلي است که به جان شهروندان افتاده و سلاحش هم بي توجهي شهروندان به اصول بهداشتي و سفرهاي غيرضرور است...
حوريه ملکي

* حوريه ملکي

 

ديگر نبايد از کرونا به عنوان يک بيماري ياد کنيم. بلکه کرونا قاتلي است که به جان شهروندان افتاده و سلاحش هم بي توجهي شهروندان به اصول بهداشتي و سفرهاي غيرضرور است. گويي عزادار شدن خانواده ها به يک مسئله معمولي تبديل شده است و در هر شبانه روز ده ها خانواده، سرپرست و يا يکي از اعضاي خود را از دست مي دهند و سياه پوش مي شوند. کوتاهي و نواقص در بخش مديريت و سهل انگاري در سطح جامعه را بايد اولين دليل اين همه مرگ و مير بدانيم.

  

***

 

"کوويد19" ویروسی که هشت ماه از انتشارش می‌گذرد و هیچ منطقه‌ای را تا کنون از شر خود در امان نگذاشته است و هنوز هم مشخص نیست که آینده آن به کجا ختم می‌شود. اگر چه بارها پزشکان مردم را بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی ملزم کرده‌اند اما اوضاع و احوال جامعه نشان مي دهد که به دلیل عادی انگاری‌ها و از طرفی سوءمدیریت‌ها تا کنون بسیاری از شهروندان در نقاط مختلف ايران جان خود را از دست داده‌اند و همچنان هستند افرادی که نه تنها خود اعتقادی به این بیماری ندارند بلکه دیگران را هم تشویق به عدم استفاده از ماسک و رفتن به مراسمات مختلف می‌کنند.

 

پايين آمدن سن مبتلايان به کرونا

 

استان هاي مختلف و به تبع آنها شهرستان ها درگير کرونا شده اند و در همين رابطه شهرستان تربت‌جام در خراسان رضوي در وضعیت قرمز قرار دارد و بسیاری از ساکنانش مبتلا به این بیماری شدند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام با بيان اينکه بیماران مبتلا به کرونا اخیرا بسیار بدحال‌تر از قبل به بیمارستان مراجعه می‌کنند و در حال حاضر با توجه به راه‌اندازی بخش آی سی یو شماره ۳ بخش عفونی با ۱۷ تخت در این بخش، ظرفیت آن صد در صد تکمیل شده و گاه در بخش عفونی نیز بیماران بدحال بستری هستند، مي گويد: شرایط سختی در پیش داریم به‌ طوری که از سه هفته گذشته تا کنون شبی یک بیمار کرونایی فوت می‌کند و شرایط نگران کننده، سخت و بحرانی شده است.

محمد افکار از افزایش مبتلایان در گروه سنی جوانان به خصوص سنین ۳۰ تا ۳۹ سال خبر می‌دهد و تصريح مي کند: توجه کمتر جوانان به اصول بهداشتی یکی دیگر از نگرانی‌های ما است. این افراد ضمن درگیری خودشان به این بیماری دیگران را مبتلا کرده و موجب افزایش مبتلایان و متوفیان می‌شوند، کسانی که ماسک می‌زنند نه تنها برای سلامتی خودشان اهمیت قائل می‌شوند و جان افراد خانواده را حفظ می‌کنند بلکه باری را از روی دوش خسته کادر بهداشت و درمان بر می‌دارند و همچون سدی از انتقال ویروس جلوگیری می‌کنند.

در استان مرکزي نيز شرايط بقدري سخت شده که از آن به عنوان حرکت در سراشيبي تاريکي تعبير شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک با بيان اينکه هنوز به نقطه اوج بیماری کرونا نرسیده ایم و به نظر می رسد حداقل تا ۶ ماه دیگر این وضعیت ادامه داشته باشد، مي گويد: در آستانه ورود به نهمین ماه مبارزه با ویروس کرونا هستیم و متاسفانه کادر درمان را خسته و فرسوده کرده است.

دکتر بهمن صادقی با بیان اینکه در کنار بخش دولتی بخش خصوصی نیز از این شرایط متاثر شده اند و با طولانی شدن این اپیدمی تاثیرگذاری ها و خستگی ها بیشتر خواهد شد، مي افزايد: متاسفانه به دلیل مواجهه بالای کادر بهداشت و درمان با بیماران، شاهد افزایش آمار ابتلا در بین این کادر هستیم به طوری که ۱۰ درصد توان کادر درمان به دلیل ابتلا از پروسه درمانگری خارج شده اند.

وي تاکيد مي کند: در ابتدای یک سراشیبی و تاریکی قرار داریم. این روند تا ۵ تا ۶ ماه آینده ادامه خواهد داشت و حتی بدتر هم خواهد شد و به نظر می رسد در چند ماه آینده به اوج فشار کاری و تاریکی ها برسیم، هنوز به نقطه اوج نرسیده ایم و مسلما پس از آن تاریکی، به سپیده دم خواهیم رسید.

اين مسئول با بیان اینکه قبل از بیماری کرونا وضعیت اقتصادی و درآمدی مراکز درمانی خصوصی و دولتی چندان قابل قبول نبود، مي گويد: از مجموع ۱۲ بیمارستان دولتی استان مرکزی، تنها یک یا دو مورد بیمارستان در حد سر به سری و سود ناچیز قرار داشتند و در بخش خصوصی نیز حاشیه امن اقتصادی و سودآوری وجود نداشت به طوری که ضریب اشغال ۳۵ تا ۶۰ درصدی تخت های این بیمارستان نشان داد که بخشی از خدمات این مراکز مغفول باقی مانده است و در کلینیک های جراحی محدود نیز شرایط بهتر از بیمارستان های خصوصی نبود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک تصريح مي کند: کرونا بخش اقتصادی و درآمدی مراکز درمانی را تحت تاثیر خود قرار داده است و در ماه های آینده این روند شدت می گیرد و با ادامه یافتن این وضعیت به نظر می رسد عملا بخش سلامت و مراکز درمانی خصوصی و دولتی ورشکسته خواهند شد، در حال حاضر با وجود ضریب اشغال ۱۰۰ درصدی، اما این شرایط، ضرررسان شده است.

 

دورهمي ها و جولان کرونا

 

عدم توجه شهروندان به رعایت نکات بهداشتی و برگزاری دورهمی ها، میدان را برای جولان کرونا در همه مناطق را باز کرده و آمار تکان دهنده ای از فوتی ها و موارد ابتلا به ویروس را به ثبت مي رساند.

این روزها خراسان جنوبی حال مساعدی نسبت به ویروس کرونا ندارد. قرمز شدن وضعیت قرمز کرونا در استان از روزها قبل در گزارش مسئولان نمود پیدا کرده و آمارهای تکان‌دهنده‌ای اعلام می‌شود.

اگرچه در برهه‌ای از فعالیت این ویروس در خراسان جنوبی، با نظارت‌های ویژه مسئولان، اعمال محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، آمار ابتلاء به کرونا کاهش یافت و شرایط مطلوبی را در استان شاهد بودیم اما باز هم برخی از شرایط دست به دست هم داده و شیوع این ویروس در استان را در رتبه‌های بالایی قرار داده است.

متأسفانه بی توجهی شهروندان به مسائل بهداشتی و برگزاری دورهمی ها از یک سو و مسافرت‌های بی حد و نصاب بین شهری و خارج استان از سویی دیگر آمار روزانه مبتلایان کووید ۱۹ را سه رقمی کرده است. این شرایط در حالی است که مردم هم گلایه‌هایی از مسئولان دارند. گلایه‌هایی که به سفرهای پیاپی مسئولان کشوری به استان برمی‌گردد. بنا به گفته شهروندان حضور مقامات کشوری تنها برای سخنرانی در یک جلسه یا افتتاح یک پروژه در شرایط پیش رو غیر منطقی بوده و مسئولان خود باید الگویی برای مردم قرار گیرند.

جان دادن اولین شهیده مدافع سلامت بر اثر کرونا در استان در دی غیر قابل باور بوده که باید در نگاه مردم مورد توجه ویژه قرار گیرد. علاوه بر این، پر شدن تخت‌های بیمارستانی از جمله نگرانی‌هایی بوده که بر تن استان فریاد می‌زند.

شاخص آمار ابتلای روزانه در استان کم جمعیتی مانند خراسان جنوبی ۴ برابر آمار کشوری شده و بنا به گفته مسئولان بروز موارد جدید استانی به ۱۹ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و میزان مرگ اختصاصی علیتی به ۲۶.۱ درصد افزایش پیدا کرده است.

اصفهان هم به مرحله اي رسيده که مرگ روزانه ۳۵ بیمار کرونایی را گزارش مي کند.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان با بیان اینکه در ارزیابی که از تحمل پذیری سیستم درمان استان انجام دادیم، بستری ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار نقطه شکنندگی ماست، مي گويد: اگر تعداد بستری از ۲۵۰۰ بیمار بیمار بالاتر رود در صف انتظار بیماران را تجربه می کنیم، در عین حال که سطح کیفیت مراقبت ها پایین تر می آید و مرگ و میر بیشتری تجربه می کنیم، پس نباید اجازه دهیم به نقطه شکننده نزدیک شویم.

بهروز کلیدری ادامه مي دهد: از ابتدای شیوع کرونا تا این لحظه بیش از ۴۲ هزار بیمار در بیمارستان های استان بستری شدند که از این تعداد متاسفانه حدود ۴ هزار و ۶۰۰ نفر فوت کردند.

وی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از فوتی ها در استان تست مثبت کرونا داشته و مرگ قطعی بر اثر کرونا بوده اند، مي افزايد: سعی کرده ایم تمام موارد فوت را اطلاع دهیم و حتی موارد مشکوک را جزو آمار آورده و حذف و ممیزی نکردیم.

معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در روزهای گذشته گفته شد اگر تعداد فوتی های کرونا بخواهد واقعی باشد باید ضربدر دو شود، مي گويد: در اصفهان عملا این اتفاق افتاده و تعداد آمار فوتی های استان اصفهان از شفاف ترین آمار در کشور است، درحالی که خیلی از استان ها فقط آمار فوت بیماران قطعی را اعلام کردند ولی ما از ابتدا سعی کردیم همه موارد حتی تست های پی سی آر منفی که به تشخیص پزشک مشکوک به کرونا بود را ثبت و اعلام کنیم.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار