کد خبر: 1024551
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۴
علیرضا زاکانی
استیضاح رئیس‌جمهور در هفته‌های گذشته از پرچالش‌ترین بحث‌های سیاسی و جلسات خصوصی و عمومی فعالان سیاسی کشور بود. هرچند این بحث سرانجام به پایان رسید و رهبر معظم انقلاب صراحتاً و علنی به موضوع مواجهه نادرست و غیراخلاقی با رئیس‌جمهور محترم ورود کردند، اما به‌جهت بررسی و تحلیل منطق حاکم بر آنچه در هفته‌های گذشته گذشت و از آن جهت که احتمال می‌رود در سال‌های آتی نیز باز هم این ماجرا تکرار شود و نیازمند تحلیل و آسیب‌شناسی است، بر خود واجب دیدم تا استدلال‌هایی را که در جلسه پنج ساعته ۲۹ مهر ۱۳۹۹ با مطالبه‌گران فعال طرح استیضاح داشتم به صورت مکتوب منتشر نمایم تا علاوه بر درج در تاریخ، بتواند محلی برای فکر و مداقه قرار گیرد.

بنده در این جلسه، طرح استیضاح رئیس‌جمهور را در مقطع کنونی (هر چند با نیت خیرخواهانه و برای حل مشکلات کشور و مردم تهیه شده بود) غیرشرعی، غیرمنطقی، غیرعقلایی، غیرعلمی، تک‌روانه و ضدسازوکار‌های جمعی مجلس، غیرحرفه‌ای، خلاف مصالح حکمرانی، خلاف تجربه، سطحی، منفعلانه، غیرمردمی، تفرقه‌آفرین، خلاف سبک مدیریتی و منطق امامین انقلاب اسلامی، ضدامنیتی و بحران‌آفرین و‌غیرانقلابی یا ضدانقلابی دانستم که در ادامه استدلال‌های خود را به صورت تیتروار تقدیم می‌نمایم.

طرح استیضاح رئیس‌جمهور

غیرشرعی بود؛ رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دور قبلی مجلس که استیضاح مطرح شد، اعلام کرده بودند که با آن مخالفند؛ این بار نیز فهم مخالفت معظم له و چرایی این مخالفت سخت نبود. عقیده ولایی ما که سیاستمان را عین دیانت تعریف می‌کنیم، حکم می‌کند هرگونه حرکت برخلاف خواست ولی‌فقیه به‌ویژه آنجا که نظرشان به صراحت بیان شده است، حجیت شرعی ندارد.

غیرمنطقی بود؛ طرح استیضاح در واقع هیچ‌گونه نتیجه خاصی به همراه نداشت؛ همان‌طور که بسیاری از دلسوزان نیز گفته و نوشته‌اند، حتی در صورت رأی منفی شخص آقای روحانی و عزل ایشان از مقام ریاست‌جمهوری، تداوم دولت تا آماده‌سازی و برگزاری انتخابات مجدد بر عهده معاون اول (ضمن تزلزل در همین وضع نیم‌بند موجود) قرار می‌گرفت که یک حساب سرانگشتی نشان می‌داد طی این مسیر تقریباً با روال معمول برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ یکسان بود یا نهایتاً چند ماه تفاوت داشت لذا منطق حکم می‌کرد به خاطر این مدت اندک کشور را وارد چالشی بزرگ ننماییم.

احساسی و غیرعقلایی بود؛ وقتی طرحی نتیجه‌ای حداقلی نزدیک به هیچ و آثار و تبعاتی بس مهم به همراه دارد، اساساً دیگر پافشاری و تأکید بر آن، کنشی احساسی و غیرعاقلانه است که حواشی و جنجال‌هایی که در فضای کنونی کشور برپا می‌کند، آسیبی فراتر از هدف خیرخواهانه پشت آن به همراه خواهد داشت.

غیرعلمی بود؛ وقتی طرحی را به میدان می‌آوریم که محاسبات دقیق و منطقی ناظر به نتیجه آن انجام نشده است و آینده‌ای پرابهام دارد، در واقع جوابی بسیط و ساده به ماجرایی پیچیده و چند وجهی داده‌ایم که این کاملاْ غیرعلمی است.

تک روانه و ضدسازوکار‌های جمعی مجلس بود؛ بیان طرح استیضاح به شکلی که رقم خورد، هر چند با نیت خیرخواهانه و حل مشکلات مردم بود، اما حرکتی خارج از فرآیند‌های کارجمعی و برخلاف سازوکار‌های تعبیه شده در فراکسیون انقلاب اسلامی (اکثریت مجلس) بود. تکروی، ناهماهنگی و سماجت برخلاف کارجمعی نه‌تن‌ها در این مورد بلکه در هر موردی خلاف روح کار جمعی و وحدت رویه است که طبیعتاً با شکست روبه‌رو خواهد شد.

غیرحرفه‌ای بود؛ هنر جبهه انقلاب در فضای کنونی کشور باید آن باشد که دولت را با مطالبه‌گری و نظارت در ریل خدمتگزاری گذاشته و آن را به شکل جدی برای خدمت به مردم حمایت کند، اما طرح استیضاح کاملاً برخلاف این مسیر بود و بیشتر موجب غبارآلود شدن فضا می‌شد و فرصت فرار از پاسخگویی را برای مسببان وضع موجود فراهم می‌کرد تا فریاد‌های «نمی‌گذارند» شان بلند شده و قدرت تشخیص سره از ناسره را در جامعه ذبح نماید.

خلاف مصالح حکمرانی بود؛ در فضای کنونی کشور که درگیر جنگ اقتصادی تمام‌عیاری هستیم، مجلس باید بتواند با حمایت از دولت و نظارت جدی بر آن دولت را در انجام وظایف خود یاری رساند و با پر کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، تنها بر پیروزی در جنگ اقتصادی با دشمن ذاتی اسلام و مردم ایران امریکا متمرکز شود که در این خصوص رهبر معظم انقلاب بار‌ها و بار‌ها توصیه‌‎های مؤکدی فرموده‌اند.

خلاف تجربه بود؛ علی‌القاعده انسان‌ها باید از راه طی‌شده درس و عبرت گیرند. در خصوص این طرح ما کوله‌‎باری از تجربیات داریم که بی‌توجهی به آن از سوی فعالان باتجربه این طرح مایه شگفتی بود.

سطحی بود؛ طرح استیضاح رئیس‌جمهور در شرایط کنونی و آن هم چند ماه مانده به انتخابات ۱۴۰۰ واقعاً برآمده از بی‌دقتی و عدم فهم عواقب و ضرر‌های میان‌مدت و بلندمدت ماجراست.

تفرقه‌آفرین بود؛ همه دلسوزان کشور تأکید دارند که حل مشکلات کنونی و پیروزی در جنگ تمام‌عیار اقتصادی جز با وحدت هم ارکان، نهاد‌ها و شخصیت‌های نظام ممکن نیست.

خلاف منطق رهبری نظام بود؛ مقام معظم رهبری بار‌ها تأکید کرده‌اند که اگر دولت دچار مشکل است باید تلاش کنیم دولت اصلاح و نقاط ضعفش پوشش داده شود. نباید دولت را جدای از نظام دید. دولت بخشی از کلیت نظام جمهوری اسلامی است و هر آنچه ضعف و قوت دارد، ضعف و قوت همه ماست. با این نگاه، مجلس ولو با نیت خیرخواهانه نباید اصل را بر ستیز با دولت هر چند دارای جهت‌گیری سیاسی متفاوت و ناتوان داشته باشد.

ضدامنیتی و بحران‌‎آفرین بود؛ این طرح در صورت جریان پیدا کردن می‌توانست به آشوبی خودساخته در کشور بدل شود که زمینه‌ساز آشوبگری مطلوب امریکا می‌شد. بدیهی است که رسیدن به مرحله استیضاح باب حرف‌ها و تندروی‌هایی را در کشور می‌گشود که هر کدام می‌توانست همچون زخمی باشد که دشمنان این نظام بر آن بنشینند و امنیت جامعه را هدف قرار دهند و بلوا به پا کنند.

غیرانقلابی یا ضدانقلابی بود؛ سیاست‌های خصمانه شیطان بزرگ و سگ‌های ولگرد آن در منطقه نشان می‌دهد که کمر به بی‌دولت‌سازی کشور‌های خط مقاومت غرب آسیا بسته‌اند و ما که این را می‌بینیم و درک می‌‎کنیم، باید با هوشیاری مانع هر گونه بستری برای نقشه‌های شوم آن‌ها شویم که این طرح ناخواسته منجر به پیاده‌سازی اهداف دشمن در منطقه می‌شد.

خلاصه آنکه خدا را شاکرم که مداخله رهبر فرزانه انقلاب مانع ادامه یافتن این طرح شد و صد افسوس می‌خورم که‌ای کاش نیازی به ورود ایشان به صحنه نمی‌شد و عناصر دلسوز طراح جریان استیضاح که از برادران عزیز و فداکار بنده و با نیت خیر بودند با دقت بیشتری به میدان کنشگری می‌آمدند. صد البته همه بیان و استدلال‌های فوق به معنی بی‌توجهی و نادیده گرفتن ضعف‌های دولت و جناب آقای روحانی نیست که پرداختن به آن مجال دیگری را می‌طلبد ضمن اینکه اینجانب و سایر دلسوزان کشور و انقلاب مکرر در گذشته به آن پرداخته‌ایم. همچنان که این موضع‌گیری به مثابه تقدیم چک سفید امضا به آقای روحانی و دولت ایشان نخواهد بود و همه منوط به همکاری برای رفع مشکلات مردم و کشور می‌باشد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
0
1
فرمایشات مقام معظم رهبری بسیار درست میباشد بنده به نوبه خودم از ایشان تشکر فراوان دارم انشا اله عمری طولانی وبا عزت داشته باشند
سیده نسرین مومنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۷
0
0
سلام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار