کد خبر: 1024881
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۸
سال ۹۷ بود که اعلام شد آب رودخانه «جره» خیلی شور شده است. بعد از آن مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان فارس علل افزایش شوری آب این رودخانه در منطقه کهمره شرخی شیراز را افزایش بی‌رویه احداث باغ بر روی گنبد نمکی رمقان و آبیاری باغ‌ها به صورت غرقابی و عبور پساب مربوط از لایه‌های گنبد نمکی عنوان کرد. اما این شوری آنقدر نبود که به موجودات زنده و بخصوص ماهیان این رودخانه آسیبی وارد کند تا اینکه چند روز پیش و با بی‌مبالاتی چند تن و با مسئولیت شرکت آب منطقه‌ای فارس، اتفاقی افتاد که موجب مرگ هزاران قطعه ماهی در رودخانه جره شد.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: حدود یک دهه است که بر شوری آب رودخانه جره افزوده می‌شود. ظاهر شدن آب شور از چشمه‌ای در حاشیه ساحل سمت چپ رودخانه و تداخل با آب رودخانه، تداخل آب شیرین رودخانه به صورت زیرسطحی و برخورد با لایه‌های نمکی گنبد، منجر‌به افزایش شوری آب رودخانه می‌شود، همچنین خشکسالی‌های چند سال اخیر نیز بر شدت آن افزوده است. اما حالا ماهی‌های زیادی قربانی این شوری شدند و یکبار دیگر بی‌مسئولیتی‌ها نمایان شد.

وقتی خبر رسید که تعداد زیادی از ماهی‌های رودخانه «جره» به دلیل ورود حجم زیاد آب شور از حوضچه‌های نمکی که متولی آن آب منطقه‌ای استان فارس است تلف شدند، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شیراز، در مورد این اتفاق گفت: «بعد از دریافت گزارش‌هایی از اتلاف ماهی‌ها در رودخانه جره کهمره سرخی و در محدوده روستای «رُمقان» کارشناسان محیط‌زیست به محل اعزام شده و بررسی‌های دقیقی را انجام دادند.»

ابراهیم حیدری ادامه داد: «نتیجه بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که روز چهارم آبان، ساعت ۹ صبح تعداد افراد ناآگاه، دریچه یک حوضچه که برای مدیریت شوری آب رودخانه جره تعبیه شده است را باز کرده و به مدت ۲ ساعت کل آب این حوضچه در رودخانه تخلیه می‌شود. بر اثر ورود مقادیر زیادی آب شور به رودخانه جره در محدوده روستای رمقان، ماهی‌های این زیست بوم، تلف شده است.»

وی با تأکید بر اینکه طرحی با عنوان «مدیریت شوری آب رودخانه جره» در محدوده گنبد نمکی موجود در محدوده روستای رمقان توسط سازمان آب منطقه‌ای در حال اجراست، تصریح کرد: «این طرح در ۲ فاز اجرایی می‌شود. در فاز نخست آب‌های شور گنبد نمکی کنترل و جمع‌آوری شده و در فاز دوم موضوع انتقال آب شور به پایین دست و حوضچه‌های تبخیری مد نظر است. اکنون فاز اول اجرایی شده و فاز دوم در مرحله مطالعه قرار دارد.» حیدری خاطرنشان کرد: «علاوه بر زه آب شوری که از گنبد نمکی رمقان عبور می‌کند، دو چشمه یکی با دبی ۵ لیتر بر ثانیه و دیگری با دبی ۲۰ لیتر بر ثانیه، با آبی که شوری بسیار بالا دارد، از عوامل مهم تأثیرگذار بر شوری شدید آب رودخانه جره است.»

شرکت آب منطقه‌ای فارس پاسخگو باشد

شوری بسیار بالای آب این رودخانه موجب شده تا برای مصارف مختلف حتی باغداری و کشاورزی غیر قابل استفاده باشد و حالا افکار عمومی منتظر بر خورد با کسانی هستند که با بی‌مبالاتی‌های خود، مرگ هزاران قطعه ماهی را رقم زده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان شیراز با اشاره به وارد شدن زه آب شور از طریق گنبد نمکی رمقان به رودخانه گفت: «علاوه بر آن دو چشمه یکی با دبی۵ لیتر بر ثانیه و دیگری با دبی ۲۰ لیتر بر ثانیه با شوری بسیار بالا در محدوده مذکور موجب شوری آب رودخانه شده و این آب را برای باغداری و کشاورزی ذینفعان زیردست رودخانه غیر قابل استفاده کرده است.» این مقام مسئول تأکید کرد: «براساس تحقیقات انجام شده، افرادی که عامل رهاسازی آب شور به رودخانه در یک مدت کوتاه زمانی و اتلاف ماهیان این زیست بوم آبی بودند، شناسایی شده و پرونده‌ای برای این موضوع در دست تشکیل است تا پس از تکمیل به مقام قضایی ارجاع شود.»

لازم به ذکر است که متولی جمع‌آوری و ذخیره‌سازی آب شور در حوضچه احداث شده بالادست رودخانه جره، شرکت آب منطقه‌ای فارس بوده و بدیهی است این شرکت هم باید در این خصوص پاسخگو باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار