کد خبر: 1024897
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۸
نگاهی به مدیریت پرسپولیس در دوران وزارت سلطانی‌فر
باشگاه پرسپولیس در دوران وزارت سلطانی‌فر روی خوش ندید آن‌هم در حالی که قهرمانی‌های بسیاری را به دست آورد، اما همواره ضربه‌های هنگفتی را بابت نظارت نداشتن و انتصاب‌های نادرست وزارت ورزش متحمل شد و با حواشی بسیاری دست و پنجه نرم کرد!
دنيا حيدري
سرویس ورزش جوان آنلاین: یازدهم آبان ۹۵ و بعد از استیضاح گودرزی که منجر به رفتن او از ساختمان وزارت و سپردن صندلی وزارت به سرپرست (سلطانی‌فر) شد، سلطانی‌فر توانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد آن‌هم درشرایطی که یکی از سه وزیر پیشنهادی روحانی بود که از مجلس نهم رأی اعتماد نگرفته و ۲۶ مرداد ۹۵ با دست خالی مجلس را ترک کرده بود. ۱۱ آبان ۹۵، اما ۱۹۳ رأی موافق، ۷۲ رأی مخالف و شش رأی ممتنع او را راهی ساختمان وزارت ورزش و جوانان در خیابان سئول کرد و سومین وزیر ورزش و جوانان دولت روحانی نام گرفت؛ وزیری که دو تیم پرطرفدار پایتخت هرگز در طول دوران وزارتش رنگ آرامش به خود ندیدند!
 
علی‌اکبر طاهری ۲۷ خرداد ۱۳۹۴–۱۳ آبان ۱۳۹۶

مدیرعامل پیشین ساپکو و رئیس سابق صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان چند ماهی قبل از آنکه سلطانی‌فر بتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد بر صندلی مدیرعاملی پرسپولیس تکیه زده بود. به همین دلیل هم نمی‌توان بابت انتخاب طاهری خرده‌ای به او گرفت، اما بابت مدیریت فاجعه‌بار طاهری و نظارت نداشتن بر تصمیمات سراسر اشتباه او که هم آبروی فوتبال ایران را خدشه‌دار و هم پرسپولیس را نقره داغ کرد، انتقاد زیادی به شخص اول وزارت ورزش وارد است. یکی از اقدامات تأسفبار طاهری گذاشتن شماره حساب روی سایت رسمی باشگاه برای جمع‌آوری پول از هواداران بود! جذب بازیکنان بی‌کیفیتی، چون ولادیمیر پریمیوف، الکساندر پلی یانسکی و آنتونی گولیچ که این آخری بدون دقیقه‌ای بازی ۴۵۰ هزار دلار به جیب زد و پرونده شکایت فرناندو گابریل و تادئو از جمله اتفاقات ناگوار مدیریت طاهری در پرسپولیس بود که به دلیل عدم نظارت وزارت ورزش اوضاع این تیم را به‌هم ریخت. البته از سوتی‌های مدیریتی طاهری می‌توان به ماجرای بیرانوند نیز اشاره کرد که بعد از سنگ اندازی‌های نفت حاضر شد با قراردادی شش ماهه و به طور قرضی به پرسپولیس بیاید، اما طاهری آن را رد کرد تا در نتیجه این تصمیم‌گیری اشتباه، پرسپولیس قهرمانی در لیگ برتر را از دست دهد آن هم به واسطه تنها یک گل. هرچند بعد از جذب او نیز مدیریت کارآمد باشگاه! محمدعلی فرامرزی را به خیال اینکه سهمیه لیگ یکی و زیر ۲۳ است جذب کرد، درحالی که این بازیکن دو نیم‌فصل به پدیده پیوسته و کلی هم برای این تیم بازی کرده بود، اما مدیریت باشگاه حتی نمی‌دانست بازیکنی که گرفته، لیگ یکی نیست و سهمیه لیگ برتری است! طاهری در داستان کنعانی‌زادگان هم که مدام تکرار می‌کرد او با پرسپولیس قرارداد دارد و بعد از پایان دوران خدمت سربازی‌اش در تراکتور به جمع سرخپوشان بازمی‌گردد نیز قصور کرد و بعد مشخص شد این بازیکن قراردادی با پرسپولیس ندارد و طاهری با این کار‌ها ثابت کرد کوچک‌ترین اطلاعی از امور باشگاه‌داری و مدیریت ندارد! اما اوج فاجعه مدیریتی طاهری مربوط به پرونده رامین رضاییان و البته مهدی طارمی بود. جایی که طاهری در بازگشت طارمی از ریزه اسپور ترکیه برای حضور دوباره مهاجم بوشهری در جمع سرخپوشان جعل سند کرد که فیفا متوجه این اقدام غیرقانونی شد و علاوه بر جریمه و محرومیت طارمی، پرسپولیس را نیز از دو پنجره نقل و انتقالات محروم کرد تا شاگردان برانکو با دست بسته در فینال لیگ قهرمانان آسیا برابر کاشیما به میدان بروند.

حمیدرضا گرشاسبی ۱۴ آبان ۱۳۹۶–۲۰ آذر ۱۳۹۷

مدیرکل سابق ورزش و جوانان استان تهران، مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان و عضو هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس جانشین طاهری بود. مدیری به نسبت آرام‌تر و بی‌حاشیه‌تر. دوران مدیریت گرشاسبی اگر چه با آرامش نسبی سپری شد، اما مدیریت او هم بی‌اشتباه نبود. یکی از بزرگ‌ترین ایراد‌هایی که می‌شد به تصمیمات گرشاسبی گرفت تقسیم کردن پاداش ۲ میلیون دلاری AFC بین بازیکنان بود. پرسپولیس بابت نایب‌قهرمانی آسیا پاداش ۲ میلیون دلاری از AFC دریافت کرد که طاهری آن را نه به عنوان مبلغ قرارداد بازیکنان که صرفاً به عنوان پاداش نایب قهرمانی بین آن‌ها تقسیم کرد. به این ترتیب پرداخت دستمزد برانکو با تأخیری هشت ماهه و به دوران مدیریت بعدی موکول شد. طلبی که البته تسویه آن به‌قدری طولانی شد که پرسپولیس را با جریمه‌های سنگین مواجه کرد! از دیگر اشتباهات دوران مدیریت گرشاسبی می‌توان به تصمیمات نادرست در نقل و انتقالات اشاره کرد. اینکه او اجازه داد تا بازیکنان خوبی، چون مهدی طارمی، صادق محرمی، وحید امیری، فرشاد احمدزاده و محسن مسلمان به‌راحتی جدا شوند تا جام قهرمانی نصیب نماینده ژاپن شود آن هم در شرایطی که پرسپولیس از پنجره نقل و انتقالات محروم بود و نمی‌توانست جایگزینی برای این نفرات داشته باشد و ضربه آن را هم برابر نماینده ژاپن در فینال لیگ قهرمانان آسیا با از دست رفتن جام متحمل شد. گرشاسبی همچنین به دلیل محرومیت پرسپولیس از پنجره نقل و انتقالات برای حفظ بازیکنان تیم ۳۵ تا ۴۰ درصد به قرارداد آن‌ها افزود و با اضافه کردن بند‌هایی به آن‌ها این اجازه را داد هر زمان که خواستند با پرداخت مبلغی پرسپولیس را ترک کنند. بند آزاد‌سازی قرارداد که در زمان گرشاسبی مد شد.
 
ایرج عرب ۲۰ آذر ۱۳۹۷– ۵ شهریور ۱۳۹۸

عجیب‌ترین انتخاب برای صندلی مدیریت باشگاه پرسپولیس ایرج عرب بود. گرشاسبی با وجود ایراداتی که داشت خوب کار کرده بود و نتیجه‌گیری خوبی هم داشت و مدیریت حاشیه‌ها را هم خوب می‌دانست، اما قانون منع استفاده از بازنشسته‌ها اجازه حضور بیشتر به او را در پرسپولیس نداد و آذر ۹۷ حمیدرضا عرب با پیشینه سرپرستی حراست وزارت ورزش و معاونت مالی اداری پرسپولیس به عنوان مدیرعامل این باشگاه منصوب شد؛ انتخابی که برای پرسپولیس گران تمام شد. گرشاسبی با وجود اشتباهاتی که داشت تیم پر ستاره‌ای را تحویل عرب داد، اما عرب در ۹ ماه حضورش در پرسپولیس نتوانست از میراثی که به او رسیده بود به درستی استفاده کند. یکی از بزرگ‌ترین مأموریت‌های او حفظ برانکو بود، اما داستان سرمربی کروات پرسپولیس که خواهان ادامه حضور در جمع سرخپوشان بود و حتی در خصوص بودجه سال بعد برای چیدن تیمش هم پرس و جو کرده بود به گونه‌ای رقم خورد که برانکو برای همیشه چمدان‌هایش را برداشت و از ایران رفت، پایانی که عرب و دیگران برای او نوشتند آن هم در شرایطی که مدیرعامل جدید سرخپوشان همواره چشم در چشم هواداران و رسانه‌ها تأکید داشت پول مرد کروات آماده است و او برای ادامه همکاری با پرسپولیس به ایران برمی‌گردد، درحالی که عرب بهتر از هرکس می‌دانست هیچ قصدی برای ادامه همکاری با برانکو وجود ندارد و او نیز بازنخواهد گشت. اما حتی در خصوص پول او نیز هرگز واقعیت به هواداران گفته نشد تا هواداران برای کنار گذاشتن مدیرعامل بار‌ها مقابل باشگاه و وزارت تجمع کنند. دوران مدیریت عرب در پرسپولیس به یک‌سال هم نکشید، اما دوران پرحاشیه و جنجالی بود که با دو استعفا سرانجام عنان کار را به دیگری واگذار کرد.

محمدحسن انصاری‌فرد ۵شهریور ۱۳۹۸–۲۰ اسفند ۱۳۹۸

بعد از استعفای عرب، انصاری‌فرد که پیش از این در یک دوره ۱۷ماهه مدیرعامل این باشگاه بود و پرونده درخشانی از نشستن بر صندلی مدیریت سرخپوشان نداشت، بار دیگر مدیریت باشگاه پرسپولیس را به دست گرفت. تصور می‌شد با حضور انصاری‌فرد گره داستان برانکو باز شود، اما نه فقط این اتفاق نیفتاد که اوضاع کما فی السابق پرحاشیه پیش رفت. سرمربی جدید پرسپولیس البته خوب نتیجه گرفت و توانست رضایت سکو‌ها را کسب کند. البته بعد از یک اولتیماتوم مدیریتی آب مرد آرژانتینی با مدیریت در یک جوی نرفت. خصوصاً که کالدرون موافق جذب بازیکن خارجی نبود و انصاری‌فرد که سابقه جذب خارجی‌های بی‌کیفیت با ارقام بالا را در پرسپولیس داشت درصدد جذب بازیکن خارجی بود و کار تا جایی بیخ پیدا کرد که کالدرون صراحتاً انصاری‌فرد را دروغگو خواند و بالاخره هم به دلیل دریافت نکردن مطالباتش تا نیم فصل از جمع سرخپوشان جدا شد آن هم درحالی که می‌شد داستان او به شکلی که ضربه‌ای به پرسپولیس نخورد به نقطه پایان برسد، اما بی‌کفایتی‌های مدیریتی مانع شد ولی مدیریت باشگاه همانطور که می‌خواست استوکس ایرلندی که دردسر‌های زیادی برای سرخپوشان به دنبال داشت را جذب کرد! اما دست آخر نیز زیاده‌خواهی‌های مدیری که تنها قبض یک کت و شلوارش ۱۷ میلیون تومان برای پرسپولیس آب خورده بود مانع از ادامه‌دار شدن حضور او در پرسپولیس شد و مخالفت هیئت مدیره در خصوص انتصاب قدوسی استعفای انصاری‌فرد را در پی داشت.

مهدی رسول‌پناه ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ – ۲ آبان ۹۹

با استعفای غیرحرفه‌ای و عجولانه انصاری‌فرد، رسول‌پناه که به عنوان عضو علی البدل بعد از فوت کاشانی به جمع هیئت مدیره اضافه شده بود به عنوان سرپرست انتخاب شد. سرپرستی که گفته می‌شد به واسطه آشنایی با وزیر و هم حزبی بودن با او خود را به صندلی مدیریتی پرسپولیس نزدیک کرده بود و با در درست گرفتن قدرت نیز خیلی زود پا جای پای انصاری‌فرد و عرب گذاشت تا پرسپولیسی که با تلاش یحیی و شاگردانش در لیگ و لیگ قهرمانان آسیا عالی نتیجه گرفته بود روز به روز بیشتر به حاشیه برود. یکی از اشتباهات فاحش رسول‌پناه سر لج انداختن برانکو به واسطه شکایت از او بود و پرداخت نکردن مطالبات مرد کروات که به محرومیت پرسپولیس از پنجره نقل و انتقالات انجامید. با این وجود داستان اشتباهات رسول‌پناه به همین جا ختم نشد. او نه فقط آنقدر در پرداخت مطالبات برانکو تعلل کرد که کار بیخ پیدا کند که با کادر فنی و بازیکنان هم سرناسازگاری داشت، به طوری‌که بسیاری از بازیکنان از جمله شجاع با ناراحتی از روشن نشدن تکلیف قراردادهایشان راهی قطر (لیگ قهرمانان آسیا) شدند و همین تعلل باعث شد تا خلیل‌زاده به پیشنهاد قطری‌ها پاسخ مثبت دهد و از تیم جدا شود تا علاوه بر علیپور و ترابی، پرسپولیس شجاع را هم از دست دهد و دست آخر نیز صحبت‌های عجیب و غریب رسول‌پناه علیه یحیی گل محمدی و بازیکنان تیم نظیر شجاع باعث شد تا او خود عطای مدیریت در باشگاه را با شرمندگی و خجالت به لقایش ببخشد و استعفا کند تا پرسپولیس بلاتکلیف یک انتخاب دیگر باشد!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار