کد خبر: 1025383
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۰
بدون تعارف با ماموستا قادری
ماموستا می‌گوید: «برای دفاع از اسلام و نظام همه جا رفته‌ام؛ از برزیل و اندونزی تا سوریه و لبنان و همه‌جا! از سال ۶۰ تا همین امروز و بیشتر سخنران بوده‌ام.»
سرویس سیاست خبر آنلاین: بخش «بدون تعارف» اخبار بیست و سی، جمعه این هفته و در میانه هفته وحدت، مهمان ماموستا قادری امام جمعه ۷۱ ساله پاوه شد. او که از چهره‌های شناخته‌شده مبارز در منطقه کردستان است، متولد یکی از روستا‌های اطراف پاوه است که در دو سالگی پدرش را از دست داده و آنچنان که خود می‌گوید، در کنار مادری «متدین» و «فقیر» بزرگ شده است. ۴۰ سال است که با حکم حضرت امام خمینی (ره) امام جمعه اهل سنت پاوه است. او ماموستاست و ماموستا به معنای استاد و درجه بالای طلبگی در حوزه‌های علمیه اهل سنت است. دوران مبارزاتی او از جوانی و به قول خودش «دوران رژیم طاغوت» شروع شده و پس از انقلاب هم با مبارزه با ضدانقلاب و جدایی‌طلبان ادامه یافته است. او می‌گوید بعد از انقلاب، مبارزات با زحمات مردم برای نظام و خون‌هایی که برای استقرار و تثبیت حاکمیت اسلام دادند، ادامه یافت. علاوه بر این، او نقشی مؤثر در ایجاد وحدت در منطقه کردستان داشته است.

مهربانی و مهمان‌نوازی ماموستا از همان آغاز گزارش و استقبال متواضعانه‌اش از گروه خبری بدون تعارف هویدا می‌شود. همین مهربانی در کنار بصیرت سیاسی و دینی است که از او یک پرچمدار وحدت شیعه و سنی می‌سازد.

مدافع اسلام و نظام اسلامی؛ قبل انقلاب و بعد انقلاب

ماموستا می‌گوید: «برای دفاع از اسلام و نظام همه جا رفته‌ام؛ از برزیل و اندونزی تا سوریه و لبنان و همه‌جا! از سال ۶۰ تا همین امروز و بیشتر سخنران بوده‌ام.» او سپس در مورد فضای بعد انقلاب در منطقه کردستان می‌گوید: «بعد از اینکه انقلاب پیروز شد، خط‌ها و مسیر‌ها جدا شدند. ما خط نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کردیم و برخی خط دیگری را. آن‌ها مسلح شدند و ما هم در خانه خودمان و در شهر خودمان مقاومت کردیم و در برابر افکاری که با اسلام و انقلاب اسلامی تضاد داشتند، ایستادیم.»

تهدید ماموستا به ترور

این مقاومت البته بی‌هزینه هم نبوده است: «به همین دلیل از آن تاریخ، ۴۰ سال است که ما را تهدید می‌کنند و علیه ما می‌گویند و... ما هم صبر کرده‌ایم. اگر من سکوت می‌کردم، کسی کاری به من نداشت، اما من سکوت نکردم و نخواهم کرد.»

ماموستا قادری در ادامه از مواضعش می‌گوید که باعث تهدید‌ها شده است: «من فقط در دفاع از اسلام و نظام و خون شهدا و وحدت و امنیت گفتم. این موضع من است و چیز دیگری نگفتم. امنیت و وحدت برای ما مهم است. به کشور‌های اطراف نگاه کنید؛ آن‌ها می‌خواهند ما مثل عراق و افغانستان و پاکستان و سوریه و... باشیم. دشمن آرزویش به‌هم خوردن وحدت است و رهبری ارزشمند مقام رهبری در سه دهه اخیر نقش مهمی در ایجاد و حفظ این وحدت چه بین شیعه و سنی و چه بین کرد و فارس داشته است.»

دشمن برهم زدن وحدت ما را می‌خواهد

امام جمعه پاوه توضیح می‌دهد که: «دشمن آرزویش به‌هم خوردن وحدت ماست. داعش و نیرو‌های افراطی بزرگ‌ترین ضربه را به پیکر اسلام زدند. تفرقه و نزاع را شروع کردند و خون خیلی‌ها را ریختند. امریکا و انگلیس و فرانسه به کشتن ما افتخار می‌کنند. می‌خواهند همیشه در جنگ باشیم.»

ماموستا نکته‌ای بدیهی در نسبت میان داعش و اهل سنت را هم شرح می‌دهد: «درست که داعش سنی است، اما من یک بار هم در اصفهان گفتم که هر دودی آتش نیست و هر سنی‌ای هم داعش نیست.» و سپس از تهدید شدن توسط داعش می‌گوید: «چند بار هم داعش مرا تهدید کرد. گفتند این هفته در نماز جمعه تو را می‌کشیم، اما ما کار خودمان را می‌کنیم. گفتم اگر می‌خواهید مرا بکشید که در محل رفت و آمد من می‌توانید، چرا در مسجد و چرا نماز جمعه که مردم را هدف قرار دهید؟! جمعه بعد باز مرا تهدید کردند که ما آمدیم نمازجمعه و باز شما از جمهوری اسلامی دفاع کردید. من گفتم این عقیده من است و از آن کوتاه نخواهم آمد. من هیچ وقت ترسی از این‌ها نداشتم چراکه من معتقدم حیات من دست خداوند است و دست این‌ها نیست.»

اول و آخر زندگی ماموستا

ماموستا ۲۷ سال است که قاضی است و در مسند قضاوت هم می‌نشیند و خودش می‌گوید «پرونده‌های کیفری را با تسامح و ارشاد» قضاوت می‌کند. سبک زندگی ساده و درب باز خانه و محل کار او برای مراجعه مردم مورد توجه گزارشگر قرار می‌گیرد. ماموستا می‌گوید همین خانه تنها دارایی اوست. گزارشگر می‌پرسد: «حساب خارجی؟» ماموستا قادری می‌گوید: «ما خارجی نیستیم، حساب داخلی هم البته ندارم و فقط یک حساب در بانک ملی پاوه دارم.» دو پسر و دو دختر دارد و می‌گوید «این اول و آخر زندگی من است.» در مورد حاج‌خانم‌شان هم می‌گوید: «۴۵ سال است با من ساخته و هنوز هم می‌سازد. ما در تاریخ داریم که هر مردی موفق شده، همسر همراهی در کنار خود داشته است.»

دوستی با رهبری

تصاویر ماموستا قادری از جوانی تا امروز در کنار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای وجود دارد. او در مورد دوستی‌اش با رهبری می‌گوید: «مقام معظم رهبری در فروردین سال ۶۰ به پاوه تشریف آوردند. از قبل آن تاریخ هم ما ارادت مخلصانه خدمت این بزرگوار داشتیم و آن بزرگوار هم حقیقتاً محبت پدری را نسبت به بنده داشتند. سال ۹۰ هم پاوه تشریف آوردند و محبت‌شان را تمام کردند و من برای بچه‌هایم وصیت کرده‌ام که اگر من هم نبودم، این مسیر را عوض نکنند.» سپس فیلمی از دعای رهبری برای حفظ سلامتی او و ابراز ارادت ماموستا به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار صمیمانه سال ۹۰ پخش می‌شود.

ماجرای کتاب ماموستا و انگشتر حاج‌قاسم

و، اما ماجرای انگشتر حاج‌قاسم؛ ماموستا قادری می‌گوید: «دوستان قرارگاه یک روز مهمان من بودند. گفتند اجازه بدهید ما زود برویم که مهمان داریم. پرسیدم مهمان شما کیست. گفتند حاج‌قاسم. گفتم این کتاب خاطرات من را برایش ببرید. کتاب را برده بودند و همان شب در کرمانشاه ۳۰۰ صفحه‌اش را خوانده بود. آنجا گفته بود که «من از خواندن این کتاب خیلی خوشحال شدم و این انگشتر من را ببرید برای ماموستا. گفته بود من سعی می‌کنم یک‌بار از مسیر سلیمانیه و حلبچه بیایم پاوه و ایشان را ببینم.» دو روز بعد انگشتر را برای من آوردند و من یادگاری نگه داشتم. اما دیگر حاج‌قاسم را ندیدیم و آن ظالمان ایشان را شهید کردند.»

بدون تعارف‌ترین جمله

در پایان گفتگو، ماموستا در پاسخ به سؤال گزارشگر برنامه که بدون تعارف‌ترین جمله‌تان چیست، می‌گوید: «اهل سنت این سه استان، آذربایجان و کردستان و کرمانشاه برای نظام جمهوری اسلامی ۱۰ هزار شهید داده‌اند. این ۱۰ هزار شهید شاهدند که خون شیعه و سنی در یک سنگر برای این نظام ریخته شده است. این خلاصه کلام و بزرگ‌ترین سند است. من تنها این جمله را دارم که این مسئولان اجرایی ما خدا را در نظر بگیرند، و برای این مردم کار کنند. ما دو مشکل داریم، برنامه‌ریزی ضعیف است و نظارت هم نداریم. باید از خدا برای روز قیامت بترسیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار