کد خبر: 1025730
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۱
جدایی راه صدراعظم اتریش از مسیر اسلام ستیزانه ماکرون
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  افراطی‌گری تکفیری که زمانی غرب امیدوار بود از نردبان آن بالا رفته و دمشق و بغداد را فتح کند، حالا به جان خود اروپا افتاده است. در این میان و در بحبوحه حمایت تحریک‌آمیز فرانسوی‌ها از توهین‌کنندگان به پیامبر اسلام (ص) و مساوی دانستن تروریسم و اسلام‌گرایی، وین هم شاهد عملیات تروریستی نسبتاً گسترده داعش بود، با این حال صدراعظم اتریش عقل به خرج داد و اشتباه ماکرون را تکرار نکرد و اعلام کرد حملات تروریستی وین جنگ بین اتریشی‌ها و مهاجران یا بین مسلمان‌ها و مسیحیان نیست بلکه نبرد بین تمدن و وحشیگری است. ماکرون که عملاً یک پای غائله تحریک افراطیون تکفیری است و از سوی دیگر هنوز با تظاهرات مسلمانان در سراسر جهان روبه‌رو است، این بار در سخنانی با محمود عباس مدعی شد قصد توهین به اسلام نداشته است و بین تروریسم و اسلام تمایز می‌گذارد.

شامگاه دوشنبه به وقت محلی تروریست‌ها به شش نقطه که تمامی آن‌ها در نزدیکی کنیسه مرکزی واقع است، در وین حمله کردند. بر اساس گزارش‌های اولیه در نتیجه این اقدامات حداقل پنج نفر کشته و ۱۵ نفر مجروح شدند و پلیس اتریش دست‌کم چهار عامل این حمله را بازداشت کرد. اما کارل نیهامر وزیر کشور اتریش روز سه‌شنبه اعلام کرد که حملات مسلحانه شامگاه دوشنبه در «وین» به کشته شدن دست‌کم سه تن منجر شد. نیهامر تصریح کرد که دست‌کم یکی از عوامل تیراندازی در وین از طرفداران گروه تکفیری داعش بوده است که به دست نیرو‌های پلیس کشته شد و یکی از همدستان وی همچنان در حال فرار است. به گفته وی فرد کشته شده ریشه مقدونیه‌ای داشته است و پیش از این تلاش کرده به سوریه برود. نیهامر در جمع خبرنگاران در عین حال از عبارتی استفاده کرد که نشان از تفکر ماکرونی می‌داد: «ما غروب روز گذشته حمله‌ای را از جانب دست‌کم یک تروریست اسلام‌گرا تجربه کردیم.».

اما «سباستین کورتس» صدراعظم اتریش در واکنش به حمله تروریستی دوشنبه شب گفت: این یک نبرد بین مسیحیان و مسلمانان یا بین اتریشی‌ها و مهاجران نبود، این مبارزه بین تمدن و وحشیگری است. کورتس، صدراعظم اتریش با بیان اینکه این حملات «قطعاً حمله تروریستی» بوده است، تأکید کرد که حملات به شکلی کاملاً حرفه‌ای برنامه‌ریزی شده بود. صدراعظم اتریش روز سه‌شنبه با اعضای دولت نشستی برگزار کرده و پس از آن سخنرانی می‌کند. او گفت کشورش «مرعوب» چنین اقداماتی نخواهد شد. اظهارات وزیر کشور اتریش در خصوص تأیید ارتباط یکی از عاملان تیراندازی‌های دوشنبه شب گذشته با داعش در شرایطی است که «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان روز جمعه هفته گذشته در پی حمله مسلحانه شهر «نیس» فرانسه ضمن انتقاد از سیاست‌های غرب در حمایت از گروه‌های تکفیری گفت: «شما مسئولان غربی از تروریسم حمایت کردید. تهدید اصلی، [در نهایت]برای [خود]اروپاست. دین اسلام و قرآن و پیامبرش چه ربطی به این اشخاص دارد که شما از آنان حمایت کردید و پرورش دادید.»

ایران محکوم کر‌د

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز سه‌شنبه ضمن محکوم کردن حمله تروریستی شامگاه دوشنبه در اتریش، با ملت و دولت این کشور و همچنین خانواده‌های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: تروریسم در هر شکل آن محکوم است و حادثه تأسفبار وین بار دیگر نشان می‌دهد تروریسم و افراط‌گرایی مرز نمی‌شناسد و جایگزین شدن عقلانیت با نفرت‌پراکنی و تحریک موجب تولید دور باطلی می‌شود که تنها فضا را برای گسترش گرایش‌های افراطی و خشونت‌طلبانه مهیا می‌کند. خطیب‌زاده تعامل و تشریک مساعی جامعه بین‌المللی در مقابله ریشه‌ای با تروریسم را امری ضروری دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بخشی از این تلاش‌ها خواهد بود.

ماکرون: تمایز قائلم!

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه تیراندازی در وین را فرصت دوباره‌ای برای اظهار وجود دید و در توئیتر از کشور‌های اروپایی خواسته که «تسلیم» این حملات نشوند. ماکرون گفت: ما مردم فرانسه خود را در شوک و اندوه مردم اتریش شریک می‌دانیم؛ آن‌ها شاهد وقوع حمله در قلب پایتخت خود، وین، بودند... بعد از فرانسه، حالا یک کشور دوست دیگر در اروپای ما مورد حمله قرار گرفته است. دشمنان ما باید بدانند که با چه کسانی طرف هستند. ماکرون، اما در ادامه تلاش برای توجیه سخنان خود در حمایت از کاریکاتور‌های توهین‌آمیز علیه پیامبر اسلام (ص) و به کارگیری اصطلاح تروریسم اسلام‌گرا به جای معذرت‌خواهی از مسلمانان و اعتراف به تحریک افراط‌گرایان در گفت‌وگوی تلفنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن تأکید بر موضع ثابت پاریس درباره حمایت از تحقق صلح بر اساس راهکار تشکیل دو کشور و آمادگی فرانسه برای ادامه تلاش‌هایش در این جهت گفت که به اسلام و جهان اسلامی احترام می‌گذارد و قصد توهین به اسلام و مسلمانان را نداشته و بین تروریسم و تندروی و اسلام و جهان اسلام تفاوت قائل می‌شود. سخنان ماکرون در حالی عنوان می‌شود که خشم و انزجار مسلمانان جهان از رویکرد اسلام‌ستیزانه دولت پاریس ادامه دارد. هزاران نفر از مردم اندونزی در اعتراض به خیابان‌ها آمدند و دفاع رئیس‌جمهور فرانسه از توهین به پیامبر خاتم (ص) را محکوم کردند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز» هزاران نفر از مردم اندونزی روز دوشنبه با تجمع مقابل سفارتخانه فرانسه، ضمن محکوم کردن اظهارات اسلام‌ستیزانه «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، خواستار اخراج سفیر و تحریم محصولات و تولیدات وارداتی از این کشور شدند. از سوی دیگر ده‌ها هزار تن از مسلمانان روزسه‌شنبه در خیابان‌های پایتخت بنگلادش تظاهرات مشابهی را برگزار کردند و بزرگ‌ترین اعتراضات در این کشور علیه رئیس‌جمهوری فرانسه را رقم زدند. معترضان که از سوی گروه «حفاظت اسلام» متشکل از مدرسان و دانشجویان مدارس اسلامی سازماندهی شده بودند، در مقابل مسجد بزرگ بیت‌المکرم در مرکز شهر داکا تجمع کرده و شعار «مرگ بر فرانسه» و «کالا‌های فرانسوی را تحریم کنید» سر داده و شمایل‌های امانوئل ماکرون را آتش زدند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار