کد خبر: 1026251
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۱
وزیر جهاد کشاورزی تمام دستگاه‌ها را برای تنظیم بازار نهاده‌ها به‌خط کرد
قیمت گوشت و مرغ که در هفته گذشته با افزایش یکباره، رکورد‌های جدیدی را ثبت کرده بودند، این هفته با عقب‌نشینی از افزایش‌های اخیر تا حدودی ملایم‌تر شده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در بازار کیلویی ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان و مرغ ۰۰۵۱ تومان کاهش یافته، اگرچه این قیمت‌ها هنوز با دخل و خرج اقشار متوسط جامعه و قیمت واقعی گوشت فاصله دارد، اما تا حدودی آرامش به بازار محصولات پروتئینی بازگشته است.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: سالانه ۸۵۰ هزار تن گوشت قرمز، ۵/ ۲ میلیون تن مرغ و بیش از یک میلیون تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود که در دو مورد آخر اتفاقاً صادرکننده هم هستیم. در مورد گوشت قرمز هم به رغم اینکه سالانه تنها ۱۵۰ هزار تن واردات داشتیم، امسال تولیدکنندگان می‌گویند تولید فراوان است و نیاز به واردات نخواهیم داشت. آنچه که پیش‌روی مسئولان تنظیم بازار قرار گرفته بازاری مملو از محصول است، یعنی تولیدکننده نقش خود را با همه کاستی‌هایی که در حمایت از تولید وجود دارد به درستی انجام داده و حال وظیفه مسئولان است که باید کاری کنند این محصولات به قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده برسد و کام مردم با این زحمت تولیدکنندگان شیرین شود.

متأسفانه در سال‌های اخیر و به ویژه امسال مسئولان و نهاد‌های نظارتی با رهاکردن بازار‌ها و سپردن قیمت به عرضه و تقاضا قیمت انواع موادغذایی داخلی به ویژه گوشت قرمز و مرغ غیرمنطقی افزایش یافته و هر بار که قیمت‌ها گران شده، هرگز به قیمت قبل برنگشته است. اتفاقی که در ماه‌های اخیر برای مرغ و گوشت افتاد، به فرض تأمین نهاده‌ها بعید به نظر می‌رسد که قیمت‌ها کاهش یابد و گوشت قرمز به زیر ۱۰۰هزار تومان و مرغ به کمتر از ۲۰هزار تومان برسد.

روزگذشته در میدان بهمن تهران هرکیلو گوشت شقه گوسفندی ۱۰۵ هزار، سر دست گوسفندی ۱۰۰ هزار، ران گوسفندی ۱۲۰ هزار و گوشت گوساله ۹۵ هزار تومان به فروش می‌رسید.

این در حالی است که در هفته گذشته قمیت هر کیلو گوشت ران گوسفندی در خرده‌فروشی‌ها به ۱۶۵ هزار تومان هم رسیده بود و قیمت گوشت گوسفندی شقه ۱۳۰ هزار تومان، ران پاک‌شده ۱۴۸ هزار تومان و سردست راسته به قیمت ۱۳۵ هزار تومان عرضه می‌شد. به گفته تولیدکنندگان، عرضه دام و گوشت در کشور هیچ مشکلی ندارد و اتفاقاً مازاد تولید دارند، در صورتی که مسئولان تنظیم بازار بتوانند زنجیره تولید و عرضه را به هم وصل کنند، قیمت گوشت کاهش بیشتری خواهد داشت، اگرچه بالابودن قیمت نهاده‌های دامی همچنان به عنوان یک مانع بزرگ بازدارنده به حساب می‌آید.

تنظیم بازار نهاده‌ها به معاونت امور دام سپرده شد

اخیراً عرضه نهاده‌های دامی وارداتی با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به چندبرابر قیمت در بازار آزاد اعتراضاتی گسترده را میان جامعه تولیدکنندگان، مسئولان و رسانه‌ها ایجاد کرده بود و به همین منظور مسئولیت تنظیم بازار نهاده‌ها در سطح کلان خود دوباره به وزارت جهاد کشاورزی بازگشت.

این روز‌ها در حالی وزارت جهاد کشاورزی از بازگشت بخشی از قانون انتزاع و تنظیم قیمت محصولات کشاورزی به این وزارتخانه ابراز خوشحالی می‌کند که رئیس‌جمهور طی روز‌های گذشته از بازگشت این اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی اظهار نارضایتی کرده و به وزرای صمت و جهاد نسبت به لغو مصوبه سران قوا تذکر داده است.

به هر حال وزارت جهاد تمام نیروی خود را برای رفع مشکلات تولید بسیج کرده تا شاید بتواند کوتاهی و کم‌کاری‌های ماه‌های گذشته را جبران کند.

روزگذشته از وزارت جهاد کشاورزی خبر رسید کاظم خاوازی تمام اختیارات خود را به معاونت امور دام سپرده و تمام دستگاه‌های مرتبط از جمله معاونان و مدیران به‌خصوص معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب‌وکار‌های کشاورزی، بانک کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام کشور، سازمان دامپزشکی، مرکز حراست، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و رئیس‌های سازمان جهاد استان‌ها را برای همکاری به‌خط کرد.

روند کاهشی قیمت گوشت مرغ

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا‌و‌سیما درخصوص روند کاهشی قیمت مرغ گفت: «قیمت گوشت مرغ با کاهش روبه‌رو بوده، به طوری که در مقایسه با دو هفته گذشته قیمت‌ها در کانال ۲۶ هزار تومان بود امروز با کاهش قیمت به ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.»

مهدی یوسف‌خانی افزود: «با توجه به اینکه وضعیت تولید بهتر شده و ضمن اینکه تهیه و تأمین نهاده‌ها برای تولیدکنندگان و مرغداران نیز بهتر از قبل شده، همین باعث انگیزه تولیدکنندگان برای جوجه‌ریزی شده است. نکته دیگر این است که وضعیت مصرف مردم هم کمی تغییر کرده و تقاضا برای خرید گوشت مرغ بسیار پایین آمده است.»
وی تأکید کرد: «با تعطیل‌شدن تالار‌های پذیرایی و مصرف یک چهارمی رستوران‌ها در خرید گوشت مرغ، این هم علت دیگر است برای زیادشدن گوشت در سطح عرضه. نرخ هر کیلو گوشت مرغ در مراکز عرضه ۲۴هزار و ۵۰۰ تومان و در عمده‌فروشی‌ها ۲۳هزار و ۱۰۰تومان تعیین شده است. مرغ گرم و منجمد با نرخ مصوب برای هر کیلو مرغ منجمد ۱۵هزار تومان و مرغ گرم ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار شهرداری و برخی از مرکز عرضه خاص اتحادیه به فروش می‌رسد.»

یوسف خانی درخصوص تخلف در سطح عرضه هم گفت: «واحد‌هایی که مرغ مصوب تنظیم بازاری دریافت می‌کنند مستقیماً زیر نظر بازرسی هستند و در آنجا امکان تخلف وجود ندارد، در واحد‌های دیگر هم که در سطح شهر به صورت عادی هستند مردم اگر تخلفی مشاهده کردند می‌توانند با شماره ۱۲۴ تماس گرفته و مورد را اعلام کنند.»
 
موضوع مبارزه قاچاق دام در دستور کار دولت
 
به دنبال پخش مستند قاچاق دام از بخش‌های مختلف خبری صداوسیما و به تصویر کشیده‌شدن روند فعالیت قاچاقچیان در استان‌های مرزی کشور و انتقال دام سبک به کشور‌های همسایه، طبق اطلاعات به دست آمده، موضوع قاچاق دام در دستور کار امروز دولت قرار گرفته است.

بر این اساس با دستور وزیر کشور و نماینده ویژه رئیس‌جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مقرر شد که رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و استانداران استان‌های مرزی و به ویژه استان‌هایی که در مسیر قاچاق دام زنده قرار دارند، از جمله آذربایجان غربی، خوزستان، هر مزگان، کردستان، کرمانشاه و... گزارش دقیقی را در خصوص قاچاق دام، از جمله روند قاچاق و افزایش میزان قاچاق تهیه نمایند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار