کد خبر: 1027031
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۰
سردار حمید هداوند
سرقت پدیده‌ای است که امنیت و سلامت روانی فرد و جامعه را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. در موضوع سرقت آنچه بیش از سایر مسائل مطرح است، این است که امنیت روانی فرد مالباخته و حتی اطرافیان او نیز آسیب می‌بیند و حتی در صورت پیدا شدن اموال سرقتی، باز هم احساس ناامنی تأثیر نامطلوب خود را برجای می‌گذارد.

سرقت‌ها و از جمله سرقت منزل جزو مواردی است که به سرعت اذهان عمومی جامعه را مشوش و نا‌امنی و بی‌اعتمادی مردم را نسبت به امنیت موجود بر می‌انگیزد و موجب کاهش احساس امنیت افراد جامعه می‌شود. نباید فراموش کرد که احساس امنیت به راحتی کاهش پیدا می‌کند و برای ارتقا این احساس تلاش و زحمات بسیاری باید کشیده‌شود. آنچه باید در این مهم مورد توجه قرار گیرد این است که چگونه می‌توان مانع از وقوع سرقت شد و اینکه چه کاری باید انجام شود که امکان ارتکاب سرقت کاهش پیدا کند؛ چراکه پیشگیری همواره بهتر و کم هزینه‌تر از درمان است.

در مسئله سرقت هم پیشگیری وضعی از جمله مواردی است که باید توسط همه شهروندان رعایت شود. در پیشگیری وضعی باید وضعیت را به گونه‌ای رقم زد که امکان سرقت کاهش یابد و ریسک انجام سرقت بالا رود؛ چراکه مجرمان همواره به دنبال کم خطرترین و مناسب‌ترین فرصت‌ها برای انجام سرقت هستند.

به عنوان مثال خودرو‌هایی که دارای دزدگیر هستند ریسک سرقت آن‌ها بالا رفته و اگر دارای قفل فرمان و پدال باشند، امکان سرقت آن کاهش پیدا می‌کند و از آنجایی که سارقان چندان اهل ریسک کردن و خطر کردن نیستند، از این رو غالباً به دنبال سرقت‌هایی هستند که به راحتی و بدون زحمت بتوانند آن را مرتکب شوند، از این رو باید اذعان داشت که نحوه و چگونگی مدیریت شرایط توسط شهروندان می‌تواند تأثیر مستقیم و به‌سزایی در وقوع سرقت داشته باشد. باید توجه داشت همچنان که گفته شد، سارقان همواره به دنبال طعمه‌های آسان هستند و هرگز به دنبال ریسک کردن و خطر کردن نیستند؛ چراکه در سرقت یک اشتباه می‌تواند آخرین اشتباه باشد یا مشکلات بسیاری را به دنبال داشته باشد از این رو استفاده از برخی امکانات و تجهیزات می‌تواند عنصر بازدارنده محسوب شده یا سرقت را به تأخیر اندازند که در هر صورت تأثیر‌گذار است.

در هر صورت به منظور مقابله با موضوع سرقت علاوه برا ینکه شرایط اجتماعی و اقتصادی در کاهش و افزایش این موضوع تأثیر‌گذار است، ولی در مجموع باید اذعان داشت که رعایت اصول اولیه مثل نگه داشتن اموال قیمتی و طلاجات در منزل و نسپردن کلید‌های خانه به افراد غیرمطمئن، استفاده از قفل‌های مطمئن، استاندارد و همچنین در صورت ترک منزل و به مسافرت رفتن و سپردن منزل به افراد مطمئن می‌تواند مانع از سرقت منزل شود و در خصوص خودرو باید گفت که استفاده از قفل پدال استاندارد، دزدگیر و قفل فرمان می‌تواند تا حد زیادی مانع از سرقت خودرو شود. موضوعات ساده‌ای که در صورت رعایت آن‌ها سارقان نخواهند توانست به راحتی به مطامع شوم خود برسند. آنچه امروزه سارقان را تا حدود زیادی از دست زدن به سرقت در هر مکانی باز می‌دارد، استفاده از دوربین‌های مداربسته است؛ چراکه با ثبت چهره متهمان و مجرمان دستگیری آن‌ها توسط پلیس سریع‌تر انجام خواهد شد.

*جانشین فرماندهی انتظامی تهران بزرگ
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
دانایی رمز امنیت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
0
0
در مورد پیشگیری از سرقت منزل و محل کار یک اشتباه بزرگ را سالیان سال هست که همه دانجام میدن و ائن دقفیقا همین چیزیه که نوشتید.

یعنی در پیشگیری وضعی باید وضعیت را به گونه‌ای رقم زد که امکان سرقت کاهش یابد و ریسک انجام سرقت بالا رود یک اشتباه بزرگه چون هر سارقی روش خودش را داره و روشهای پیشگیری که در جامعه رایج هست باعث خنده سارقین میشه.

ما قفل هوضمند ضد دیلم گاردمن روی درب نصب میکنیم و حفااظ ضد دیلم هم مقابل بالکن و پنجره ها و بعد ضمانت میکنیم اگر سارقین تونستن وارد بشن خسارتهای سرقت را میدیم ولی شما فکر میکنید که مثلا قفل کتابی و از این درهایی که به دروغ ضد سرقت معرفی میشن یا حفاظهایی که جلوی پنجره ها میزنن میشه جلوی سارق را گرفت. البته میشه ولی نه جلوی سارق حرفه ای را وگرنه من اگر بخوام برم یه جایی سرقت، یک دوربین خراب هم ببینم داخل نمیرم ولی سارقینی که تو دوربین بای بای هم میکنند براشون فرقی نمیکنه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار