کد خبر: 1027378
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۰
مسابقه تلویزیونی «رخداد» که از شبکه افق پخش می‌شود در یکی از قسمت‌ها سؤالاتی درباره چند چهره که در ایران جاسوسی می‌کردند پرسید که منجر به واکنش‌های زیادی از جمله در شبکه بی‌بی‌سی فارسی شد.
مصطفی شاه‌کرمی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: «رخداد» عنوان مسابقه‌ای تلویزیونی با محوریت موضوعات تاریخی و سیاسی است که پخش آن چند وقتی است از شبکه افق سیما آغاز شده است. انتشار یک ویدئوی کوتاه در رابطه با یکی از اجرا‌های این مسابقه موجب واکنش‌های قابل تأملی از سوی برخی رسانه‌ها از جمله بی‌بی‌سی فارسی شد.

در این ویدئوی تقریباً یک دقیقه‌ای محمدرضا شهبازی چهره شناخته شده طنز کشورمان که اجرای این مسابقه را بر عهده دارد، پس از نشان دادن تصویری که در آن نزار زاکا، نازنین زاغری راتکلیف، عبدالرسول دری‌اصفهانی و جیسون رضائیان دیده می‌شود از شرکت‌کنندگان سؤالاتی را در مورد این افراد می‌پرسد. از جمله این سؤالات مثلاً اظهار نظر معروفی از جیسون رضائیان در مورد یکی از مسئولان کشور است که گفته بود آنقدر به او نزدیک شده‌ام که می‌دانم چه نوع آدامسی دوست دارد یا اینکه در مورد نازنین زاغری جاسوس دوتابعیتی ایرانی- انگلیسی و درخواست بوریس جانسون وزیر خارجه وقت دولت انگلیس برای آزادی این جاسوس از شرکت‌کنندگان سؤال می‌شود.

همچنین در این ویدئو مجری مسابقه رخداد از دری‌اصفهانی به عنوان یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای که به اتهام جاسوسی دستگیر شد و نیز نحوه جاسوسی نزار زاکا سؤالاتی را مطرح می‌کند. بی‌بی‌سی فارسی به عنوان مجری دستورات خاندان سلطنتی و نیز حافظ منافع کشور انگلیس از جاسوس خواندن نازنین زاغری و نزار زاکا و جیسون رضائیان بسیار ناراحت شده و با تیتر «مسابقه شناسایی «جاسوس‌ها» در تلویزیون ایران بحث‌برانگیز شد» از آن‌ها به عنوان «زندانیان امنیتی دوتابعیتی» در ایران یاد می‌کند. این رسانه مواجب‌بگیر خاندان سلطنتی با انعکاس توئیت نزار زاکا که پس از چهار سال از زندان آزاد شد، این حقایق را «باورنکردنی» اطلاق می‌کند. رسانه سلطنتی بی‌بی‌سی فارسی با جیسون رضائیان دیگر جاسوس دستگیر شده در ایران که پس از پرداخت ۷/۱ میلیارد دلار از سوی دولت امریکا و تحمل محکومیتش از زندان آزاد شد، تحت عنوان خبرنگار واشنگتن‌پست مصاحبه می‌کند و محتوای این مسابقه را تبلیغات نظام در مورد افرادی می‌داند که آن‌ها را «گروگان‌های بی‌گناهی که به عنوان جاسوس معرفی می‌شوند» می‌خواند.

اگرچه بی‌بی‌سی فارسی مدعی می‌شود مخاطبان ایرانی تنها نامی از این جاسوس امریکایی شنیده‌اند و به عمد خودش و مخاطبش را به تحمیق وا می‌دارد، چه اینکه جیسون رضائیان به لطف سریال «گاندو» یکی از سرشناس‌ترین جاسوسانی است که در ایران دستگیر شده و اتفاقاً همه مردم ایران در جریان نحوه و سطح جاسوسی، شیوه دستگیری و مبادله وی با ایالات متحده آشنایی کامل و پرجزئیاتی دارند. بی‌بی‌سی فارسی خودش را به فراموشی می‌زند و سعی می‌کند با همین تکنیک ضمن پرش از روی برخی واقعیات و حقایق تاریخی مخاطبش را تحمیق کند چراکه نازنین زاغری با برگزاری برخی محافل تحت عنوان آموزش روزنامه‌نگاری مشغول تربیت نیرو‌های رسانه‌ای به منظور انجام فعالیت در برخی ایام خاص بوده، چنان که خود وی اقرار کرده است در پروژه‌های آموزشی‌اش تلاش کرده علاوه بر برقراری ارتباط با روزنامه‌نگاران و خبرنگاران کشور هدف، به سناتور‌ها و اعضای پارلمان این کشور‌ها نیز نزدیک شود.

در واقع عمده مأموریت تفویض شده از سوی بنیاد تامسون رویترز به نازنین زاغری، پیشبرد پروژه‌های رسانه‌ای و سایبری، برای اهداف براندازانه و جاسوسانه بود. دروغ‌های شبکه سلطنتی بی‌بی‌سی فارسی در مورد این جاسوس انگلیسی در حالی است که به غیر از اعترافات خودش اظهارات بوریس جانسون وزیر خارجه وقت انگلیس در آبان ۹۶ در نشست کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس هم گفته بود نازنین زاغری، شهروند دوتابعیتی ایرانی- بریتانیایی زندانی در ایران، در جریان سفرش به ایران مشغول آموزش روزنامه‌نگاران بوده است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
2
3
این مسابقه چنان نشاطی در ما ایجاد میکند که هزار تا فیلم و سریال قدرت این معجزه را ندارد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار