کد خبر: 1027540
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۵
برخی دانشجویان از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان سرداری که لرزه به اندام تروریست‌های داعش و بنیانگذاران این گروه تروریستی می‌انداخت، یاد و بر ادامه راه این سردار شهید تأکید کردند. پرچم‌هایی از جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و تصاویری از شهدای دانشجوی کابل نیز در دستان دانشجویان ایرانی قرار داشت
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: در هفته گذشته دانشجویان انقلابی کشور به منظور ابراز همدردی با دانشجویان افغانستان و محکوم کردن حمله تروریستی به دانشگاه کابل، چندین بار مقابل سفارت جمهوری اسلامی افغانستان تجمع کردند. روز دوازدهم آبان ماه همزمان با افتتاحیه نمایشگاه کتاب مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه کابل، گروه تروریستی داعش یک اقدام تروریستی در این دانشگاه انجام داد. نمایندگان بسیج دانشجویی هم در چند مراسم جداگانه به منظور محکوم کردن این حادثه تروریستی و ابراز همدردی با بازماندگان این حادثه در سفارت افغانستان حضور یافتند.

روز دوشنبه ۱۲آبان سه مرد مسلح به سلاح‌های جنگی در حالی که نمایشگاه مشترک ناشران ایرانی و افغان در دانشگاه کابل در جریان بود، وارد این دانشگاه شدند و حاضران را در محوطه و در کلاس‌ها به رگبار بستند.

همدردی دانشجویان بسیجی و دانشجویان افغانستانی

در این حمله تروریستی بیش از ۴۰ دانشجوی دانشگاه کابل کشته شدند. خبری که در رسانه‌های جهان بازتاب چندانی نداشت، اما در میان دانشجویان انقلابی ایران، موج‌هایی از تأسف و همدردی را برانگیخت. واکنش مردم و دانشجویان کشور، صحنه ممتازی از غم‌شریکی بین دو ملت ایران و افغانستان را به تصویر کشید.

حمله به مراکز آموزشی در افغانستان بی‌پیشینه نیست. تابستان سال گذشته نیز یک انفجار انتحاری مقابل ورودی دانشگاه کابل هشت کشته و ۳۳ زخمی بجا گذاشت.

جمعی از دانشجویان بسیجی هفته گذشته با حضور مقابل سفارت افغانستان و روشن کردن شمع، یاد شهدای حمله تروریستی کابل را گرامی داشتند.

دانشجویان همچنین با در دست داشتن دستنوشته‌هایی، امریکا و رژیم صهیونیستی را بنیانگذار داعش دانسته و با سر دادن شعار‌هایی انزجار خود را نسبت به سیاست‌های خصمانه سردمداران امریکا و رژیم صهیونیستی نشان دادند.

راه حاج قاسم را باید ادامه داد

برخی دانشجویان نیز در این مراسم از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان سرداری که لرزه به اندام تروریست‌های داعش و بنیانگذاران این گروه تروریستی می‌انداخت، یاد و بر ادامه راه این سردار شهید تأکید کردند.

پرچم‌هایی از جمهوری اسلامی ایران و افغانستان و تصاویری از شهدای دانشجوی کابل نیز در دستان دانشجویان ایرانی قرار داشت. تعدادی از دانشجویان افغانستانی که در ایران مشغول تحصیل هستند نیز همراه با دانشجویان ایرانی در این مراسم حضور داشتند.

دانشجویان دانشگاه‌های مختلف در ایران از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، شیراز، اصفهان، گیلان و علوم‌پزشکی مشهد و برخی دیگر از دانشگاه‌ها علاوه بر صدور بیانیه در محکومیت این حمله تروریستی، با روشن کردن شمع یاد دانشجویان کابل را گرامی داشتند. همچنین جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های مشهد هم هفته گذشته با حضور مقابل سرکنسولگری افغانستان در این شهر و روشن کردن شمع با بازماندگان حادثه تروریستی دانشگاه کابل ابراز همدردی کردند.

واکنش قاطع وزارت علوم

دانشگاه کابل که سال ۱۳۱۱ در پایتخت افغانستان ایجاد شده است، عمری نزدیک به یک قرن دارد که اولین ساختمان آن دانشکده پزشکی‎اش محسوب می‌شود. ساختمان‌های مختلف این دانشگاه اوایل تأسیسش به‎صورت پراکنده در نقاط مختلف کابل به‎فعالیت پرداختند، اما از سال ۱۳۴۳ به‎بعد به‌تدریج در یک مکان تجمیع شدند و حالا دانشجویان در دانشکده‌های مختلف علوم، روانشناسی، زبان و ادبیات، اقتصاد، ادبیات، زراعت، دامپزشکی، زمین‌شناسی، هنر‌های زیبا، علوم کامپیوتر، حفظ محیط‌زیست، داروسازی، شریعات، مهندسی، ادبیات، علوم اجتماعی و... به‌تحصیل می‌پردازند و درکنار آن ریاست مؤسسات فرهنگی دارالمعلمین عالی، مدارس صنایع نفیسه و دارالعلوم عربیه نیز با این دانشگاه است.

مسئولان آموزش عالی نیز با محکوم کردن این حمله، جنایت رخ داده در دانشگاه کابل را تسلیت گفتند. در بخشی از پیام تسلیت وزارت علوم آمده است: «حمله جنایتکارانه و تروریستی به دانشگاه کابل که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از دانشجویان و اساتید این دانشگاه شده است را به‌شدت محکوم می‌نماییم. حمله ناجوانمردانه گروهک تروریستی طالبان به مراکز دانشگاهی، نشان‌دهنده دشمنی و عداوت آنان با علم و دانش و معرفت، آگاهی و تلاشی است نافرجام برای استمرار جهل و نادانی.»

ورود داعش به دانشکده حقوق

ساعت ١١ظهر است و دانشگاه هم پرهیاهو. برخی از دانشجویان سرکلاس درسند و عده‌ای دیگر در حیاط دانشگاه نشسته‌اند و گپ می‌زنند. ناگهان صدای گلوله همه آن‌ها را شوکه می‌کند. صدا از سمت شمالی دانشگاه است؛ جایی که دانشکده حقوق آنجا قرار گرفته است.

این‌ها را شیخ احمد سیغانی دانشجوی رشته علوم اجتماعی- باستان‌شناسی دانشگاه مرکزی کابل به ایرنا می‌گوید: «صدا خیلی نزدیک بود همه شوکه شده بودند. ما از دانشگاه خارج شدیم، اما از هم‌دانشگاهی‌هایمان که در دانشکده حقوق بودند شنیدیم که سه نفر با لباس نیرو‌های نظامی افغانستان وارد دانشگاه شدند. هر کسی نمی‌تواند وارد دانشگاه شود و نمی‌دانیم چطور این سه نفر توانستند در دانشگاه حاضر شوند. دانشگاه چهار در اصلی دارد که آن‌ها از در شمالی وارد شدند. اولین دانشکده در نزدیکی این در هم دانشکده حقوق است. مردان مسلح وارد طبقه اول و اولین کلاس دانشکده شدند. نمی‌دانم چند دانشجو سرکلاس بودند. آن‌ها در همان کلاس شروع به تیراندازی کردند. هفت دانشجو در آن کلاس شهید شدند. خیلی‌ها که صدای تیراندازی را شنیدند از کلاس‌ها بیرون آمدند و فرار کردند. البته راه فرار هم کم بود. این سه مرد مسلح فقط شلیک می‌کردند و وارد طبقه دوم دانشکده و وارد کلاسی شدند و چند دانشجو را به گروگان گرفتند.»

به دانشجویان گروگان هم رحم نکردند

این دانشجوی دانشگاه کابل ادامه می‌دهد: «خیلی از بچه‌ها از پنجره خودشان را به پایین پرتاب کردند و چند نفری جانشان را اینگونه از دست دادند. افراد مسلح دانشجویان گروگان را هم کشتند. به هیچ‌کس رحم نکردند. آخر این‌ها جوان بودند و کلی آرزو داشتند. پلیس از ساعت ١١ تا ٦ بعدازظهر با مهاجمان درگیر بود. پلیس نگران گروگان‌ها بود. آن‌ها همه گروگان‌ها را کشتند. دانشجویانی که عزیز افغانستان بودند. نیرو‌های نظامی که فهمیدند دانشجویان همه کشته شدند حمله کردند و هر سه نفر را کشتند.»

این دانشجوی دانشگاه کابل درباره هم‌دانشگاهی‌هایش می‌گوید: «من این دانشجویان را از نزدیک نمی‌شناختم. فقط محمد راهبد را می‌شناختم که فعال سیاسی دانشگاه بود. چقدر امید به تغییرات داشت. دوست داشت افغانستان آباد و مترقی شود. آرزویش این بود که افغانستان به صلح و آرامش برسد. همه دانشجویان افغانستان آرزو داریم کشورمان به صلح، رفاه و آرامش برسد. ما با هزار مشکل آمدیم درس بخوانیم تا کشورمان را آباد کنیم. این چه سرنوشت شومی است که بر ما وارد شد. داعش یا طالبان چطور به خودشان اجازه می‌دهند وارد یک محیط دانشگاهی شوند و محصلانش را بکشند.»

شبیه دانشگاه تهران شما

محمد ظاهر رضایی، استاد دانشگاه کابل است. او در آن روز تلخ در دانشگاه نبود، اما از زبان دانشجویانش شنیده که چگونه دانشکده حقوق غرق در خون می‌شود: «٢٣هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. این دانشگاه یکی از بزرگ‌ترین و بهترین دانشگاه‌های افغانستان است چیزی شبیه دانشگاه تهران شما. تدریس دانشجویان در این دانشگاه سه زمان مختلف در روز دارد. زمان یک و دو مخصوص دانشجویانی است که کار نمی‌کنند و فراغت دارند و می‌توانند در هر ساعتی کلاس بردارند.»

دانشجویان پیگیر استادان شدند

استاد دانشگاه کابل با بیان اینکه این دانشجویان از صبح تا ساعت ٤بعدازظهر در کلاس درس حاضر می‌شوند، گفت: «زمان سوم دانشگاه که از ساعت ٥ تا ٨ شب است مخصوص دانشجویان شاغل است. متأسفانه جوان‌های کم سن و سال این دانشگاه شهید شدند. این دانشجویان عاشق این هستند که درس بخوانند تا کشور را آباد کنند. شما ببینید سه‌شنبه این اتفاق افتاد. دانشجویان چهارشنبه سرکلاس درس بودند. برخی از استادان به دانشگاه نیامدند. دانشجویان پیگیر استادان شدند. آن‌ها هم گفتند به خاطر حمله روز قبل نیامدند، اما دانشجویان خواستند آن‌ها کلاس‌ها را برقرار کنند. دانشجویان به استادان گفتند باید درس بخوانیم، جنگ نمی‌تواند جلوی پیشرفت ما را بگیرد، طالبان و داعش می‌خواهند ما سر کلاس نرویم، آن‌ها می‌خواهند ما را بترسانند، دختران این کشور نیز همه مشتاق یادگیری هستند.»

فغان از دخالت خارجی

علیرضا خاوری، دانشجوی افغانستانی که این روز‌ها در دانشگاه قم مشغول تحصیل است، درباره حمله تکفیری‌ها به دانشگاه کابل به خبرگزاری دانشگاه آزاد، گفت: «متأسفانه کشور افغانستان طی چهار دهه اخیر به محلی برای بازی‌های سیاسی کشور‌های مختلف به‌ویژه امریکا تبدیل شده است. از طرف دیگر فضای قومی و مذهبی این کشور نیز که خود دارای مسائل مختلف است، باعث شده تا شرایط به‌گونه‌ای مهیا شود تا هم دخالت‌های خارجی بتواند جنبه سیاسی، نظامی و فرهنگی به خود بگیرد و هم زمینه برای حضور گروه‌های تروریستی تندرو فراهم شود. این مؤلفه‌ها باعث شده است افغانستان مستعد جذب گروه‌های تکفیری باشد. همچنین مسائل داخلی این کشور همانند انبار باروتی عمل می‌کند که هر لحظه می‌تواند شعله‌ور شود و تنها نیازمند یک جرقه است که آن هم توسط کشور‌های خارجی زده می‌شود، به همین دلیل است که می‌بینیم هرازگاهی حمله انتحاری در نقاط مختلف افغانستان صورت می‌گیرد.»

دستاورد‌های ۲۰ ساله

دانشجوی افغانستانی دانشگاه قم با تأکید بر اینکه گروه‌های تروریستی امروز مسیر حذف فیزیکی را در پیش گرفته‌اند و حمله به دانشگاه کابل نیز نتیجه همین سیاست است، تصریح کرد: «دانشگاه کابل جزء دانشگاه‌های قدیمی این کشور محسوب می‌شود و از نظر سیاسی، این دانشگاه محل تولید علم در افغانستان بوده و طبیعتاً حمله به این دانشگاه در قلب پایتخت کشور در وهله اول به معنی حمله به جمهوری اسلامی افغانستان و بعد به معنی حمله به یکی از مراکز مهم علمی و اجتماعی این کشور تلقی می‌شود و از این حیث حمله اخیر تروریستی دارای اهمیت‌های ویژه‌ای است. گروه‌های تروریستی که کشور‌هایی مانند امریکا حامی آن هستند، نمی‌خواهند افغانستان به اهدافی که در قانون اساسی‌اش وجود دارد، جامه‌عمل بپوشاند و به همین دلیل با حمله به مرکزی مانند دانشگاه کابل می‌خواهند دستاورد‌هایی را که جوانان افغانستانی در طول ۲۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، زیرسؤال ببرند.»

واکنش دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی

حمله داعش به دانشگاه کابل حادثه تلخ و غم‌انگیزی بود که مثل یک آوار، بر سر مردمی که سال‌هاست خواب صلح را می‌بینند فرو ریخت. تلخی این ماجرا به حدی بود که دل کاربران شبکه‌های اجتماعی را هم به درد آورد و آن‌ها هشتگ «جان پدر کجاستی؟»، «دانشگاه کابل» و «ایران غم شریک افغانستان» را به راه انداختند.
**مبینا که دانشجوی دانشگاه فنی - مهندسی گرمسار است در این باره توییت زد:

ترامپ هم همونی بود که با طالبان توافق کرد و نتیجه کارش رو همین چند روز قبل در انفجار دانشگاه کابل دیدیم. شکر خدا که دیگر گورش را گم کرد.

**ستار که دانشجوی افغان دانشگاه پلی تکنیک تهران است هم توییت زد:

آدم‌های با فرهنگ و با سواد را با انتحار و انفجار نمی‌توان از بین برد.

خانواده یکی از دانشجویان کشته شده در حمله مسلحانه به دانشگاه کابل، هزینه مراسم ختم دخترشان را صرف آموزش می‌کنند.

پدر مد ینه می‌گوید: «اگر یک دانش‌آموز ما را بکشید ما پنج نفر دیگر را به دانشگاه می‌فرستیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار