کد خبر: 1027708
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۸
سپاه پاسداران بنا بر وظیفه ذاتی خود که حافظ منافع و امنیت کشور است، برای اجرایی کردن منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مقابله با گران‌فروشی و مهار قیمت کالا در بازار با همکاری دستگاه‌های نظارتی و اجرایی، قرارگاهی به نام ۱۷ ربیع را تشکیل داد که این قرارگاه با بهره‌گیری از ظرفیت بسیج برای تأمین امنیت اقتصادی کشور در خصوص عرضه مستقیم کالا به مردم و جلوگیری از احتکار، مشغول به کار شده است.
محمد‌رضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: از اوایل اسفند سال گذشته که نحسی کرونا دامن کشور‌های دنیا را گرفت، استان‌های مختلف ایران نیز از حمله این ویروس در امان نمانده و قریب به ۹ ماه است که تمام کشور با بیماری کووید ۱۹ دست و پنجه نرم می‌کند. کرونا علاوه بر سلامت مردم، معیشت آنان را مورد تهدید قرار داد و وضعیت را به شرایطی رساند که گروهی از زالوصفتان، نقش‌شان در بروز مشکلات در بازار از کرونا هم پررنگ‌تر شد و با احتکار اقلام مورد نیاز مردم، زندگی آن‌ها را به چالش کشیدند. در این زمان بود که یک‌بار دیگر سپاه با مجموعه‌های مردمی‌اش به میدان آمد و با راه‌اندازی قرارگاه ۱۷ ربیع، عملیات برخورد با محتکران و کشف انبار‌ها را در برنامه قرار داد؛ اقدام به‌موقعی که می‌تواند به حفظ ثبات در بازار و جامعه کمک شایانی کند.
 
با توجه به روز‌های سیاهی که کرونا برای کشور رقم زده، برخی افراد با ویروس دیگری به نام احتکار به جان شهروندان افتاده‌اند و بازار سیاهی از اقلام ضروری خانوار‌ها درست کرده‌اند. تا چند ماه گذشته احتکار وسایلی که با سلامت مردم در ارتباط بود، امنیت روانی مردم را به خطر انداخته بود که با هوشیاری دستگاه‌های امنیتی محتکران ماسک‌ها و کالا‌های بهداشتی، به دام قانون افتادند، اما امروز محتکران اقلام عمومی سبد مصرفی خانوارها، دوباره دست به کار شده و دست به احتکار کالا‌هایی زده‌اند که نیاز اول هر خانواده‌ای به شمار می‌آید و به عنوان مثال، وضعیت روغن خوراکی را به جایی رسانده‌اند که این محصول در بازار نایاب شده یا کمیاب است.

در حالی که محتکران برای ضربه زدن به امنیت اقتصادی، مشغول پر کردن انبار‌های خود و عرضه کالا در زمان کمبود آن هستند، سربازان گمنام امام زمان (عج) هوشیار‌تر از همیشه دست آنان را خوانده و برای مبارزه با احتکارکنندگان وارد میدان شده‌اند.

سپاه پاسداران بنا بر وظیفه ذاتی خود که حافظ منافع و امنیت کشور است، برای اجرایی کردن منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مقابله با گران‌فروشی و مهار قیمت کالا در بازار با همکاری دستگاه‌های نظارتی و اجرایی، قرارگاهی به نام ۱۷ ربیع را تشکیل داد که این قرارگاه با بهره‌گیری از ظرفیت بسیج برای تأمین امنیت اقتصادی کشور در خصوص عرضه مستقیم کالا به مردم و جلوگیری از احتکار، مشغول به کار شده است.

اطلاعات سپاه کربلا در خدمت آرامش بازار

طی روز‌های اخیر، اطلاعات سپاه کربلای مازندران با گزارش‌های مردمی دست محتکران را در پوست گردو گذاشته و برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و نیز مبارزه با احتکارکنندگان توانست دو انبار احتکاری روغن خوراکی را در شهرستان‌های نکا و جویبار کشف و تحویل دستگاه‌های قضایی بدهد.

طی هفته گذشته، بیش از ۷ تن روغن خوراکی با تلاش سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه شهرستان نکا و جویبار، کشف و ضبط شد و محتکران در تور اطلاعاتی سپاه افتادند.

سرهنگ پاسدار سیاوش مسلمی، فرمانده سپاه کربلا با اشاره به اینکه سپاه کربلا با تعامل و همکاری با اداره صمت برای کنترل بازار وارد میدان شده است، می‌گوید: «برنامه‌های منسجمی با اداره کل صمت برای جلوگیری از فعالیت اخلالگران در بازار تدارک دیدیم تا بتوانیم جلوی آنچه که باعث اخلال در تأمین ارزاق عمومی مردم می‌شود، را بگیریم.»

وی با تأکید بر اینکه سپاه همیشه و همواره در خدمت مردم بوده است، ادامه می‌دهد: «برای رفع دغدغه‌های مردم، پیگیر شناسایی محتکران و آن دسته از کسانی که در توزیع کالا‌ها باعث برهم زدن نظم اقتصادی بازار می‌شوند، هستیم.»

مسلمی با بیان اینکه سپاه با کسانی که باعث دست‌اندازی در معیشت مردم می‌شوند، با ابزار‌های قانونی برخورد خواهد کرد، یادآور می‌شود: «حضور سپاه در بازار باعث نگرانی کسبه و اصناف منصف نیست و هدف فقط مبارزه با اخلالگران معیشت مردم است.»

آنچه مهم است اینکه احتکار‌کنندگان کالا باید بدانند مازندران انبار خلوت کالا‌های احتکاری نیست و سپاه همراه با دستگاه‌های نظارتی و اجرایی و نیز با همکاری اقشار مختلف مردمی اجازه نخواهدداد امنیت اقتصادی جامعه به خطر بیفتد.

بسیج اساتید پیگیر رفع مشکلات شهر

محمد باقری مسئول بسیج اساتید استان اصفهان با اشاره به شیوع ویروس کرونا، می‌گوید: «هدف سازمان بسیج اساتید استان این است که با توجه به ساختار‌های موجود بتواند اقدامات ویژه‌ای در جهت حل مسائل استان انجام دهد.»

وی ادامه می‌دهد: «یکی از رسالت‌های ما با توجه به اینکه فعالیت‌ها مجازی شده، سند حضور مجازی در این فضا می‌باشد که قانون آن در حال تدوین است.»

باقری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کمک‌های مؤمنانه، تأکید می‌کند: «تاکنون چهار مرحله کمک مؤمنانه در سطح دانشگاه‌های استان برگزار کرده‌ایم و با توجه به فرارسیدن هفته بسیج، رزمایش همدلی اساتید بسیجی در هفت مرحله دیگر برنامه‌ریزی شده است.»

این مسئول با توضیح اینکه نذر تبلت و تلفن همراه برای دانشجویان مناطق محروم اولین مرحله این رزمایش است، می‌گوید: «نذر خون و پلاسما، لوازم‌التحریر و کتاب، جهیزیه و مایحتاج زندگی به ترتیب دومین، سومین، چهارمین و پنجمین مرحله کمک مؤمنانه سازمان بسیج اساتید اصفهان است.»

مسئول بسیج اساتید استان اصفهان ادامه می‌دهد: «مرحله هفتم، طرح ویژه‌ای در راستای شعار سال (جهش تولید) است که حضور داوطلبانه اساتید بسیجی در حوزه صنعت و صنایع سطح استان است.»

۷ رویکرد معاونت فرهنگی سازمان بسیج اساتید

هم‌اکنون هفت رویکرد استفاده از ظرفیت خانواده‌های بسیجی، مسجدمحوری، شبکه فرماندهان جنگ نرم، برنامه‌های ورزشی و جشنواره‌های فرهنگی ورزشی، اردو‌های فرهنگی، هیئت مذهبی بسیج اساتید، اردو‌های راهیان نور و علم و فناوری و پیوست‌نگاری فرهنگی در معاونت فرهنگی سازمان بسیج اساتید اصفهان پیگیری می‌شود.

مسئول بسیج اساتید استان اصفهان با بیان اینکه پیوست‌نگاری فرهنگی یکی از دغدغه‌های اساتید بسیجی در سطح استان است، می‌گوید: «سند پیوست فرهنگی کرونا را در کارگروه تخصصی مبارزه با کرونا آماده کرده‌ایم، پیوست فرهنگی چند دانشگاه در استان تدوین شده و پیوست فرهنگی اردو‌های راهیان نور هم در حال ویرایش است. امیدواریم کار ماندگاری در حوزه پیوست فرهنگی انجام دهیم.»

وی تصریح می‌کند: «پنج اندیشکده مدیریت افکار عمومی، شهر اسلامی، گیاهان دارویی، آب و محیط زیست، گردشگری و همچنین اندیشگاه مطالعات راهبردی و حکمرانی ذیل سازمان بسیج اساتید استان راه‌اندازی شده است که تاکنون نتایج خوبی داشته‌اند.»

باقری به اقدامات و برنامه‌های این سازمان در حیطه‌های مختلف اشاره کرده و گریزی به فعالیت‌ها و پیگیری‌های گروه‌های «مسئله‌محور» بسیج اساتید برای رفع مشکلات استان می‌زند و می‌گوید: «گروه‌های «مسئله‌محور» بسیج اساتید روی ۳۰ مشکل اصلی استان از جمله حاشیه‌نشینی، طلاق و خانواده، آب، بهره‌وری در فضای مجازی و... متمرکز شده‌اند، در همین راستا طرح «اقتصاد حاشیه‌نشینی» یکی از دستاورد‌های گروه‌های مسئله‌محور است که توسط اساتید اقتصاد، جامعه‌شناسی و روانشناسی پیگیری و تکمیل شده است.»
 
با مسئولان
 
بهره‌برداری از ۲۷ پروژه محرومیت‌زدایی در هفته بسیج
 
در طول هفته مبارک بسیج ۲۷ پروژه محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی کوچک و زودبازده در سطح استان اردبیل افتتاح می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد. از این تعداد ۲۳ پروژه در حوزه محرومیت‌زدایی و ۴ پروژه نیز در حوزه اقتصاد مقاومتی و اشتغالزایی است.

افتتاح کارگاه فرشبافی، کارگاه تولید ماسک، کارگاه خیاطی، کارگاه پرورش قارچ، پروژه‌های آبرسانی، پل، خانه محروم، غسالخانه و تعمیر و بهسازی آب شرب روستایی از جمله پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی آماده افتتاح است.

در این هفته، نیرو‌های بسیجی به ارائه خدمات تخصصی به مردم می‌پردازند که در کنار آن، اعزام اکیپ‌های تخصصی پزشکی و درمانی، دامپزشکی، مهندسی، حقوقی و گروه‌های جهادی به مناطق محروم در دستور کار برنامه‌های هفته بسیج قرار گرفته است. افتتاح صندوق‌های قرض‌الحسنه بسیج، تجلیل از گروه‌های جهادی فعال، اجرای طرح همگام با کشاورز، بازدید از عرصه‌های اقتصاد مقاومتی و پروژه‌های محرومیت‌زدایی بسیج و دیدار جهادگران با خانواده‌های معظم شهدا از دیگر برنامه‌های اجرایی خواهد بود. نهضت بزرگ کمک مؤمنانه همچنان ادامه خواهد داشت و همچنان که مرحله سوم این رزمایش در حوزه‌های اشتغال، درمان، کمک‌های معیشتی، آزادی زندانیان، بسته‌های بهداشتی و جهیزیه با مشارکت آحاد و اقشار مختلف بسیج و خیرین در استان در حال اجراست، در طول هفته بسیج نیز شاهد جلوه‌هایی از کمک‌های مؤمنانه خواهیم بود.
 
توزیع ۱۰۰ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان
 
در هفت ماهه امسال مردم استان آذربایجان غربی حدود ۶۵۰ میلیون تومان برای بازسازی عتبات عالیات در کربلا، نجف، سامرا، کاظمین و سوریه کمک کرده‌اند که این رقم نسبت به مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است. در حال حاضر فقط صحن عقیله بنی‌هاشم در حال ساخت است و ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و صحن حضرت زهرا (س) نیز ۹۹ درصد پیشرفت داشته است. موکب‌های اربعین حسینی عتبات با رویکردی جدید در چهار محور موکب‌های سلامت، مهربانی، عاطفه‌ها و حرمین به دلیل نبود پیاده‌روی اربعین خدمات‌رسانی کردند و به کمک دولت شتافته‌اند. از زمان شیوع کرونا در کشور حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به نیازمندان کمک شده است. همچنین در این مدت ۱۰۰ هزار بسته معیشتی توسط موکب‌های اربعین حسینی عتبات استان بین نیازمندان توزیع شده است.

موکب سلامت در بخش ارائه خدمات بهداشتی و پیشگیرانه در سطح استان فعال است و موکب مهربانی نیز کمک‌های معیشتی مردمی را برای کمک به آسیب‌دیدگان کرونا جمع‌آوری می‌کند. ۶۰۰ میلیون تومان در بخش سلامت برای تهیه ماسک، ضدعفونی‌کننده و گان بهداشتی هزینه شده است که تا آخر سال این کمک‌ها ادامه خواهد داشت. موکب عاطفه‌ها که برای کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت راه‌اندازی شده بود ۱۰۰ بسته آموزشی و لوازم مورد نیاز را خریداری کرده و در اختیار نیازمندان قرار داد.
 
سیدحسن حسینی
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات آذربایجان غربی
 
اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در روستا‌های زنجان
 
قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه زنجان با اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ثبت نام و اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در روستا‌های تحت پوشش این قرارگاه همکاری می‌کند. یکی از اقدامات مؤثر و قابل توجه قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (ع) استان زنجان ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرهاست.

طرح توسعه مشاغل خانگی به همت اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی آغاز شده و قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان کمک‌کار این دو نهاد در روستا‌های تحت پوشش می‌باشد. سهم استان زنجان از طرح توسعه مشاغل خانگی هزار و ۸۰۰ نفر بوده و استقبال بانوان زنجانی از مشاغل خانگی بیشتر از مردان است.
در این رابطه جلسات مختلف توجیهی در روستا‌های هدف قرارگاه برگزار شده و از متقاضیان ثبت نام به عمل آمده است. هدف از اجرای این طرح بهبود معیشت و افزایش رفاه خانوار، اتصال صاحبان کسب و کار خانگی به بازار‌های هدف و ایجاد شغل برای افراد توانمند و بیکار در روستا‌های محروم است. فرشبافی، خیاطی، زنبورداری، دامداری، ملیله‌کاری، قلم‌زنی، ترجمه زبان انگلیسی و... از رشته‌های مورد نظر برای ثبت نام افراد در این طرح است. ثبت نام بر اساس رشته‌های اعلام شده می‌باشد و افراد براساس نیاز تحت آموزش قرار می‌گیرند و در این طرح پس از آموزش و راه‌اندازی شغل خانگی روستایی، گروه‌های پشتیبان از مشاغل خانگی حمایت کرده و برای محصولات تولید شده بازاررسانی انجام می‌دهند.
 
داود داداشی
مسئول کارگروه اشتغال قرارگاه پیشرفت سپاه زنجان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار