کد خبر: 1027824
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۶
یک بیماری ناشناخته که با وجود یک سالگی، بنا به اذعان پزشکان هنوز هم درمان و داروی مشخصی ندارد و متولیان بهداشتی چه در سطح ملی و چه جهانی بر اساس فرضیاتی اقدام به تجویز دارو درمان می‌کنند و همین مسئله موجب‌شده تا نگرانی‌هایی درباره عوارض دارو‌های تجویزی یا بروز مقاومت‌های دارویی در سطح جهانی شکل بگیرد.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: بازبینی آمار فوتی‌ها و ابتلا‌ها در یک ماهه اخیر از رشد چند برابری آمار ابتلا به بیماری کرونا حکایت دارد. آمار فوتی‌ها هم رشد قابل‌توجهی را نشان می‌دهد هر چند شیب این نمودار به اندازه شیب نمودار ابتلا نیست. حالا هم ۱۰ روزی می‌شود آمار فوتی‌های کرونا بالاتر از ۴۵۰ نفر است. آخرین گزارش‌ها از مرگ ۴۸۰ بیمار دیگر مبتلا به کرونا خبر می‌دهد. رسیدن به این شرایط بحرانی آن هم بعد از تجربه نسبتاً موفق کنترل ویروس در ماه‌های گذشته، در جامعه تردید‌هایی را درباره عملکرد وزارت بهداشت به‌وجود آورده‌است. حتی زمزمه‌هایی درباره ارتباط شرکت فعال ایران در کارآزمایی بالینی سازمان جهانی بهداشت و افزایش مرگ و میر بیماران کرونایی به گوش می‌رسد؛ موضوعی که پیش از این نیز با انتقاداتی از سوی برخی کارشناسان و به ویژه سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی مواجه شده بود. حالا این شبهه در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت هم مطرح شد؛ اینکه آیا تست دارو‌ها یا واکسن کرونا سبب افزایش مرگ و میر بیماران شده‌است؟ خانم سخنگو اگرچه معتقد است دارویی نبوده که بخواهد باعث افزایش مرگ و میر شود، اما یک نگرانی جدی را مطرح می‌کند؛ تجویز چندین دارو همراه با هم که می‌تواند به عوارضی همچون مسمومیت کبدی بیمار منتهی شود. وی به پزشکان توصیه می‌کند حتماً از پروتکل کمیته علمی در تجویز دارو‌ها تبعیت کنند.

یک بیماری ناشناخته که با وجود یک سالگی، بنا به اذعان پزشکان هنوز هم درمان و داروی مشخصی ندارد و متولیان بهداشتی چه در سطح ملی و چه جهانی بر اساس فرضیاتی اقدام به تجویز دارو درمان می‌کنند و همین مسئله موجب‌شده تا نگرانی‌هایی درباره عوارض دارو‌های تجویزی یا بروز مقاومت‌های دارویی در سطح جهانی شکل بگیرد.

حالا هم همچنان تاخت و تاز کووید ۱۹ در جهان ادامه دارد. در ایران هم طی ۲۴ ساعت منتهی به روز چهارشنبه ۲۸ آبان ماه، ۱۳ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۸۳۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۰۱ هزار و ۸۹۴ نفر رسید. طی همین زمان، ۴۸۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۲ هزار و ۹۴۱ نفر رسید۵هزارو۷۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا‌کنون ۵۷۶ هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

ابهامات رشد جهشی فوتی‌ها و مبتلایان کرونا

افزایش جهشی فوتی‌های کرونا طی یکی دوماه اخیر ابهامات فراوانی را در میان مردم ایجاد کرده‌است، به خصوص اینکه بر خلاف ادعای برخی مسئولان درباره اینکه مردم کرونا را جدی نگرفته‌اند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، هر کدام از ما به عینه می‌توانیم شهادت دهیم که رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم نسبت به ابتدای پیدا شدن سر و کله بیماری بیشتر شده و کمتر کسی را می‌توان دید که از ماسک استفاده نکند یا یک اسپری الکل و مواد ضدعفونی‌کننده به همراه نداشته باشد. با این اوصاف دلیل افزایش شیب ابتلا و از آن مهم‌تر مرگ و میر بیماران کرونایی در کشورمان چیست؟

اواخر مهر ماه بود که رضا ملک‌زاده، معاون وزیر بهداشت و عضو کمیته اجرایی مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید ۱۹، ایران را یکی از فعال‌ترین کشور‌های در حال تحقیق در مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید ۱۹ دانست و افزود: «تا‌کنون بیش از ۱۱ هزار بیمار کرونایی بستری در ۵۰۰ بیمارستان از ۳۰ کشور جهان وارد مطالعه شده‌اند که در این بین، ایران با ثبت‌نام ۳ هزار و ۵۰۰ بیمار، موفق به کسب رتبه نخست در «تعداد بیماران مشارکت‌کننده» در مطالعه کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی برای درمان این بیماری شده‌است.»

به گفته وی، این موفقیت عالی با همکاری ۸۷ محقق اصلی و پژوهشگر و با مشارکت ۳ هزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بستری در ۲۹ بیمارستان وابسته به ۱۸ دانشگاه علوم پزشکی در ۱۵ استان ایران صورت گرفته‌است.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: «همچنین فاصله ایران به عنوان رتبه نخست در ثبت‌نام بیماران مشارکت‌کننده در مطالعه کارآزمایی بالینی سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید ۱۹ در قیاس با کشور‌های پیشرو بعدی، بیش از سه برابر است؛ به طوری که فرانسه به عنوان رتبه دوم، موفق به ثبت‌نام کمتر از هزار بیمار مشارکت‌کننده در مطالعه شده‌است.»

ملک‌زاده، نتایج نهایی شش ماه کارآزمایی بالینی روی نخستین گروه از بازو‌های درمانی مطالعه سازمان جهانی بهداشت برای درمان کووید ۱۹ دارو‌های «رمدسیویر»، «لوپیناویر»، «اینترفرون» و «هیدروکسی کلروکین» تأثیری بر درمان، کاهش طول مدت بستری، نیاز به تهویه مکانیکی و مرگ و میر مبتلایان به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان نشان ندادند.

این اظهارات معاون تحقیقاتی وزارت بهداشت، شبهاتی را پیرامون ارتباط افزایش مرگ بیماران کرونایی در کشورمان و این آزمایشات دارویی شکل داد.

سخنگو: افتخار می‌کنیم که WHO ما را در یک مطالعه شرکت داده!

موضع وزیر بهداشت و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا تکذیب این ماجرا بود، اما این شبهه همچنان ادامه دارد و یکی از سؤالات نشست روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت هم پیرامون ارتباط افزایش مرگ و میر‌ها با آزمایش دارو و واکسن‌های جدید بود که سیما سادات لاری در پاسخ به این سؤال گفت: «ما اگر مطالعه‌ای بر دارو‌هایی مثل رمدسیویر و فاویپیراویر انجام دادیم به شکل متداول بوده‌است و در همه دنیا استفاده می‌شدند. یک یا دو مطالعه مهم توسط دکتر ملک‌زاده و تیمشان انجام شده‌است که باعث افتخار ما است، چون مشارکت با چندین کشور معتبر و از طریق سازمان بهداشت جهانی بوده و افتخار است که ما را در یک مطالعه شرکت دادند و نتایج آن را اعلام کنیم. دارویی نبوده که بخواهد باعث افزایش مرگ و میر شود، اما آنچه ما را نگران می‌کند، این است که حتماً همه پزشکان از پروتکل کمیته علمی در تجویز دارو‌ها تبعیت کنند.»

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: «اکنون جوی وجود دارد که ممکن است پزشک نگران باشد و چندین دارو را با هم تجویز کند که نگران هستیم شاید این موضوع عوارض دیگری مانند مسمومیت کبدی برای بیمار ایجاد کند. در این راستا سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان باید کمک کنند که پزشکان خوب توجیه شوند؛ البته این قضیه به دلیل نظام شبکه در سیستم ما تا حدودی حل شده ولی پزشک باید توجیه شود که داروی متعدد به بیمار ندهند و بر اساس آخرین گایدلاین برای بیمار دارو تجویز کنند.»

افراد فقیر بیشتر در معرض ابتلا و مرگ و میر

علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در جلسه ستاد مقابله با بیماری کرونا با تأکید بر تعطیلی مشاغلی از گروه‌های ۲، ۳ و ۴ از شنبه (اول آذر) گفت: «وضعیت مشاغل تهران بسیار پیچیده است. برخی از مشاغل روز‌مزد و مبتنی بر درآمد روزانه هستند. مصوب شده‌است که از دولت و مجلس درخواست شود بسته‌های حمایتی مورد لزوم برای این دسته از افراد که آسیب‌های جدی‌تر اقتصادی از اعمال محدودیت‌های دو هفته‌ای خواهند داشت، داشته باشیم.» به گفته وی بر اساس تحلیل صورت گرفته مشخص شد که ارتباط مستقیمی بین مرگ و میر و امکانات موجود بهداشتی درمانی وجود دارد. در مناطق جنوب شرقی، شرقی، حاشیه شهر تهران، مناطق شرقی و غربی استان تهران بالاترین میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا را داشته‌اند. میزان مرگ و میر کرونا به شدت با وضعیت ایمنی بدن و تغذیه وابسته است. افراد فقیر در معرض خطر بیشتری هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار