کد خبر: 1027996
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۸
رئیس‌جمهور فرانسه که چندی پیش از طرحی برای اقدام علیه واگرایی اسلامی در کشورش خبر داده بود، حالا ضرب‌الاجل ۱۵ روزه‌ای را برای سران مسلمانان در این کشور تعیین کرده تا ارزش‌های جمهوری فرانسه را بپذیرند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: فرانسه با جمعیت ۶ میلیون مسلمان، دارای بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان در یک کشور اروپایی است. امانوئل ماکرون که از افزایش جمعیت مسلمانان در کشورش نگران است، می‌کوشد زمینه را برای اجرای سیاست‌هایی مساعد کرده و مسلمانان را در جامعه فرانسوی ادغام کند. وی در حالی پیگیر چنین سیاستی است که به دنبال انتشار کاریکاتوری موهن درباره پیامبر اسلام (ص) در نشریه فرانسوی «شارلی ابدو»، از چنین اقدامی به بهانه آزادی بیان حمایت کرد و باعث برانگیخته شدن خشم مسلمانان شد. رئیس‌جمهور فرانسه در دیدار پنج شنبه با رهبران جامعه مسلمان کشورش در کاخ الیزه، برای آن‌ها ضرب‌الاجلی ۱۵ روزه تعیین کرده است تا به منظور مبارزه با اسلام‌گرایی افراطی، منشور ارزش‌های جمهوریخواهانه را بپذیرند. به این ترتیب، یک شورای ملی برای امامان مساجد تأسیس می‌شود و قرار است به روحانیان مسلمان اعتبارنامه‌ای داده شود و در صورت نیاز این اعتبارنامه باطل خواهد شد. منبعی آگاه به یک روزنامه فرانسوی گفته که دو اصل خدشه‌ناپذیر و بی‌ابهام در این منشور گنجانده خواهد شد؛ «نفی اسلام سیاسی و هرگونه مداخله خارجی». لایحه پیشنهادی دولت فرانسه علیه اسلام‌گرایی مجازات آزار مقام‌ها بر اساس مذهب را سنگین می‌کند و در صورت تصویب تدریس خانگی را محدود می‌کند. برای کودکان یک شماره ثبتی تعیین می‌شود تا بر حضور آن‌ها در مدرسه نظارت شود. بر این اساس، والدینی که فرزندان را به مدرسه نفرستند تا شش ماه به زندان می‌افتند.

موضع سخت در برابر مسلمانان

رئیس‌جمهور فرانسه بیش از یک ماه پیش برای این منشور زمینه‌چینی کرده بود. ماکرون چندی پیش در سخنانی از واگرایی اسلامی به عنوان یک مشکل ایدئولوژیک یاد کرد. وی در آن زمان، از برنامه‌ای سخن گفت که واکنش انتقادی شدید مسلمانان را به دنبال داشت. بر اساس این طرح، شماری از سازمان‌های غیردولتی یا سازمان‌هایی که خلاف قانون و ارزش‌های فرانسه عمل می‌کنند، ممکن است تعطیل شوند یا با حسابرسی‌های مالی شدیدی روبه‌رو شوند. به امامان جماعت از ترکیه، مراکش، الجزایر و سایر کشور‌ها اجازه کار در فرانسه از ۲۰۲۴ داده نمی‌شود و امامان جماعت از جوامع مسلمان خود فرانسه ملزم به دریافت آموزش و دریافت مجوز هستند. رئیس‌جمهور فرانسه با اعلام اینکه آن‌ها از نزدیک با شورای مسلمانان فرانسه همکاری می‌کنند، تأکید کرده بود که هدف از این برنامه دفاع از جمهوری (فرانسه) و ارزش‌های آن با دور کردن مذهب از آموزش و بخش عمومی است. به دنبال این تحولات، ژان ایو لودریان وزیرامور خارجه فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی اسلام و وزیر سابق دادگستری عربستان با اتخاذ موضع ملایم تری سعی کرد از بار اسلام‌ستیزانه آن بکاهد. لودریان گفت: «فرانسه برای اسلام احترام قائل است و مسلمانان فرانسه جزئی از کشور هستند.» لودریان در گفتگو با یوسف بن احمد العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، گفت که کشورش برای اسلام احترام قائل است و بر پشتیبانی از گفتگو و همکاری با سازمان همکاری اسلامی تأکید دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار