کد خبر: 1028294
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۰
طبق استاندارد‌ها باید به ازای هر یک هزار هکتار، یک محیط‌بان فعالیت کند که محیط‌زیست مدعی است در حال حاضر به ازای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، یک محیط‌بان فعالیت می‌کند، ولی حتی این گفته محیط‌زیست هم رعایت نمی‌شود. هم اکنون عرصه‌های طبیعی و مناطق شکار ممنوع تایباد و باخرز در استان خراسان رضوی با ۱۶۶ هزار هکتار وسعت فقط دو محیط‌بان دارند!
سرویس جامعه جوان آنلاین: چندی قبل فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در حاشیه برگزاری همایش درختکاری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کمبود محیط‌بان از مهم‌ترین مشکلات سازمان محیط‌زیست به شمار می‌رود، اعلام کرد سازمان حفاظت محیط‌زیست با کمبود ۶ هزار محیط‌بان مواجه است.

محیط بانان از جمله نیرو‌های فعال و فداکار محیط‌زیست هستند و در حقیقت به عنوان پاسداران واقعی طبیعت با عشق و علاقه از عرصه‌های طبیعی و زیست‌بوم‌های حیات‌وحش و گونه‌های مختلف جانوری حراست می‌کنند. محیط‌زیست منطقه تایباد و باخرز در خراسان رضوی یکی از بزرگ‌ترین مناطق محافظت‌شده و منطقه شکار ممنوع کشور را میزبانی می‌کند، اما به گفته رئیس اداره حفاظت از محیط‌زیست تایباد و باخرز «۱۱۷ هزار هکتار عرصه طبیعی و ۴۹ هزار هکتار مناطق شکار ممنوع در دو شهرستان تایباد و باخرز تحت حفاظت این اداره تنها با دو نفر محیط‌بان محافظت می‌شود.»

سید علی قیصری روز گذشته اظهار کرد: «به منظور جلوگیری از آلودگی‌های زیست‌محیطی از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۰ مورد کنترل و پایش از واحد‌های صنعتی و تولیدی فعال در این شهرستان انجام شده‌است. این بازدید‌های دوره‌ای به منظور کاهش آلودگی صوتی، هوا و خاک انجام می‌شود و همه واحد‌ها ملزم به اجرای استاندارد‌های زیست‌محیطی و کنترل ایمنی بهداشت و محیط زیست هستند.» وی با اشاره به برخورد قانونی با متخلفان افزود: «با افراد قانون‌شکنی که عامل آلودگی محیطی مانند تخلیه نخاله، پسماند، آتش‌سوزی در اراضی کشاورزی و قطع درختان هستند برای بار اول تعهد و در مراحل بعدی مطابق قانون برخورد می‌شود. از ابتدای امسال تاکنون در همین راستا طی ۲۰ نوبت نظارت بر معادن شهرستان انجام شده، همچنین از دیگر اقدامات صورت گرفته می‌توان صدور مجوز‌های زیست‌محیطی برای استقرار صنایع تولیدی در شهرک صنعتی یا جذب سرمایه‌گذار، گشت و کنترل مداوم در مناطق تحت محافظت این اداره و بازدید‌های دوره‌ای از مراکز معاینه فنی و کنترل الزامات زیست‌محیطی را نام برد.»

وی در ادامه توضیح داد: «به‌دلیل نبود محیط‌بان استفاده از همیاران محیط زیست جهت نگهداری و تیمار پرندگان که امسال حدود ۳۰ مورد انجام شده، آبرسانی به حیات وحش، تعمیر و بهسازی آبشخور‌های موجود در مناطق شکار ممنوع، لایروبی قنوات به منظور تأمین نیاز آبی حیات‌وحش و تعامل سازنده با انجمن زیست‌محیطی استان خراسان توانسته این منطقه را شاداب نگه دارد.»

رئیس اداره حفاظت از محیط‌زیست تایباد و باخرز گفت: «هر سال با سرد شدن هوا درنا‌ها مهمان آبگیر‌های این شهرستان مرزی بودند، اما در سال جاری هنوز شدت سرمای هوا به حدی نرسیده که این اتفاق رخ دهد. فقط تا کنون بالغ بر ۱۰۰ قطعه اردک سرسبز در پنج دسته ۲۰ تایی به این شهرستان مهاجرت کرده و مشاهده شده‌اند. در نیمه اول سال جاری بیش از ۶۵ قطعه پرنده از نوع چکاوک، کبک و مینا حین خروج از مرز دوغارون به کشور افغانستان کشف و ضبط شد و در این ارتباط تعدادی متهم دستگیر و راهی مراجع قضایی شدند.»

گفتنی است منطقه تایباد و باخرز برخوردار از اکوسیستم کوهستانی و کویری بکری است. در اکوسیستم کوهستانی گونه‌های جانوری با ارزش از قبیل قوچ، میش وحشی و خوک و در اکوسیستم کویری آن گونه‌های جانوری از قبیل کفتار و آهو زیست می‌کنند، اما این منطقه از کمبود محیط‌بان در رنج است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار