کد خبر: 1028462
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۹
کتاب، این گنجینه گرانقدر و گرانسنگ، این منبع انتقال علم و اطلاعات، این چند برگ با ارزش و گرانبها از گذشته تا به حال و تا آینده، چه سهمی در زندگی ما داشته، دارد و خواهد داشت؟ در طول تاریخ متوجه چه تغییراتی شده است و جایگاه امروزی آن در زندگی ما انسان‌ها کجاست؟
نادیا اسماعیلی
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: کتاب همواره برای خیل عظیمی از مردم، فرهیختگان و اهالی علم و هنر محترم بوده و هست. امروزه می‌دانیم که از کتب قدیمی در موزه‌ها به شدت و دقت نگهداری می‌شود. مانند قدیمی‌ترین قرآن یا بسیاری از کتب قدیمی و ارزشمند دیگر که هر یک در موزه‌ای در حال حفظ شدن برای نسل‌های آینده هستند.

دانشمندان و محققان از گذشته‌های بسیار دور متوجه شدند که برای حفظ و انتقال اطلاعات، داده‌ها، تجربیات علمی و... به نسل‌های آینده باید آن‌ها را ثبت کنند. ابتدا از کشیدن اشکال مختلف با اشیای نوک‌تیز بر سنگ‌ها و دیوار‌ها آغاز و بعد‌ها از پوست حیوانات استفاده شد. پس از چندی کاغذ اختراع شد و تحولی عظیم در علم رخ داد.
اطلاعات روی کاغذ یادداشت و کتاب‌هایی گرانبها خلق شد. وسیله انتقال اطلاعات تنها کتاب‌ها بودند که بسیار هم خطرپذیر بوده و تنها لیوانی آب یا شعله‌ای کوچک برای نابودی‌شان کافی بوده و است. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، ابزار‌های الکترونیکی همچون رم، فلش و... با گنجایش به مراتب بسیار بالاتر از کتاب در اختیار ما قرار دارد که البته این وسایل نیز خطرپذیرند و برای استفاده از آن‌ها حتماً باید یک وسیله الکترونیکی دیگر مانند تلفن همراه، کامپیوتر و... همراه داشته باشیم.

از دنیای پیشرفت‌ها و به روز شدن وسایل مصرفی و... که همه روزه با آن‌ها سر و کار داریم کتاب‌ها نیز از قافله جا نمانده‌اند و پیشرفت لازم خود را داشته‌اند. به تعبیر بهتر کتاب‌ها اینترنتی و الکترونیک شده‌اند و دیگر بوی کاغذ نمی‌دهند. این بدان معناست که نیازی نیست برای تهیه کتاب مورد علاقه‌تان کتابخانه‌ها را زیر و رو کنید بلکه تنها کافیست که آن را در مرورگر‌های گوشی یا کامپیوترتان جست و جو کنید. در کسری از ثانیه پیدایش می‌کنید و می‌توانید با پرداخت مبلغی آن را دانلود و مطالعه کنید. البته این روش معایبی نیز دارد که با توجه به آن بهتر است بیشتر به حالت سنتی کتاب بخوانید. مگر در مواردی که تهیه کتاب مورد نظر سخت و دشوار باشد.

از جمله این معایب می‌توان به خیره شدن طولانی مدت به صفحه‌های نوری، آسیب به بینایی، سوء‌استفاده کردن شرکت‌های تبلیغاتی اینترنتی، خطر اشعه و پرتو‌های ساطع شده از موبایل و... اشاره کرد. خیره شدن طولانی مدت به صفحه گوشی موبایل برای خواندن مطالب طولانی باعث ایجاد سردرد‌هایی خاص و همچنین چشم‌درد و در صورت استفاده هر روزه و بلندمدت باعث آسیب جدی به چشم‌ها خواهد شد.

تبلیغ‌های مکرر شرکت‌های تبلیغاتی اینترنتی در صفحات مختلف باعث کلافگی و آزار شما و همچنین زیان‌های مالی‌تان می‌شود. ناگفته نماند که با وجود این اشعه‌های سرطانی که از گوشی‌ها ساطع می‌شود باید برای حفظ سلامتی استفاده از آن را به حداقل رساند. در ضمن اگر ناچار به مطالعه با تلفن همراه و اینترنت شدید حتماً برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی فاصله ۱۵ سانتی‌متری آن را با قلبتان رعایت کنید.

البته از فواید آن هم می‌توان به تبدیل کتب قطور و سنگین به یک فایل همراه، جابه‌جایی و حمل آسان، دسترسی همیشگی و در همه جا، صرفه‌جویی در کاغذ و کمک به قطع کمتر درختان و... اشاره کرد. با این وجود همه ما می‌دانیم لذتی که در دست گرفتن کتاب با بوی کاغذش و ورق زدن آن هست را هرگز نمی‌توان جایی دیگری یافت. لذتی که در تهیه روزنامه و مطالعه آن همراه با فنجانی چای هست، در هیچ صفحه گوشی موبایلی نیست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار