کد خبر: 1028528
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۶
عضو کمیسیون بهداشت گفت: وقتی فردی مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکی داشته باشد و میکروب موجود در بدن او نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم شود، این میکروب مقاوم در سایر افراد جامعه گسترش می‌یابد و مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی گریبان بقیه افراد جامعه را نیز می‍گیرد!
سرویس جامعه جوان آنلاین: دکتر رضا آریان پور با بیان این که یکی از مشکلاتی که سیستم پزشکی در کشور ما با آن درگیر است بحث استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک هاست، اظهار کرد: استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک‌ها موجب ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی می‌شود. در کشور ما، بخش زیادی از این مصرف بی رویه به دلیل خوددرمانی مردم است؛ در بسیاری از موارد، افراد از آنتی بیوتیک‌های موجود در منزل به طور خودسرانه استفاده می‌کنند و مشکلی که در این مسئله وجود دارد، این است که آنتی بیوتیک به راحتی از طریق داروخانه‌ها قابل دسترس است.

وی افزود: استفاده بیش از حد و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها موجب می‌شود که فلور نرمال (میکروب) موجود در مجاری تنفسی، گوارشی و مخاط بدن تغییر کند و میکروب‌ها نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم شوند؛ از سوی دیگر این آنتی بیوتیک‌ها از بدن انسان دفع و وارد محیط می‌شوند و در محیط نیز میکروب‌های موجود، نسبت به آنتی بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند و این امر باعث بی تأثیر شدن دارو‌های آنتی بیوتیک روی انسان می‌شود.

آریان پور با بیان این که بخشی از مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک نیز مربوط به تجویز پزشکان است، تصریح کرد: برخی از پزشکان تحت تأثیر القا‌هایی که از سوی بیمار رخ می‌دهد و به دلیل اصرار بیمار بر تجویز آنتی بیوتیک، آن را تجویز می‌کنند.

وی ادامه داد: همه این موارد باعث شده که در کشور ما مقاومت آنتی بیوتیکی افزایش یابد؛ این در حالی است که در برخی از کشورها، بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها مانند «آمپی سیلین»، «آموکسی سیلین» و ... هنوز جزو آنتی بیوتیک‌های مؤثر به حساب می‌آیند، اما متأسفانه در کشور ما حتی آنتی بیوتیک‌های قوی و جدید نیز در برخی از بیماران اثربخشی ندارند و اگر یک بیمار دچار بیماری عفونی ساده شود، پزشکان مجبورند از آنتی بیوتیک‌های جدید و قوی استفاده کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این که سلامتی مردم در نتیجه افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی به خطر می‌افتد، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به دلیل افزایش مصرف آنتی بیوتیک و افزایش نیاز به آن، ارز بیشتری از کشور بابت واردات دارو یا مواد اولیه آن از کشور خارج می‌شود.

نسخه الکترونیک؛ راهکاری برای کاهش میزان مصرف آنتی بیوتیک‌ها

وی سه راهکار را برای کاهش میزان مصرف آنتی بیوتیک عنوان و بیان کرد: فرهنگسازی برای جلوگیری از خوددرمانی مردم و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها و افزایش نظارت بر فروش آنتی بیوتیک در داروخانه‌ها از راهکار‌های کاهش مصرف آنتی بیوتیک در کشورند. باید داروخانه‌ها ملزم به این امر شوند که بدون نسخه پزشک، به افراد آنتی بیوتیک تحویل ندهند و همچنین پزشکان از تجویز بیش از حد این دارو بپرهیزند.

آریان پور با تأکید بر لزوم وجود سیستمی قوی برای نظارت بر نسخ پزشکان خاطرنشان کرد: اگر پزشکان احساس کنند که نسخ آن‌ها از طریق سیستم‌های نظارتی وزارت بهداشت مورد بررسی دقیق تری قرار می‌گیرد سعی می‌کنند دقت بیشتری در تجویز آنتی بیوتیک به خرج دهند.

وی ادامه داد: اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک باعث افزایش نظارت بر نسخ تجویزی می‌شود و احتمال تجویز و مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک را کاهش می‌دهد.

گسترش مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها در جامعه

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به خطر مقاومت آنتی بیوتیکی گفت: بحث مقاومت آنتی بیوتیکی صرفاً محدود به افرادی نمی‌شود که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند بلکه وقتی فردی مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکی داشته باشد و میکروب موجود در بدن او نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم شود، این میکروب مقاوم در سایر افراد جامعه گسترش می‌یابد و مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی گریبان بقیه افراد جامعه را نیز می‌گیرد!

نقش نحوه پرورش طیور در افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی

آریان پور با اشاره به نقش نحوه دامپروری و پرورش طیور در افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی خاطرنشان کرد: آنتی بیوتیک‌هایی که برای پرورش طیور استفاده می‌شود باعث ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در افراد شده و این مسئله می‌تواند برای جامعه ما بسیار خطرناک باشد.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار