کد خبر: 1028582
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
قاچاقچیان پس از زنده‌گیری و قاچاق پرندگان جنوب کشور، حالا به گونه‌های شمالی هم رحم نکرده‌اند. این سودجویان از ۱۲ نقطه شمال غرب کشور، پرندگان نایاب را با قیمت‌های میلیاردی به خارج از کشور قاچاق می‌کنند. امسال ۱۶ محموله از قاچاق پرندگان نایاب توسط محیط‌بانی کشف و ضبط شده‌است.
ابراهیم مشیریان
سرویس جامعه جوان آنلاین: به گفته مسئولان محیط‌زیست آذربایجان‌غربی، بازگیران جنوب کشور بعد از غارت و قاچاق پرندگان جنوب به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، این روز‌ها به طمع سرقت میراث زیست‌محیطی وارد زیستگاه‌های طبیعی این منطقه شده‌اند. این سوء‌استفاده‌ها نیازمند برخورد‌های جدی و سریع با این افراد با تقویت بخش محیط‌بانی در یگان حفاظت اداره محیط‌زیست استان‌های شمال غربی کشور است.

روز گذشته مدیر کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی، پایش مستمر مناطق تحت‌حفاظت محیط‌زیست را که شامل مناطق چهارگانه است، در اولویت اقدامات یگان حفاظت ذکر کرد و در این باره گفت: «به‌علت حساسیت بالای حفاظت از پرندگان و حیات‌وحش این مناطق با وسعت حدود ۷ هزار هکتار همواره توسط اکیپ‌های یگان حفاظت پایش مستمر می‌شود.»

مهران نظری با اشاره به اینکه علاوه بر این مناطق مناطقی که حفاظت‌شده نیستند نیز توسط نیرو‌های این یگان بازدید می‌شوند، افزود: «به‌علت تنوع موجود در گونه‌های پرندگان استان و طمع شکارچیان سرکشی مستمر در تمام زیستگاه‌های موجود جزو برنامه‌های محیط‌بانان است.»

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی هم روز گذشته با اشاره به آغاز فعالیت بازگیر‌های استان‌های دیگر، به‌ویژه بوشهر در این استان به ایرنا گفت: «از شهریورماه که فصل کوچ پرندگان به سواحل دریاچه ارومیه فرا می‌رسد، این سودجویان وارد استان می‌شوند.»

مشاهدات رضا خیری بیانگر این است که آن‌ها با شگرد‌های خاص پرندگانی را که در جزیره اشک به‌سر می‌برند و در سواحل پرواز می‌کنند، زنده‌گیری کرده و به جنوب کشور برای قاچاق به کشور‌های عربی ارسال می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه ۱۲مورد از این تخلفات در سال‌جاری ثبت‌شده است، افزود: «مناطق زیستگاهی سلماس، ارومیه، پلدشت و میاندوآب مناطقی بودند که این متخلفان در آن‌ها اقدام به زنده‌گیری پرندگان شکاری کردند.»

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی معتقد است که این سودجویان بعد از این‌که میراث جنوب کشور را غارت کردند، چشم طمع بر میراث شمال کشور دارند و این موضوع دلخراشی برای ذخایر ژنتیکی و زیست‌محیطی آذربایجان‌غربی است.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی افزود: «عراق مقصد عمده این‌گونه خرید و فروش‌هاست و ۱۶محموله از پرندگان نایاب در این زمینه امسال رصد و کشف شده است.»

خیری محموله‌های خرید و فروش شده و قابل حمل به کشور همسایه را طاووس، قرقاول و طوطی بیان کرد و ادامه داد: «سردشت و پیرانشهر مسیر حمل‌ونقل این پرندگان بودند که با هوشیاری مأموران یگان و رصد فضای مجازی با همکاری نیروی انتظامی از خروج آن جلوگیری شد.»

گفتنی است امسال میزان دستگیری شکارچیان غیرمجاز و کشفیات یگان حفاظت محیط‌زیست در مناطق شکار ممنوع شمال غرب کشور ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته‌است.

امسال ۲۴۱ نفر شکارچی متخلف در شمال‌غرب کشور دستگیر شده‌اند که اتهام آنها، شکار انواع پرندگان، کل و بز بوده‌است. از این افراد ۷۵ قبضه اسلحه نیز کشف شده و در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته‌است. ضمن اینکه در این راستا و با پیگیری مأموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان ۳۰۰ قطعه پرنده زینتی نیز که سودجویان قصد قاچاق آن‌ها را از مناطق حفاظت شده داشتند، کشف و ضبط شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار