کد خبر: 1028611
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۲
گفت‌وگوی «جوان» با مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور
محدود کردن یک میلیون نفر در طول ماه خیلی ساده‌تر از محدود کردن ۸۰ میلیون نفر است که بعد از تحقق این امر نیاز‌های پزشکی، دارویی و... همان افراد قرنطینه شده و کم بضاعت نمایان می‌شود که در طرح حاج قاسم حمایت خواهند شد.
محمد‌رضا هاديلو
با اینکه حدود ۹ ماه کرونا تمام اقشار جامعه را تحت‌الشعاع حضور نامیمون خود قرار داده است، اما طی یک ماه اخیر میزان مرگ و میر مبتلایان به این بیماری آنقدر بالا رفته که موجب شده است همه به تعطیل شدن کشور راضی شوند. در همین راستا برنامه و پیشنهادات زیادی برای قطع زنجیره انتقال این بیماری ارائه شده و بسیج با طرح شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی پا پیش گذاشته است. کاری که مسئولیت فنی آن بر عهده وزارت بهداشت و اقدامات حمایتی دیگرش بر عهده نیروی بسیج است. به همین بهانه سراغ شاهین محمد صادقی، مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور رفتیم تا در گفت‌وگویی کوتاه از چند و، چون اجرایی شدن این طرح آگاه شویم.

طرح حاج قاسم چه گروهی از شهروندان یا بیماران را تحت پوشش قرار می‌دهد؟

ابتدا فکر کردیم قرنطینه افراد سالم امری بسیار سخت است، به همین علت در طرح حاج قاسم سلیمانی تنها افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا قرنطینه می‌شوند.

اساس این طرح بر چه معیار‌هایی بنا شده است؟

در دوران بیماری کرونا تمام عوامل حوزه‌های عملیاتی و میدانی کادر بهداشت و درمان زحمات زیادی کشیدند. اما آن‌ها به تنهایی نمی‌توانند سرعت عملکرد این ویروس فراگیر را کنترل کنند، بلکه همکاری سازمان‌ها و نهاد‌های دیگر برای تحقق این امر لازم و ضروری است.

طرح به صورت کارشناسی نوشته شده است؟

مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مسئولان کشوری و اعضای ستاد کرونا درخواست کردند تا از تمام ظرفیت‌های کشور و دستگاه‌های اجرایی به خصوص از امکانات بسیج برای مقابله با این بیماری استفاده شود، بر همین اساس فرمانده کل سپاه به بسیج جامعه پزشکی دستور داد به عنوان بازوان علمی سپاه وارد عمل شوند. تعداد بسیار زیادی از اساتید نخبه و کارکشته دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به خواسته ما برای نوشتن طرح شهید حاج قاسم سلیمانی و عملیاتی شدن آن وارد عمل شدند.

در حال حاضر طرح حاج قاسم مورد تأیید وزارت بهداشت و بسیج مستضعفین قرار گرفته و برای اجرایی شدن به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ شده است؛ و محوریت کار با چه سازمانی است؟

در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی محوریت کار با وزارت بهداشت است و عوامل بسیج در سطح کشور به عنوان همکاران و کمک‌کنندگان به کادر بهداشت و درمان برای از بین بردن بیماری کمک می‌کنند.

هدف طرح دقیقاً چه کسانی هستند؟

بیمار و کسانی که با فرد کرونایی در تماس بوده‌اند و جواب تست آن‌ها مثبت شده است باید از جامعه جدا شوند و در خانه بمانند. ۸۰ الی ۹۰ درصد مبتلایان امکان استفاده از قرنطینه خانگی را دارند و لازم است مابقی افرادی که امکان ماندن در منزل برای آنان میسر نیست از مهمانسرا‌ها و اقامتگاه‌های دستگاه‌های ذی‌ربط استفاده کنند.

اعلام شده بود در این طرح یک میلیون نفر قرنطینه خواهند شد. در این مورد توضیح دهید.

وقتی با کارشناسان مشورت کردیم به این نتیجه رسیدیم که قرنطینه افراد سالم در خانه امری سخت است، به همین دلیل محوریت طرح حاج قاسم سلیمانی، قرنطینه افراد مشکوک یا مبتلا به کروناست. یعنی به جای ۸۰ میلیون ایرانی تنها یک میلیون نفر را در طول یک ماه برای ماندن در منزل حمایت خواهیم کرد.

محدود کردن یک میلیون نفر در طول ماه خیلی ساده‌تر از محدود کردن ۸۰ میلیون نفر است که بعد از تحقق این امر نیاز‌های پزشکی، دارویی و... همان افراد قرنطینه شده و کم بضاعت نمایان می‌شود که در طرح حاج قاسم حمایت خواهند شد.

تقسیم کار‌ها به چه صورت است؟

مسئولیت کار‌های فنی بر عهده وزارت بهداشت و همه حمایت‌ها و اقدامات حمایتی دیگر بر عهده بسیج، خیرین، مساجد، ائمه جمعه و... خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار