کد خبر: 1028619
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۳
در حالی که دولت به خاطر افزایش شمار مبتلایان به کووید۱۹ و افزایش مرگ و میر ناشی از آن برای دو هفته محدودیت‌هایی را در سطح شهر‌ها اعمال کرده است تا به این وسیله تردد و تجمع در سطح شهر‌ها کاهش یابد، افزایش قیمت مواد غذایی مانند مرغ و روغن و توزیع دولتی آن در میادین اصلی پایتخت و مراکز استان‌ها تمام معادلات فاصله اجتماعی را برهم زده و زیر سؤال برده است.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: آذرماه با آغاز افزایش قیمت انواع مواد غذایی برای چندمین بار در سال جاری شروع شد. افزایش قیمتی که با مصوبه ستاد تنظیم بازار صورت گرفت و به تولیدکنندگانی که امسال بیش از دو بار قیمت‌ها را بالا برده بودند، بار دیگر چراغ سبز نشان داد. روغن و مرغ جزو اقلامی است که این روز‌ها سر زبان‌ها افتاده و مردم از گرانی قیمت این دو کالای مصرفی به شدت دچار آشفتگی شده‌اند. در روز‌های اخیر با افزایش قیمت مرغ به ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان، پشتیبانی امور دام توزیع مرغ منجمد دولتی با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان و توزیع روغن مایع با قیمت‌های جدید را در میادین اصلی پایتخت و مراکز استان‌ها آغاز کرده است.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بازار مواد غذایی دچار نوساناتی شده که افزایش قیمت گوشت قرمز، تخم مرغ، برنج، لبنیات، حبوبات و میوه و صیفی از آن جمله است. در شرایطی که مردم نباید جز حفظ سلامتی خود دغدغه دیگری داشته باشند، به نظر می‌رسد بی‌برنامگی برخی مسئولان مربوطه و عدم مدیریت صحیح بازار مواد غذایی این نگرانی را در ذهن مردم ایجاد کرده که فردا باید منتظر گران شدن چه کالایی باشند.

در روز‌های گذشته در فضای مجازی تصاویری دست به دست شد که نشان‌دهنده صف‌های طویل مردم برای گرفتن مرغ و روغن به قیمت دولتی بود! ضعف مدیریتی دولت و در رأس آن وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت موجب شده که مردم برای خرید مرغ تنظیم بازاری با قیمت مصوب هر کیلو ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان یا مرغ منجمد و روغن مایع مجبور به ایستادن در صف‌های طویل شوند. صف‌های چندین ساعته و طولانی که معلوم نیست چند درصد این افراد را به ویروس کرونا مبتلا کرده است؛ آن‌هم برای خرید یک مرغ یا روغن! صف‌هایی که در روز‌های اخیر به دلیل اختلاف قیمت حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومانی مرغ تنظیم بازاری با مرغ موجود در خرده‌فروشی‌های سطح شهر، با وجود تمام محدودیت‌های قرنطینه‌ای تشکیل شده است.

افزایش قیمت مواد غذایی و ضروری مردم همزمان با آغاز محدودیت دو هفته‌ای کرونایی در تهران و دیگر استان‌ها حکایت از بی‌برنامگی دولت و ستاد تنظیم بازار دارد چراکه تعطیلی دو هفته‌ای و اطلاع‌رسانی آن یک هفته قبل از آذرماه نیاز به مدیریت، تأمین و توزیع کالای مورد نیاز مردم به میزان کافی دارد، نه اینکه در روز نخست تعطیلی موج افزایش قیمت‌ها آغاز شود و مردم را با چنین شرایط اقتصادی به خیابان‌ها و صف‌های طویل بکشانیم.

این روز‌ها اصناف مختلف به استثنای توزیع‌کنندگان مواد غذایی تعطیل یا نیمه‌تعطیل هستند در عوض سرپرستان خانوار‌ها (خانم‌ها و آقایان) در صف‌های به‌هم فشرده در انتظار خرید مرغ ارزان یا روغن‌های گران نایاب به سر می‌برند. این اتفاقات در حالی است که اگر وزارت جهاد همین مرغ‌های منجمد و روغن‌ها را بین عرضه‌کنندگان مرغ و روغن در مناطق مختلف و محله‌ها توزیع می‌کرد، شاهد این تجمعات و دست به دست شدن تصاویر آن در فضای مجازی نبودیم. حال باید دید آیا در روز‌های آینده دستگاه‌های نظارتی مربوطه به این موضوعات ورود خواهند کرد و نظارت‌ها بر چرخه تولید از توزیع نهاده‌ها تا محصول نهایی بیشتر می‌شود و مشکل تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان یک بار برای همیشه حل خواهد شد یا اینکه قرار است هر چند وقت یک بار به‌رغم محدودیت‌های کرونایی شاهد چنین صف‌هایی باشیم؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار