کد خبر: 1029265
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز یک‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۹۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۹۵ نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۴۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسیده‌است. طی همین زمان، ۳۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۷ هزار و ۸۷۴ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین:  ۹ /۹ /۹۹ با روز‌های قبل از خود یک تفاوت مهم داشت؛ در نهمین روز از سومین ماه پاییز آخرین سال از قرن چهاردهم، برای دومین روز متوالی آمار جانباختگان کرونایی کمتر از ۴۰۰ نفر بود! در عین حال در ۲۴ ساعت منتهی به رندترین تاریخ سال، ۳۸۹ خانواده دیگر داغدار شدند تا اثبات کنند اوضاع هنوز عادی نیست و حتی وزیر بهداشتی که مرگ ۳۸۹ انسان را دستاوردی ارزشمند تلقی می‌کند هم خوب می‌داند ویروس تاجدار ممکن است در دقیقه ۹۰ از گوشه زمین باز هم به ما گل بزند. از طرف دیگر وزارت بهداشت اعلام کرده‌است که کارآزمایی‌های بالینی ۸۵ مورد از طب سنتی و گیاهان دارویی در حال انجام است.

انگار آثار محدودیت‌های جدید کرونایی که از اول آذر ماه در سراسر کشور اجرایی شده زودتر از پیش‌بینی‌های علمی مسئولان بهداشتی کشور به بار نشسته و سه روزی می‌شود روند فوتی‌های کرونا کاهشی است. پیش از این، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت درباره اثرگذاری محدودیت‌های کرونایی در کشور گفته‌بود «هر گونه تغییری در مرگ و میر بر اثر مداخلات مدنی و اجتماعی بین یک ماه تا ۴۰ روز زمان می‌برد. این زمان در مورد بستری‌ها سه هفته و برای مراجعان سرپایی ۱۰ تا ۱۴ روز است.» حالا در یک هفتگی اعمال محدودیت‌ها، کاهش روند جانباختگان را شاهدیم؛ برون‌دادی که طبق اظهارات قبلی مسئولان بهداشتی یک ماه بعد باید رخ می‌داد. البته وزیر بهداشت هم معتقد است هنوز اثرات محدودیت‌های جدید و طرح شهید قاسم سلیمانی خودشان را نشان نداده‌اند.

آخرین آمار جولان کرونا در کشور

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز یک‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۹۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۹۵ نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۴۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسیده‌است. طی همین زمان، ۳۸۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۷ هزار و ۸۷۴ نفر رسید.

تا کنون ۶۵۸ هزار و ۲۹۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵هزارو۸۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۶ میلیون و ۸۱ هزار و ۹۵۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است.

ثبات روند بیماری در کشور

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، در هفته منتهی به هفتم آذرماه موارد ابتلا و مرگ‌ومیر کرونا در کشور همچنان بالا است؛ با این وجود روند بیماری در کشور به ثبات رسیده و تغییرات آن مختصر بوده‌است.

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت، موارد ابتلا و مرگ‌ومیر در کشور بالا است. با این وجود روند بیماری در کشور به ثبات رسیده و تغییرات آن مختصر بوده‌است. در هشت استان کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، آذربایجان غربی، زنجان، آذربایجان شرقی، فارس، مازندران و هرمزگان روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته‌است. در استان سیستان و بلوچستان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی و در ۹ استان خراسان شمالی، لرستان، کرمان، البرز، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، خوزستان و بوشهر روند ثبات با تغییرات مختصر نزولی مشاهده شد. در پنج استان خراسان جنوبی، اردبیل، تهران، گلستان و قزوین روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شد.

هنوز اثرات محدودیت‌های جدید و طرح شهید قاسم سلیمانی خودشان را نشان نداده‌اند

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کاهش آمار مرگ و میر بیماران کرونایی و وضعیت رو به بهبود این بیماری در کشور طی روز‌های اخیر خبر داد. به گفته وی یک‌شنبه دومین روزی بود که مرگ زیر ۴۰۰ داریم و امروز ۳۸۹ مرگ کرونایی ثبت شد.

سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست جلسه شورای ناظرین طرح شهید قاسم سلیمانی (گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کرونا) گفت: «خدا را شکر می‌کنیم که وضعیت بیماری کرونا در کشور به ویژه در شهرستان‌هایی که آبان ماه محدودیت در آن‌ها اعمال شد، رو به بهبود است. این دستاورد بسیار ارزشمند و مژده‌ای به مردم ایران است و باید دانست که سازمان‌های علمی بین‌المللی برآورد کرده‌بودند که تعداد مرگ‌های ما در این ماه به حدود ۸۰۰ تا هزار نفر خواهد رسید و پیش‌بینی‌ها برای کشور‌هایی مانند فرانسه و امریکا درست از آب آمد، اما خوشبختانه آمار‌های کرونا در ایران رو به کاهش است و هنوز اثرات محدودیت‌های جدید و طرح شهید قاسم سلیمانی خودشان را نشان نداده‌اند.»

به گفته وی برای قرنطینه بیمارانی که از نظر فضای فیزیکی، شلوغی خانواده یا وضعیت اقتصادی در شرایط نامناسبی قرار دارند به حدود ۴۰ هزار تخت نقاهتگاهی در هتل‌ها، مهمانسرا‌ها و اماکن اقامتی دستگاه‌های اجرایی نیاز است که در دستور کار دکتر کولیوند و بخش پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی قرار گرفته‌است. همچنین باید برای همکاران مشارکت‌کننده در این طرح، وسایل لوازم حفاظت فردی به مقدار کافی تأمین شود.

گل دقیقه نودی از کرونا

وزیر بهداشت با اشاره به همراهی مردم و نظام سلامت در تلاش برای مهار کرونا تصریح کرد: «از مردم تقاضا می‌کنیم این آمار را به فال عادی انگاری اوضاع نگیرند و اگر باز هم با این دستاورد‌ها به سمت این تفکر برویم که اوضاع به سمت عادی شدن می‌رود، مانند آنچه در اردیبهشت ماه گفتم، ممکن است در دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین گل بخوریم.»

وزیر بهداشت تأکید کرد: «کرونا، ویروس پیچیده‌ای است، دچار موتاسیون شده و شیوع آن بسیار بالاتر از ماه‌های قبل است. بنابراین زحمات همکاران ما را به باد فراموشی نسپارید، دستورالعمل بهداشتی را رعایت کنید تا بتوانیم در روز‌های آینده خبر‌های بهتری در این زمینه داشته باشیم.»

۸۵ کارآزمایی بالینی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی

نفیسه حسینی یکتا، مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت استفاده از ظرفیت طب سنتی در مسیر پیشگیری و کمک به درمان کرونا گفت: «۸۵ کارآزمایی بالینی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی با استفاده از منابع معتبر این طب برای پیشگیری و مقابله با کرونا در حال انجام است.»

وی درباره تأثیر داروی منسوب به امام کاظم (ع) گفت: «ادعا‌ها بر چند قسم هستند؛ اول آنکه فردی ادعا می‌کند فلان گیاه دارویی مؤثر است، گاهی اوقات هم با برخی ادعا‌ها مواجه می‌شویم که دارو‌هایی را به نام معصومین نسبت می‌دهند که ادعای پیشگیری و درمان دارد. این موضوع حساسیت بیشتری را برمی‌انگیزد؛ زیرا تلفیقی از استفاده از باور‌های مردم در مورد طب سنتی به همراه با باور‌های مردم به مقدسات را داریم. دو حوزه باید به این موضوع ورود کنند. اگر به طور خاص در مورد داروی امام کاظم (ع) صحبت می‌شود، ادعا‌هایی مطرح می‌شود که اگر فردی مصرف کند یا بیمار نمی‌شود یا به سرعت بهبود می‌یابد، در بحث پزشکی این موضوع باید مورد آزمایش قرار گیرد، به هیچ عنوان مسیر بررسی این ادعا‌ها در صورتی که حداقل‌ها را برای ورود به پژوهش داشته باشند، بسته نیست و این ادعا هم می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.»

حسینی یکتا افزود: «پس از بررسی می‌توان اعلام کرد که دارو مؤثر است یا خیر. درمورد اینکه این دارو منسوب به معصوم است؛ به عنوان روایتی از آن یاد می‌شود که باید در مورد قطعیت این روایت حوزه علمیه به آن ورود کند و علما در این مورد نظر دهند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار