کد خبر: 1029965
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
چه خبر از وعده یک میلیون نهال شهردار؟
سال گذشته همین روزها شهردار تبریز در شب یلدا از طرح پرحاشیه‌ای خبر داد و مدعی شد در سال 99 یک میلیون نهال کاشته خواهد شد. البته وی همین چند وقت پیش عدد رند 300 هزار اصله نهال را اعلام کرده است که یک سوم یک میلیون نهال هم نمی‌شود.

شهردار تبریز آمار هر شهروند تبریزی در اینکه چند درخت برای هر شهروند مدنظر است، اعلام کرده است: «سرانه استاندارد درخت برای هر شهروند باید ۶ درخت باشد ولی در حال حاضر سهم هر تبریزی تنها نیم درخت است».

وی، بعد از گذشت چند سال از حضور خود در مجموعه مدیریت شهری به ناگاه تصمیم مهمی گرفته است و می‌خواهد شهر تبریز برای هر شهروند یک درخت داشته باشد.

 

یک‌میلیون اصله نهال فقط یک عدد نیست، معیار خوبی است برای شناختن کسی که شعار می‌دهد و در عمل می‌ماند! وی با وجود تیزر تبلیغاتی‌اش برای ورود به شورای شهر، پروژه نافرجام میدان آذربایجان را در کارنامه عملکرد خود دارد.

«یک‌میلیون اصله نهال به اندازه کل درختان تبریز است که در تاریخ این شهر وجود داشته است» البته معلوم نیست وی آمار درختان کاشته شده و خشک شده در اعصار تبریز کهن را از کدام منبع درآورده است اما به نظر می‌رسد، منظور وی از «کل درختان تبریز»، آمار فعلی درختان حی و زنده‌ای است که در تبریز موجودند.

بی‌شک وعده کاشت یک‌میلیون اصله درخت نباید چنان اعتماد بنفسی را ایجاد نماید که بتوان آمار درختان تبریز را از بدو شکل‌گیری این شهر تا عصر حاضر به‌دست آورد!

به گفته احمد موقری، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان آذربایجان‌شرقی در جلسه «بررسی نحوه رسیدگی به پرونده‌های تشکیل شده در خصوص فضای سبز و قطع درختان در سطح شهر» گفته است: با وجود نیاز شهر تبریز به بیش از 6 میلیون اصله درخت تنها کمتر از یک‌میلیون اصله درخت در شهر موجود است.

با وجود اینکه تا چند ماه دیگر سال 99 به پایان می‌رسد، گویا اعتماد به نفس شهردار تبریز تا به حدی رسیده است که با وجود اعتراف به کاشت 300 هزار اصله نهال، در آخرین اظهاراتش مدعی است: برنامه یک‌ساله ما در این خصوص کاشت یک‌میلیون اصله نهال است!

 


یادآور می‌شود، برنامه و برنامه‌ریزی به فرآیند تفکر در رابطه با فعالیت‌های لازم برای رسیدن به هدف مطلوب اطلاق می‌کنند و اگر قرار باشد شعار کاشت یک‌میلیون نهال را بدهیم و از عهده آن برنیایم، در نگاه اول شعاری بودن از آن برداشت کرد.

به فرض شهردار تبریز از محدودیت‌های خرید، کاشت و نگهداری این تعداد اصله درخت حتما باخبر است و نیز از مقدار مصرف آب در فضای سبز و محدودیت‌های آبیاری فضای شهر تبریز  هم بی‌خبر نیست، از محدودیت‌های منابع و نهاده‌ها هم صحبتی به میان نمی‌آوریم. آیا یک‌میلیون درخت حاضر به همراه یک‌میلیون درخت وعده داده شده، نیاز مبرم به دیده شدن دارند یا نه؟

اگر شهروندان تبریزی در آغاز سال 1400 آدرس فضای سبز 2 تبریز را در کنار فضای سبز1 موجود یا یک از عوامل شهری پرسیدند، به غیر از درختان پشت کوه عینالی،کجای شهر سراغ فضای سبز 2 تبریز را باید بگیرند؟ شهردار تبریز بداند، شعار یک‌میلیونی وی در جمع شهروندان فهیم تبریزی مطالبه‌ای را ایجاد می‌کند که بهار 1400 تبریز را دقیقا با فضای سبز دو برابر شده ببینند که در غیر این صورت تکرار ماجرای میدان آذربایجان خاطر شریفشان را مکدر خواهد کرد.

 


آمار دادن، کنتور نمی‌اندازد و شمارگان آن هر چه بیشتر بهتر! اوایل سال‌جاری فریدون بابایی یکی از اعضای شورای شهر تبریز در گفت‌وگویی چنین اظهار داشته است: مدیریت شهری و شورای شهر در کنار سازمان سیما و منظر و سازمان پارک‌ها و فضای سبز، امسال همت کرده و دست در دست هم دادند تا ۲ میلیون درخت و درختچه توسط مناطق خریداری شود و در بازدیدی که امروز از مناطق ده‌گانه شهرداری تبریز داشتیم، این درخت‌ها و درختچه‌ها تهیه شده است و همانطور که برنامه شهرداری است، نسبت به افزودن تراکم درخت در سطح شهر تبریز اقدام می‌کنیم.

گفته می‌شود، تعداد یک‌میلیون نهال با احتساب کاشت در فواصل ۳*۳ متر نیاز به مساحتی حدود 900  هکتار را نیازمند است و از نظر کارشناسان امر تنها 15 درصد این تعداد از درختان را می‌توان در فواصل جاهای خالی یک‌میلیون درخت موجود جاساز کرد!

آب  مایه حیات است، به فرض محال تا پایان امسال درختان یک‌میلیونی را کاشتیم، چگونه منابع آبی را همزمان با کندن چاله‌های کاشت می‌توان حدود دو برابر کرده یا از سیستم پیشرفته آبیاری با این حجم وسیع صحبت به میان آورد؟!

انتظار این است که ماجرای مطرح شده در یکی از جلسات شورای شهر را بیاد بیاورند و به گفته خودشان بیشتر بیاندیشند.

برزگر جلالی  مدیرعاملی سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری تبریزدر پاسخ به سئوالات اعضای کمیته کارشناسی کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورا در خصوص برنامه عملیاتی و اجرایی از این سازمان برای نحوه کاشت و نگهداری یک‌میلیون درختی گفته بود: هیچ مدیر عاقلی زیر بار این مسوولیت نمی‌رود، ما با عشق کار می‌کنیم و در کاری که با عشق و علاقه انجام می‌شود، عقل و منطق جای ندارد.

در پایان آن جلسه، این کمیته از جواب‌های مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز قانع نشده و خواستار ارائه برنامه عملیاتی و اجرایی و توضیحات مجدد در این زمینه شده بودند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر