کد خبر: 1030381
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۰
مدیرکل بحران استانداری بوشهر:
زمانی که مسئولان استان‌های جنوب کشور به مناصب خود رسیده‌بودند، احتمالاً آسمان آبی بود و مردم پی رتق‌و فتق امورشان بودند، نه مثل حالا که سیلاب خانه و مزارع بسیاری را ویران و صاحبانش را خاکستر نشین کرده‌است. تصاویری که هر لحظه از فلاکت به جای مانده از سیلاب‌ها منتشر می‌شود، یک حکایت روشن دارد و آن هم چیزی نیست جز سوءمدیریت‌ها. همه این اتفاق‌ها در حالی رقم خورده که رئیس ستاد بحران کشور روز گذشته اعلام کرد سازمان مدیریت بحران ابتدای پاییز دستورالعملی را به استانداران ابلاغ کرده و بر ضرورت آماده باش آنان برای حوادث تأکید کرده بود. شاید از روی همین دستور العمل بوده که مدیرکل بحران بوشهر اعلام کرده وقوع سیل به دلیل میزان بالای بارندگی در همه جهان محتمل است.
حسین فصیحی
سرویس حوادث جوان آنلاین: در حالی که کشور، خصوصاً استان‌های جنوبی سال‌های زیادی است از مشکل کم‌آبی رنج می‌بردند، حجم‌گسترده‌ای از آب شیرین بدون نیاز به تصفیه‌خانه از آسمان به زمین نازل شده، اما فقدان مدیریت آب‌ها سبب شده تا به جای ذخیره این نعمت الهی برای روز‌های بحران، زندگی مردم با معضلات بسیاری مواجه شده و آب‌های رسیده از آسمان پس از بر جای گذاشتن خسارت‌های بسیار راهی ناکجاآباد شود. بدون تردید سیلاب خسارت‌های جبران ناپذیری مثل از دست رفتن جان شهروندان را برجای خواهد گذاشت و دولت تحت فشار عمومی ناگزیر به جبران برخی از هزینه‌ها خواهد شد، هزینه‌هایی که به جای جبران خسارت بهتر بود برای پیشگیری از بروز حوادث هزینه می‌شد.

۷ کشته

بارش باران‌های سیل آسا موجب طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی مسیر‌ها و خانه‌ها و محور‌های مواصلاتی در بوشهر شده و تا کنون جان هفت نفر را گرفته است. دو زن در شهرستان دشتستان که یکی از آن‌ها زنی ۳۵‌ساله بود که در سقوط به دره جان باخت و دومین نفر هم زنی ۳۴‌ساله بود که در روستای سوک بر اثر ریزش کوه فوت شد. پنج قربانی دیگر دو زن، دو مرد و یک کودک، همگی سرنشینان دو خودرو بودند که در ریزش کوه به روی خودروهای‌شان کشته شدند.

جبران خسارت‌ها با وام

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از ارائه وام‌های معیشتی و برای جبران خسارت سیل زدگان خبر داد. اسماعیل نجار گفت: سازمان مدیریت بحران کشور درابتدای پاییز دستورالعملی را به استانداران سراسر کشور ابلاغ کرده و بر ضرورت آماده باش آنان برای حوادثی که ممکن است در پی نزولات جوی ایجاد شود، تأکید کرده بود. پس از آن نیز در پی پیش بینی‌های هواشناسی، هشدار‌ها و دستورالعمل‌های لازم را بر حسب استان و منطقه به مدیران کل بحران و تمامی دستگاه‌های امداد و خدماتی ابلاغ کرده است که در مورد بارش‌های اخیر نیز همین اقدامات انجام شد.

وی با بیان اینکه بارش‌های اخیر سبب بروز آبگرفتگی و سیلاب در برخی از مناطق استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، کرمان و هرمزگان شد، گفت: متأسفانه شدت این بارش‌ها خساراتی را به هموطنان ما به خصوص در دو استان بوشهر و خوزستان وارد کرد که در حال پیگیری برای جبران آن هستیم.

وی درباره جبران خسارت‌ها گفت: ۴ هزار درخواست برای وام تعمیرات و هزار درخواست برای وام ساخت واحد‌های تخریبی و نوسازی در استان خوزستان تأیید شده‌است. علاوه بر آن ۶ هزار وام معیشتی نیز به حادثه دیدگان پرداخت خواهد شد. وی بدون اشاره به مبلغ وام با بیان اینکه بخشی از این وام‌ها بلاعوض و بخشی دیگر نیز با بازدهی کم است، گفت: وام معیشتی از نوع بلاعوض است و همچنین بخشی از وام‌های جبران خسارات نیز به شکل بلاعوض پرداخت خواهد شد. وی همچنین از پرداخت اجاره بها برای اسکان موقت سیل زدگان خبر داد و گفت: به این افراد مبلغی داده خواهد شد تا به شکل موقت محلی را برای اسکان خود انتخاب کنند که این مبلغ علاوه بر مبلغی است که تحت عنوان وام معیشتی و جبران خسارت پرداخت خواهد شد. نجار در مورد وضعیت استان بوشهر نیز گفت: در این استان همچنان ارزیابی‌ها ادامه دارد و فرایند تعیین خسارت هنوز انجام نشده‌است، اما پس از نهایی شدن مانند استان خوزستان وام‌های معیشتی، تعمیری و نوسازی به آسیب دیدگان داده خواهد شد.

۱۰۰ امدادگر در حال امدادرسانی

غلامرضا حاجیانی، مدیرعامل هلال‌احمر بوشهر درباره عملیات امداد به ایسنا گفت: سیلاب باعث آبگرفتگی شدید معابر، منازل شهرستان‌ها و روستا‌ها شده است. ۱۰۰‌نفر از امدادگران در تیم‌های جداگانه برای عملیات امداد راهی مناطق سیلاب زده شده‌اند. در شهرستان‌های تنگستان و گناوه به افراد درگیر در خودرو‌های گرفتار امدادرسانی شد. در دیلم و روستا‌های تابع، تیم‌های امداد با تخلیه آب‌های منازل و توزیع اقلام امدادی اقدام‌های لازم را انجام دادند. وی ادامه داد: چندین خانه در روستای گمارون شهرستان گناوه تخریب شده که امداد رسانی به ساکنان انجام شد. همچنین تیم‌های عملیاتی در شهر آبپخش دشتستان حضور یافته و به مردم گرفتار کمک کردند.

آماده باش بودیم

جهانگیر دهقانی، مدیرکل بحران استانداری بوشهر هم گفت: پس از پیش‌بینی و هشدار‌های هواشناسی، برای مقابله با سیل و پیشگیری‌های لازم، تمام دستگاه‌ها به صورت صد درصد و به طور کامل آماده باش بودند. وی با بیان اینکه شهرستان دشتستان بیشترین میزان بارش‌ها را داشته‌است، گفت: هشدار‌های لازم به دستگاه‌ها اعلام شده‌بود، اما روند طوری بود که در کمتر از سه‌ساعت بارش‌های شدیدی به وقوع پیوست. وی درباره میزان خسارت‌ها گفت: خسارت‌های ناشی از بارندگی‌ها اخیر مشخص نیست، با این حال قطعی برق و سقوط پایه‌های برق در گناوه، آبگرفتگی معابر و خسارت‌هایی در حوزه راه‌ها گزارش شده که همه این موارد باید جمع بندی و به شکل دقیق اعلام شود. وی ادامه داد: یکی از علل چنین حوادثی، ورود رواناب از استان‌های بالادست فارس، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان بوده که منجر به افزایش میزان آورد رودخانه و طغیان آن‌ها شده و همچنین سرازیر شدن این حجم آب به رودخانه‌های شهری، باعث آبگرفتگی شدید معابر و برخی منازل شده‌است. وی ادامه داد: وقوع سیل به دلیل میزان بالای بارندگی در محدوده زمانی کوتاه در همه نقاط جهان محتمل است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار