کد خبر: 1030505
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۸
سرویس ایران جوان آنلاین: زنان و دختران بسیجی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره نقش کلیدی و سازنده در جامعه داشتند. از زمان هشت سال دفاع مقدس که کار پشتیبانی و پرستاری از مجروحان را به عهده می‌گرفتند تا به امروز که در عرصه نابرابر یک جنگ فرهنگی و اقتصادی قرار داریم. در استان آذربایجان شرقی و در شهرستان مراغه یک گروه جهادی متشکل از خانم‌ها وجود دارد که بدون هیچ سر و صدایی مشغول خدمات‌رسانی هستند. گروه جهادی «صدیقه کبری» که در شهرستان مراغه قرار دارد در عرصه کشاورزی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار فعالیت می‌کند.

گروه جهادی صدیقه کبری یکی از گروه‌هایی است که متشکل از بانوان بسیجی، با اراده‌ای مثال زدنی و دست‌های خالی در تلاش هستند تا علاوه بر محرومیت‌زدایی نقش فرهنگی بانوان در جامعه را پررنگ‌تر کنند.
زهرا جاویدپور، مسئول این گروه جهادی است که با همراهی ۳۵ نفر از بانوان بسیجی شهرستان مراغه به دنبال توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و رفع چهره فقر از خانواده‌های نیازمند است.

وی در خصوص ایده راه‌اندازی گروه جهادی بانوان می‌گوید: «پنج سال قبل بود که در دیدار با خانواده شهدا سراغ خانواده شهیدی رفتیم که تنها یک پیرزن از اهالی خانه مانده بود و فامیل و آشنایی نداشت. در این دیدار وضعیت خانه و زندگی این خانم را مناسب ندیدیم و تصمیم گرفتیم برای خانه تکانی عید دوباره آنجا برویم.»
این بانوی بسیجی، خودش و اعضای گروه را دختران مادر شهید می‌دانند و ادامه می‌دهد: «مانند دختران این خانم خانه را کاملاً تمیز و اتفاقاً زیر فرش هم مقداری پول پیدا کردیم و به این پیرزن دادیم، به قدری خوشحال بود که لحظه‌ای دعا برای ما از زبانش نمی‌افتاد. همین یک اتفاق باعث شد تا ایده تشکیل گروه جهادی و ادامه این کار ایجاد شود.»

وی با اشاره به اینکه حالا ۳۵ نفر عضو این گروه جهادی هستند، می‌گوید: «در این سال‌ها در حوزه توانمندسازی بانوان کار‌های زیادی انجام دادیم. برپایی دار قالی، آموزش کشت و برداشت گیاهان دارویی، تهیه پیاز زعفران برای کاشت و حتی برپایی سالن پرورش بوقلمون که متأسفانه به خاطر نوسانات ارزی این سالن که اشتغال ایجاد کرده بود، ضررده شد و مجبور شدیم آن را جمع کنیم، اما با این حال در تلاشیم برای زنان سرپرست خانوار درآمد ایجاد کنیم.»

مسئول گروه جهادی صدیقه کبری در خصوص دیگر فعالیت‌های این گروه جهادی بانوان تصریح می‌کند: «تهیه ۷۰ بسته معیشتی در رزمایش کمک مؤمنانه و تهیه یک قربانی و توزیع ۵۰ بسته گوشت قربانی میان نیازمندان از دیگر کار‌های این گروه جهادی در هفته‌های اخیر است.»

وی با اشاره به خاطره سیل در یکی از روستا‌های مراغه توضیح می‌دهد: «در سیل اخیر در یکی از روستا‌های مراغه گروه جهادی ما به کمک خانواده‌های آنجا به ویژه زنان و پیرزنان سرپرست خانوار رفت و لایروبی خانه‌ها را انجام داد. حتی فرش خانه‌ها را که در مراغه حاضر نشدند بشویند به مسجد بردیم و خودمان شسته و تحویل خانواده‌ها دادیم.»

جاویدپور در خصوص تأثیر این گروه جهادی در شهرستان مراغه می‌گوید: «خوشبختانه این گروه به هر روستایی که برای کمک رفته است با استقبال مردم به ویژه بانوان آنجا روبه‌رو شده و جالب است بعد از سیل مراغه و کمک ما به آن روستا مطلع شدیم آنجا هم یک گروه جهادی برای کمک تشکیل داده‌اند.»

وی با اشاره به برگزاری کلاس‌های مشاوره برای دختران عنوان می‌کند: «تلاش کردیم در این راه خیرین را هم با خودمان همراه کنیم و جلسات زیادی با خیرین روستا‌ها داشتیم که خوشبختانه کمک‌های خوبی داشتند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار