کد خبر: 1030510
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۹
بی‌بی‌سی حتی برای گزارش‌هایش درباره شیوع کرونا در ایران، نگاه سیاسی و مغرضانه خود را رها نکرده و سعی دارد با استفاده از تکنیک‌های رسانه‌ای قاب‌بندی و برجسته‌سازی ذهن مخاطب خود را به سمت و سوی اهداف و غرض‌ورزی‌های خود بکشاند و مدیریت کند.
کبری فرشچی
سرویس جامعه جوان آنلاین: نگاهی گذرا به شیوه گزارش‌های شبکه بی‌بی‌سی از شیوع کرونا در امریکا، انگلیس، افغانستان و ایران و حتی عکس‌هایی که برای این گزارش‌ها انتخاب می‌شود، گویای غرض‌ورزی رسانه ملکه در قاب‌بندی ذهن مخاطب فارسی زبان و ایجاد وحشت و نا امیدی در آنان است؛ همچنانکه این شبکه تلاش دارد تا وضعیت شیوع کرونا و اقدامات بهداشتی درمانی در امریکا و انگلیس را مطلوب نشان دهد و تصاویری هم که برای این گزارش‌ها انتخاب می‌شود، آرامش و تحت کنترل‌بودن اوضاع را به مخاطب القا می‌کند. در برابر این گزارش‌های بی‌بی‌سی از ایران، به گونه‌ای تصویرسازی می‌کند که مردم تصور کنند اگر کرونا نداشته‌باشند هم به طور یقین به این بیماری مبتلا می‌شوند و در صورت ابتلا نیز در یک قدمی مرگ قرار خواهند داشت. این در حالی است که تاکنون ۷۵۴ هزار بیمار کرونایی در ایران بهبود یافته‌اند.

تصویر بسته‌ای از قبری در یک قبرستان و مردی که با لباسی کاملاً پوشیده و یک ماسک شیمیایی در داخل قبر است. اطراف قبر از آهک سفید شده و گرداگرد آن چند نفر با پوشش گان حضور دارند و یک نفر در حال خاک ریختن روی جسدی است که در قبر قرار دارد. این تصویری است که رسانه ملکه برای اعلام گزارش شیوع کرونا در ایران انتخاب کرده‌است. تصویری که یأس و ناامیدی و و‌حشت را به مخاطب فارسی زبان خود القا می‌کند. در برابر این تصویرسازی بی‌بی‌سی از اخبار کرونا در انگلیس و امریکا به گونه‌ای است که انگار همه چیز تحت کنترل و اوضاع عادی است! کرونا در امریکا و انگلیس برای شبکه ملکه به گونه‌ای است که یک بیمارستان شیک و یک بیمار آنکارد در تصویر وجود دارد و چندین پرستار فقط مشغول همان یک بیمار هستند؛ انگار نه انگار که امریکا در مرگ‌ومیر کرونایی در جهان اول است و انگلیس هم همین چندروز پیش به دلیل وخامت اوضاع از قرنطینه یک ماهه سراسری خارج شد.

بی‌بی‌سی حتی برای گزارش‌هایش درباره شیوع کرونا در ایران، نگاه سیاسی و مغرضانه خود را رها نکرده و سعی دارد با استفاده از تکنیک‌های رسانه‌ای قاب‌بندی و برجسته‌سازی ذهن مخاطب خود را به سمت و سوی اهداف و غرض‌ورزی‌های خود بکشاند و مدیریت کند. بر خلاف تصویر‌سازی این رسانه از امریکا و انگلیس و تحت کنترل نشان دادن اوضاع در این کشورها، کلیدواژه‌ها، شیوه تنظیم خبر و انتخاب عکس برای گزارش‌های شیوع کرونا در ایران و افغانستان به‌گونه‌ای است که مخاطب ایرانی این رسانه حس کند بی‌تردید او هم به کرونا مبتلا خواهد شد و مرگی تلخ در انتظارش خواهد بود. این رویکرد سیاسی و غرض‌ورزانه رسانه ملکه مسبوق به سابقه است و این رسانه در تمامی تصویر‌سازی‌هایی که در موارد مختلف از ایران داشته کوشیده تا با بهره‌گیری از تکنیک‌های رسانه‌ای، ناامیدی و تشویش را مخاطب القا کند؛ همچنانکه در قاب‌بندی ذهن مخاطب بریتانیایی با توسل به همین تکنیک‌ها به گونه‌ای عمل می‌کند که بر تمام ضعف‌ها و ناکارآمدی سرپوش گذاشته شده و مردم این کشور تصور کنند، اوضاع بر وفق مراد است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار