کد خبر: 1031498
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
در نشست کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی خراسان رضوی مطرح شد
فرماندار تایباد در نشست کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی خراسان رضوی گفت: یکی از مشکلات همیشگی در دوغارون کمبود نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی مستقر در مرز است، هم اینک درهای متعدد ورود و خروج مرزی در دوغارون بسته شده و این ورود و خروج به صورت متمرکز و از یک درگاه مشخص در حال انجام است.

علی رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در نشست کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی خراسان رضوی در مشهد،گفت: پیش از این، مدت زمان توقف خودروها در مرز دوغارون بسیار زیاد بود که با تمهیدات انجام گرفته و افتتاح راه‌آهن خواف – هرات تا ایستگاه روزنک، ترافیک در مرز دوغارون کاهش و روند خروجی کامیون‌ها افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: قرار است حرکت قطار باری در راه آهن خواف - هرات  افزایش یابد که نقش اثرگذاری خواهد داشت به طوری که هزینه صادرات و ترانزیت کالا را کاهش خواهد داد و کالا ارزانتر به دست مردم افغانستان خواهد رسید.

وی با تاکید بر برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی بین این استان و دولت افغانستان در آستانه برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران در هرات گفت: ساعت کاری در مرز دوغارون باید همان ۶ و ۳۰ صبح تا ۱۰ شب باشد و این موضوع به طرف افغانستانی نیز اعلام خواهد شد. همچنین برای تأمین نیروی انسانی در مرز دوغارون از نیروهای سایر دستگاه‌ها می توان استفاده کرد و به هر اندازه نیروی انسانی که نیاز به استقرار آنان در مرز باشد به سرعت تامین و مستقر می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، تصریح کرد: باید هر چه سریعتر پارکینگ افتتاح شود و امکانات لازم در آن مستقر گردد، در طرح جامع منطقه ویژه دوغارون نیز مجوز احداث ۱۷۲ هکتار پارکینگ داده شده است که در آینده نزدیک ساخته خواهد شد.

وی همچنین از مدیر شعب بانک ملی استان خواست نسبت به ایجاد شعبه بانک در سالن تجاری مرز دوغارون به منظور جلوگیری از ازدحام جمعیت و تسریع در فرآیند تشریفات گمرکی و پرداخت عوارض و مبادلات ارزی اقدام کند.

رسولیان در خصوص کنترل سوخت در مرز دوغارون گفت: پیشنهاد مشخص ما به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این است که در پست کنترل و مراقبت مرزی «۱۷ شهریور» در دوغارون کنترل سوخت هم انجام گیرد و اگر در زمانی سیستم دیجیتال آن نیز قطع شود کنترل به صورت دستی انجام شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت جاده تا پست کنترل و مراقبت مرزی ۱۷ شهریور دریافت کرده تا با بهبود شرایط در این مسیر، گالن کشها جمع آوری شوند.

وی بیان کرد: اعتبار لازم برای ساخت و تجهیز سالن مسافری در مرز دوغارون تامین شده است که با پیگیری لازم و اخذ مجوزهای مربوطه باید ساخت آن هر چه سریعتر آغاز شود.

محسن سیاح، فرماندار تایباد در این نشست گفت: به دنبال تصمیمات اخیری که گرفته شده شیوه‌های جدیدی برای ارایه خدمات و کنترلها در مرز دوغارون اعمال شد و با همراهی تک تک دستگاههای اجرایی مستقر در مرز، فعالیتهای اقتصادی  به روال عادی بازگشت و هم اینک مشکل خاصی در حوزه واردات و صادرات کالا وجود ندارد.

وی تصریح کرد: با این حال یکی از مشکلات همیشگی در دوغارون کمبود نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی  مستقر در مرز است، هم اینک درهای متعدد ورود و خروج مرزی در دوغارون بسته شده و این ورود و خروج به صورت متمرکز و از یک درگاه مشخص در حال انجام است.در مجموع یک مسیر کنترلی برای دستگاه‌های اجرایی در مرز دوغارون اضافه شده است که متناسب با آن نیازمند تقویت نیروی انسانی و امکانات در این بخش هستیم.

امید جهانخواه، ناظر گمرک خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: از ۱۱ آذرماه که درگاه منطقه ویژه اقتصادی دوغارون بسته شد احتمال توقف خودروها و کاهش ورود کامیونهای خالی افغانستان وجود داشت با این حال با پیش بینی‌های لازم در گمرکات مبدا و مرز، به کامیونهای ترانزیتی از گمرک رجایی اعلام شد که به سمت منطقه ویژه حرکت نکنند اما مستقیم به سمت مرز دوغارون مشکلی وجود ندارد.

وی با بیان این که در روزهای اخیر دیگر منع ترانشیپ کامیون‌ها به سمت منطقه ویژه دوغارون برداشته شده است، افزود: از روزی که درِ منطقه ویژه اقتصادی دوغارون بسته شد، ورود کامیونها به مرز دوغارون از ۸۰۰ دستگاه به هزار و ۵۰۰ دستگاه در روز رسید اما این تعداد در روزهای اخیر کاهش یافته و بههزار و ۱۰۰ دستگاه رسیده است.

وی تصریح کرد: از ۱۱ تا ۱۴ آذرماه امسال، ۸۸ کامیون خالی وارد بازارچه دوغارون و ۲۸۶ کامیون حامل کالا از بازارچه خارج شدند در همین مدت ۱۰ کامیون خالی وارد منطقه ویژه اقتصادی شده و ۳۳۳ دستگاه کامیون حامل کالا از منطقه خارج شده است. همچنین از ۲۱ آذرماه تا ۲۴ آذرماه، ۲۴۳ کامیون خالی وارد بازارچه دوغارون شده و ۱۷۱ کامیون حامل کالا از بازارچه خارج شده است، در همین مدت ۴۵۰ دستگاه کامیون خالی وارد منطقه ویژه اقتصادی دوغارون شده و ۵۶۱ کامیون حامل کالا نیز از منطقه ویژه خارج شده است.

هادی حقیقی، مدیر بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی هم نیز در این نشست گفت: روزانه به طور میانگین ۹۰ تا ۱۰۰ دستگاه کامیون افغانستانی از بازارچه مرزی دوغارون خارج می‌شوند،گفت: ۱۴۰ تا ۱۷۰ دستگاه کامیون ایرانی وارد بازارچه می‌شوند که این میزان ورود و خروج نسبت به قبل روند افزایشی داشته است.

وی بیان کرد: ممنوع کردن ورود و خروج برخی کالاها در بازارچه، با اینکه میزان کنترلها را کاهش داده است اما آمار خروجی کالا از بازارچه افزایش یافته است و از طریق ایکس ری کنترل می‌شود.

ابراهیم نصری، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: ظرفیت تردد کامیون در پایانه مرزی دوغارون روزانه هزار و ۴۰۰ دستگاه است که اگر پنج هکتار پارکینگ در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون آماده سازی شود این ظرفیت سه برابر خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار