کد خبر: 1031554
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۴۹
آیا می‌توانم تنبلی را کنار بگذارم؟
یادداشتی از رفتار‌های خود نوشته و هر شب به آن نمره بدهیم. اگر تغییر حاصل شده خوب بود، نمره مثبت بدهیم. اگر رفتار ما مثمرثمر نبود، به آن نمره منفی دهیم تا زمانی که رفتار‌های مثبت ما از منفی بیشتر شود. در این صورت می‌توان گفت تغییر حاصل شده و البته انجام رفتار‌های صحیح که در اینجا کنار گذاشتن تنبلی مدنظر است، به صورت عادت شده و یک الگوی رفتاری صحیح می‌شود
مهرنوش محمدی
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: بشر به طور طبیعی از سختی گریزان بوده و خواهان آرامش و آسایش است. هدف بیشتر اختراعات و دانش‌های امروزی بشر نیز ایجاد رفاه و آرامش برای افراد است. اگر زندگی اکنون افراد را با دهه‌های پیش مقایسه کنید، می‌بینید که با سرعت شگفت‌انگیزی در حال پیشرفت تکنولوژی و دانش و بهبود امکانات و رفاه بیشتری هستیم. همچون لوله‌کشی آب، گاز، فراهم شدن برق مصرفی، اینترنت، تلفن، کامپیوتر و امکانات دیگری که پیرامون افراد است و مواردی که وجودشان دیگر برایمان عادی شده. امکاناتی که در گذشته وجود نداشته و باعث ایجاد رفاه و همچنین امید به زندگی بیشتر و طول عمر و افزایش سلامتی شده است و نبود آن باعث ایجاد اختلال در زندگی می‌شود. بشر در گذشته نسبت به اکنون پرتلاش‌تر و پرکارتر بوده و همین تلاش‌های او کم‌کم دانشمندان را به این فکر وا می‌دارد تا چه کنند که افراد راحت‌ترین راه رسیدن به هدف را انتخاب کنند و اینگونه بود که اختراع اتومبیل، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، استفاده از اینترنت و اینترنت بانک و... صورت پذیرفت. با این تفاصیل سؤال اینجاست که امروزه دلایل سهل‌انگاری و کار امروز را به فردا سپردن چیست؟

شنبه چه وقت خواهد آمد

حال که زندگی مکانیکی بشر تبدیل به زندگی ماشینی شده و همین سبب تحرک کمتر و خمودگی در افراد شده است، افراد به دنبال رفاه بیشتر و فراهم‌کردن مایحتاج خانواده و همچنین تلاش برای این امر دیگر رمقی برای انجام فعالیت‌های بیشتر نگذاشته است. بهتر است کمی در خلوت به این موضوع فکر کنیم چند کار عقب افتاده داریم و به روز شنبه سپرده‌ایم؛ شنبه‌ای که در راه است؛ همان شنبه‌ای که هرگز نیامده! اما به راستی دلایل سهل‌انگاری و تنبلی افراد چیست؟ چه عاملی باعث‌شده زندگی ماشینی سخت و بی‌روح و سرد شده باشد؟

من می‌توانم تنبلی‌ام را کنار بگذارم

بیشتر وقت افراد در محل کارشان می‌گذرد و داشتن دغدغه فراوان برای افراد و هنگام حضور در منزل و جذابیت فزاینده فضای مجازی باعث شده آن را به فضای واقعی ترجیح دهند. شاید این موارد تنها دلیل اهمال کاری نباشد، اما قطعاً می‌تواند به آن دامن زند و خود را به اشکال مختلف نشان دهد. پرسه‌زدن بی‌هدف در فضای مجازی، چرت‌زدن، بی‌برنامه‌گی، تمرکز بر امور فرعی و حاشیه‌ای و... از دیگر دلایل تنبلی است که می‌تواند منجر به بیماری‌های جسمی شود یا حتی بیماری‌های زمینه‌ای که افراد از آن بی‌خبرند.

اگر افراد دچار کمبود ویتامین و آهن و گروهی از املاح مورد نیاز در بدن باشند، ممکن است حالت خستگی برایشان ایجاد شود و قطعاً باعث خستگی روحی و احساس تنبلی، کسلی و خمودی و... خواهد شد. به هر حال دلایل خمودی و تنبلی هرچه که باشد به تغییر و اصلاح الگوی رفتاری نیاز دارد که این عمل در افراد اغلب سخت یا غیرممکن خواهد بود. اینکه افراد به زور بخواهند تغییر در اطرافیان خود ایجاد کنند، غیرممکن خواهد بود، مگر اینکه خودشان خواهان تغییر در خویش باشند. ما نمی‌توانیم دیگران را تغییر دهیم، پس باید در خود تغییر ایجاد کنیم. اگر خواهان تغییر و اصلاح الگوی رفتاری هستیم، باید با خود مدام تکرار کنیم: من می‌توانم تنبلی‌ام را کنار بگذارم.

نمره دادن به رفتار‌ها

یادداشتی از رفتار‌های خود نوشته و هر شب به آن نمره بدهیم. اگر تغییر حاصل شده خوب بود، نمره مثبت بدهیم. اگر رفتار ما مثمرثمر نبود، به آن نمره منفی دهیم تا زمانی که رفتار‌های مثبت ما از منفی بیشتر شود. در این صورت می‌توان گفت تغییر حاصل شده و البته انجام رفتار‌های صحیح که در اینجا کنار گذاشتن تنبلی مدنظر است، به صورت عادت شده و یک الگوی رفتاری صحیح می‌شود. ورزش‌کردن، داشتن رژیم‌غذایی صحیح و وزن ایده‌آل نیز یکی دیگر از عوامل دوری جستن از تنبلی است. وقتی فرد از وزنی طبیعی برخوردار است، سرحال، شاداب و قبراق است، راحت‌تر می‌تواند به امور روزانه خویش بپردازد و...

دعا را فراموش نکنیم

دعا و عبادت را فراموش نکنیم. دعا باعث آرامش درونی می‌شود و یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند در اصلاح الگوی رفتاری افراد مؤثر باشد. داشتن برنامه‌ریزی دقیق و مشخص از دیگر موارد کنارگذشتن اهمال‌کاری است. ختم کلام اینکه برای زندگی خود باید هدف دقیق تعیین کرد و براساس آن برنامه‌ریزی داشت. داشتن کمی استرس برای زندگی افراد لازم است؛ چراکه به عنوان موتور محرک فرد عمل می‌کند و در رسیدن به هدفی که مدنظر داریم مؤثر است. باید برای هر ثانیه از زمان خود ارزش قائل شد و از سپردن کار امروز به فردا دوری کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار