کد خبر: 1031557
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۸
با شیوع ویروس کووید ۱۹ قبل از هر چیز چرخ‌های صنعت توریسم و حوزه بوم‌گردی از حرکت ایستاد و از اسفندماه گذشته تعداد گردشگران و بازدیدهایشان از مناطق مختلف کشور به شدت کاهش یافت. اتفاقی که زندگی کوچ‌نشینان و بخصوص جمعیت عشایری استان فارس را که به خاطر تنوع جمعیتی، از راه توسعه گردشگری به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد برای خانوار‌های عشایری برنامه‌ریزی می‌کنند، با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: کرونا آسیب‌های زیادی به مشاغل، اصناف و خانواده‌ها زده است که عوارض آن تا سال‌ها بعد ادامه خواهد داشت. مهم نیست در شهر باشیم یا روستا یا حتی کوچ نشین. همه افراد به نوعی زخم خورده از ویروسی هستند که نمی‌دانند چطور متولد شده و چه زمانی از بین خواهد رفت. عشایر فارس از جمله اقشاری هستند که کرونا زندگی آن‌ها را با مشکلات زیادی مواجه کرده و به گفته مدیرکل امور عشایر این استان، عملاً فعالیت گردشگری و بوم‌گردی کوچ‌نشینان با توجه به نبود گردشگر بسیار کند و راکد شده و به همین خاطر چرخ اقتصاد خانوار‌های عشایری دیگر نمی‌چرخد.

نزدیک به یک سال است که کرونا وضعیت اقتصاد را به هم ریخته و به شکل محسوسی معیشت خانواده‌ها را تحت تأثیر قرارداده است.

با شیوع ویروس کووید ۱۹ قبل از هر چیز چرخ‌های صنعت توریسم و حوزه بوم‌گردی از حرکت ایستاد و از اسفندماه گذشته تعداد گردشگران و بازدیدهایشان از مناطق مختلف کشور به شدت کاهش یافت. اتفاقی که زندگی کوچ‌نشینان و بخصوص جمعیت عشایری استان فارس را که به خاطر تنوع جمعیتی، از راه توسعه گردشگری به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد برای خانوار‌های عشایری برنامه‌ریزی می‌کنند، با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرد. در همین رابطه مدیرکل امور عشایر فارس با اشاره به تأثیر شیوع کرونا ویروس بر جامعه عشایری معتقد است: «کرونا عملاً فعالیت گردشگری و بوم‌گردی عشایری را از کار انداخته و بنابر این، این بخش با توجه به نبود گردشگر بسیار کند و راکد شده است. بر این اساس اقتصاد خانوار‌های عشایری دست خوش تغییر زیادی شده است.» روح‌الله بهرامی با بیان اینکه جامعه عشایر کوچنده فارس به دلیل شیوه زندگی و فرهنگ و سنت‌های اصیل و ارزشمند و ارتباط تنگاتنگ با جاذبه‌های طبیعی، یکی از جوامع تأثیرگذار در اقتصاد گردشگری محسوب می‌شوند، به ایسنا گفته: «بوم‌گردی یا اکوتوریسم در جامعه عشایر، به دلیل اینکه عشایر سالیان سال در یک زیست‌بوم خاص زندگی می‌کنند، موجب رشد و پایداری زیست‌بوم شده و می‌توانند در زمینه بوم‌گردی مشارکت و فعالیت داشته باشند. این صنعت از چندین سال قبل در این استان روندی روبه توسعه را در پیش گرفته بود که هر سال با استقبال بیشتر گردشگران روبه‌رو می‌شد، اما متأسفانه شیوع ویروس کرونا مانند یک سرعت‌گیر مانع این حرکت سریع شد.» وی ادامه داد: «هم‌اکنون بیش از ۲۴ کانون فعال بوم‌گردی عشایری دارای مجوز در قالب اقامتگاه‌های بوم‌گردی عشایری در نقاط مختلف ییلاقی و قشلاقی مشغول به فعالیت هستند که در مناطق قشلاقی از اواخر زمستان تا اواخر اردیبهشت و در مناطق ییلاقی از اوایل خرداد تا اواخر شهریور بیشترین رونق را دارد، اما به دلیل وجود بیماری کرونا عملاً فعالیت گردشگری با توجه به نبود گردشگر بسیار کند و راکد شده است.»

دومینوی ویرانگر کرونا

شیوع کرونا ویروس، بخش‌های مختلفی از فعالیت‌های جمعی را دستخوش دگرگونی کرده و تحت تأثیر قرار داده است. اما تأثیرات مخرب و منفی این همه‌گیری بر بعضی جوامع و فعالیت‌ها نظیر جامعه عشایری و کسب و کار و شیوه زندگی آنان، بیشتر و عمیق‌تر است. ضربات جبران‌ناپذیر کرونا به صنعت گردشگری آنقدر مهلک بوده که بتوان گفت آن را از کار انداخته و تأثیرات منفی‌اش بر درآمد خانوار عشایری، این قشر از جامعه را هم با مشکلات زیادی مواجه کرده است. به گفته مدیرکل امور عشایر فارس، با توجه به داشتن پرتنوع‌ترین جمعیت عشایری در فارس توسعه گردشگری می‌تواند، در ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوار‌های عشایری مؤثر باشند که شیوع ویروس کرونا در یک سال اخیرصنعت توریسم و حوزه بوم‌گردی را بیش از همه درگیر کرده و تعداد گردشگران و بازدید‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است. بر این اساس ضربه سختی به این صنعت وارد شده و به طور کلی می‌توان گفت متوقف شده و تأثیر منفی بر کسب و کار و درآمد خانوار عشایری داشته است. بهرامی با تأکید بر اینکه هزینه تولید و معیشت عشایر تحت تأثیر بیماری کرونا قرار گرفته، ادامه داد: «دستگاه‌های مرتبط و متولی باید با اتخاذ تدابیر لازم و ارائه تسهیلات بلند مدت کم‌بهره مانع توقف کامل اینگونه اقامتگاه‌های عشایری شوند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار