کد خبر: 1031861
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۷
مهم‌ترین دلیل بالا بودن قیمت میوه به‌ویژه در آستانه شب یلدا هرج و مرج و افسارگسیختگی بازار است که فعلاً صاحبی ندارد. مغازه‌داران و فروشندگان هر کاری که دوست دارند می‌کنند و به هر قیمتی که بخواهند می‌فروشند. هنوز هم مردم نمی‌دانند که مسئول این گرانی‌ها چه کسی است؛ وزارت صمت یا وزارت جهاد کشاورزی.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: گزارش‌های رسیده از بازار میوه حاکی است، با نزدیک شدن به شب یلدا آخرین و طولانی‌ترین شب سال، قیمت‌های میوه آنچنان بالاست که انگار روح سردی بر بازار دمیده شده است. خریداری هم پیدا نمی‌شود و مردم از این قیمت‌ها ناراضی هستند.

در طولانی‌ترین شب سال معمولاً میوه و شیرینی طبق سنت قدیمی زینت مجلس است، به همین دلیل تقاضا در این روز‌ها بسیار بالا می‌رود. در واقع بخشی از افزایش قیمت‌ها طبیعی و به دلیل بالا رفتن سفارش‌های مردم است، اما بخش مهمی از افزایش قیمت هم به دلیل نظارت‌نکردن و سوءاستفاده برخی مغازه‌داران و فروشندگان اتفاق می‌افتد. گرانی میوه در بازار به ویژه افزایش عجیب و غریب آن در آستانه شب یلدا موجب نارضایتی مردم شده است. این میوه‌ها وارداتی نیست که افزایش نرخ ارز و دیگر مسائل قیمت آن‌ها را بالا ببرد، بلکه نبود نظارت بر بازار در آستانه ایامی مانند شب یلدا و عید به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زند و متأسفانه این افزایش قیمت‌ها به جای جیب کشاورز به جیب عده‌ای خاص می‌رود. در واقع این گرانی‌ها بیشتر ناشی از سوءمدیریت است که باعث می‌شود شب یلدا به کام مردم تلخ شد.

مدیر یک میوه‌فروشی بزرگ در منطقه ۱۹ تهران درباره دلیل افزایش یکباره قیمت در بازار به فارس گفت: قیمت‌ها از میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران گران‌تر شده است، قیمت‌هایی که ما از آن‌ها خریداری می‌کنیم افزایش یافته و ما هم مجبوریم به قیمت بیشتری به مردم بفروشیم. گزارش‌های رسیده از بازار میوه حاکی از این است که مغازه‌داران سطح شهر زمانی که میوه را از میدان مرکزی خریداری می‌کنند بر اساس فاکتور مجازند تنها ۳۰ تا ۳۵ درصد به قیمت خرده‌فروشی اضافه کنند، اما این افزایش در برخی موارد تا ۱۰۰ درصد هم می‌رسد.

آشفتگی بازار در سایه نبود‌نظارت

مهم‌ترین دلیل بالا بودن قیمت میوه به ویژه در آستانه شب یلدا هرج و مرج و افسارگسیختگی بازار است که فعلاً صاحبی ندارد. مغازه‌داران و فروشندگان هر کاری که دوست دارند می‌کنند و به هر قیمتی که بخواهند می‌فروشند. هنوز هم مردم نمی‌دانند که مسئول این گرانی‌ها چه کسی است؛ وزارت صمت یا وزارت جهاد کشاورزی.

اما چند دلیل فنی هم برای این گرانی‌ها وجود دارد؛ نخست اینکه قیمت تمام شده تولید در کشور ما بسیار بالاست. بخشی از این موضوع به دانش و اطلاعات کشاورزان برمی‌گردد، اما بخش مهمی از آن نیز به سیاست‌های دولت مربوط است، اخیراً دولت بدون آماده شدن بستر‌های لازم، ارز دولتی نهاده‌هایی مانند کود، سم و بذر را حذف کرد و هزینه‌های تولید به شدت افزایش یافت.

سوءمدیریت و مدیریت جزیره‌ای دیگر مشکل این بخش است؛ چنانکه پاسکاری‌های دو وزارتخانه صمت و وزارت جهاد کشاورزی هنوز پایانی ندارد، از ثبت سفارش‌ها برای واردات نهاده و محصول گرفته تا نظارت بر بازار.
این مدیریت‌های جزیره‌ای در تمام بخش‌ها از سیاست‌های تعرفه واردات و صادرات تا ایجاد شبکه‌های توزیع در داخل طوری است که به رغم داشتن جایگاه‌های بسیار مناسب تولید جهانی، قیمت‌ها در بازار سرسام‌آور است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار