کد خبر: 1032158
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
طی ۲۴ ساعت منتهی به اولین روز زمستان ۶ هزار و ۱۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۹۱ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۳۵ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: در نخستین روز زمستان با مرگ ۱۹۱ بیمار کرونایی روند نزولی بیماری کرونا در کشور متمایل به صعودی شد. با نارنجی شدن شهر‌های قرمز، محدودیت‌ها هم به تناسب خروج از وضعیت قرمز کاهش یافته و وارد محدوده نارنجی شده‌است. این در حالی است که وضعیت نارنجی در بسیاری از نقاط کشور و به خصوص تهران بسیار شکننده و نزدیک به قرمز است و شتاب در برداشتن محدودیت‌ها آن هم با ورود به فصل زمستان و با عنایت به سرمادوستی کرونا، می‌تواند بار دیگر ویروس را بیدار کند. به بیان دیگر حتی با فرض ادامه روند نزولی فعالیت ویروس لازم است برای تثبیت این روند، برنامه ریزی‌های منسجمی صورت گیرد و محدودیت‌های کرونایی ادامه یابد. آزمایش انسانی واکس کرونا هم بناست تا همین روز‌ها انجام شود. از سوی دیگر رئیس سازمان نظام پزشکی معتقد است در شرایط کنونی مهم‌ترین استراتژی برای مقابله با کرونا تهیه ۵۰ میلیون واکسن و واکسیناسیون مردم است.

طی ۲۴ ساعت منتهی به اولین روز زمستان ۶ هزار و ۱۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۹۱ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۶۴ هزار و ۵۳۵ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۳ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.

تاکنون ۸۹۴ هزار و ۳۶۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵ هزار و ۵۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۷ میلیون و ۹۷ هزار و ۵۵۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است.

در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

محدودیت‌های کرونایی باید زودتر اعمال می‌شد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با تأکید بر اینکه محدودیت‌های کرونایی باید زودتر اعمال می‌شد در نشست خبری‌اش گفت: «خوب بود این تمهیدات به عنوان تصمیمات راهبردی از مدت‌ها قبل انجام می‌شد؛ یعنی اگر به این نتیجه می‌رسیدیم که تعداد مبتلایان در هر شهر و تعداد مرگ و میر در هر شهر نسبت به جمعیت برای اعمال محدودیت‌ها تعیین‌کننده باشد، در یک پروتکل برنامه‌ای دیده می‌شد و اگر اینگونه بود، در پیک‌های قبلی هم نتایج بهتری را به دست می‌آوردیم.» وی با بیان اینکه ایران جزو پنج کشور بالا از نظر مرگ و میر کرونا در جهان بودیم، تأکید کرد: «در حال حاضر وضعیت ما بهبود یافته‌است. بنابراین اگر از ابتدا پروتکل درستی وجود داشت، نتایج بهتری می‌گرفتیم.»

کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی میزان مراجعات بیماران کرونایی

به گفته قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت موج سینوسی بیماری که اتفاق می‌افتد به رفتار‌های اجتماعی مردم و آداب و رسوم وابسته است، اصل رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات و مهمانی‌ها است. وی با اشاره به همراهی مردم در رعایت پروتکل‌ها و کاهش حضور در اجتماعات که سبب روند رو به کاهش بار بیماری شده‌است، گفت: «قدرت این ویروس وابسته به رفتار‌های اجتماعی است و هر زمان که مردم مراعات کرده و در تجمعات حضور پیدا نکردند، بار بیماری کمتر شده‌است، اما وقتی دچار ساده‌انگاری شده‌ایم، روند بیماری رو به افزایش می‌رود.»

جان بابایی با اعلام اینکه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد میزان مراجعات بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها کاهش‌یافته و در بعضی بیمارستان‌ها تخت‌ها خالی از بیماران مبتلا به کرونا شده‌است، افزود: «کاهش مراجعات به بیمارستان‌ها موجب شده تا تمرکز ما بر ارائه خدمات غیر کرونایی بیشتر شود و اگر اوضاع به همین شکل ادامه پیدا کند شاهد کاهش روند بیماری و مرگ و میر بیماران کرونایی در کشور خواهیم بود.»

سن مهم‌ترین عامل مرگ و میر بیماران

معاون درمان وزارت بهداشت، اولین و مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر میزان مرگ‌های کرونایی را سن بیماران دانست و گفت: «سن حدود ۱۲ درصد بیماران بالای ۸۰ سال و حدود ۳۶ درصد بین ۶۰ تا ۸۰ سال است و ۷۳ درصد فوتی‌ها نیز مربوط به افراد بالای ۶۰ سال است. از این رو با حفظ افراد مسن می‌توانیم مرگ و میر را تا ۷۰ درصد و بیشتر کاهش دهیم.»

به گفته وی حلقه انتقال بیماری افراد زیر ۲۰ سال هستند، بچه‌ها علامت‌دار نیستند و به راحتی به افراد سالمند بیماری را منتقل می‌کنند، ۷۳ درصد افرادی که فوت می‌کنند بالای ۶۰ سال سن داشتند، بنابراین باید از افراد سالم محافظت کرد.

معاون درمان یکی دیگر از عوامل کاهش مرگ و میر، افزایش مهارت و تجربه کادر درمان و همچنین مراقبت‌های آن‌ها دانست؛ چراکه این بیماری مراقبت می‌خواهد، مؤثرترین عامل، رساندن اکسیژن کافی و دارو‌های ضد التهاب به بیمار است.

جان بابایی درباره واکسن کرونا هم با تأکید بر اینکه، تولید واکسن دستاورد بزرگ برای ماست و گروه‌های زیادی روی آن کار کردند تا از دنیا عقب نمانیم، تصریح کرد: «در داخل کشور پروسه تولید واکسن شروع شده و از سوی دیگر دولت در تلاش برای واردات واکسن است که امیدواریم این اتفاق صورت بگیرد.»

وی افزود: «مردم نگران واکسن نباشند. البته واکسن، یکی از روش‌های کاهش بار بیماری است، اما تا زمانی که نتایج قطعی از اثربخشی واکسن‌ها منتشر نشود باید همچنان دستورالعمل‌ها را رعایت کرد.»

لزوم تأمین ۵۰ میلیون واکسن

رئیس کل سازمان نظام پزشکی، اما با اشاره به بحث واکسن گفت: «بحث مهم این روز‌های ما واکسن هست. حرف اولیه ما این است که تأمین واکسن برای مردم یک اولویت حیاتی، قهری و قطعی است و این تأمین باید در ابعاد وسیع و در بازه زمانی مشخص و محدود برای مردم فراهم شود. تأمین ۵۰ میلیون واکسن در طول هشت ماه خیلی مؤثر نیست، بلکه این تعداد باید در عرض سه ماه تأمین و تزریق شود. زیرا اگر فاصله بیفتد، زنجیره ویروسی قطع نمی‌شود.»

به گفته وی باید واکسن کرونا که تزریق آن در دنیا شروع شده، به سرعت به میزان کافی و در مدت زمان مشخص برای مردم ایران با اولویت اقشار آسیب‌پذیر و کادر درمان تأمین و همه امکانات کشور باید بسیج شود.
ظفرقندی معتقداست: «تأمین واکسن، اقتصاد و معیشت مردم به شرایط عادی برمی گردد. مسابقه‌ای که در حال حاضر در جهان وجود دارد، این است که بسیاری از کشور‌ها تلاش می‌کنند تا زودتر تمام مردم‌شان را واکسینه کنند و بعد گشایش اقتصادی و رفت و آمدی را اعلام کنند و طبیعتاً به شرایط عادی باز می‌گردند.»

تأمین به موقع واکسن اقتصاد کشور را راه می‌اندازد

رئیس سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: «۲۰۰ میلیون دلار برای تأمین واکسن بودجه لازم است و این عددی نیست که کشور نتواند آن را تأمین کند. در دوران کرونا یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برداشته شد، بنابراین این عدد اگر در زمان مناسب تأمین شود، می‌تواند اقتصاد کشور را راه بیندازد.»

به گفته وی کشور ما برای تهیه ۲۰ میلیون واکسن با کوواکس قرار داده بسته است، اما به نظر ما کافی نیست؛ چراکه هر واکسن باید در فاصله سه هفته تا یک ماه یک دوز تکرار داشته باشد و این میزان واکسن برای ۱۰ میلیون نفر جمعیت است. در حالی که ما حداقل برای کشور۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار