کد خبر: 1032323
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۰
نخست‌وزیر عراق گفته که گروهی از افراد مظنونِ مرتبط با حمله راکتی یک شنبه شب به سفارت امریکا دستگیر شده‌اند، با این حال، یک مقام حشدالشعبی معتقد است حمله به سفارت امریکا از یک توطئه بزرگ‌تر حکایت دارد. شبکه تلویزیونی الاتجاه عراق می‌گوید نخستین لحظه‌های شلیک گلوله‌های جنگی از سامانه‌های «سی رام» سفارت امریکا را رصد کرده که نشان می‌دهد این سامانه شلیک‌هایی «بی‌هدف» انجام داده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  «ماتیو تولر» سفیر امریکا دیروز در بغداد با سیدعمارحکیم در دفترش دیدار و گفتگو کرد؛ ملاقاتی که محور آن حمله راکتی یک شنبه شب به سفارت امریکا در عراق در منطقه سبز بغداد و همچنین انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق بود. بحث اول، سه روز است که در مرکز توجه عراقی‌ها قرار دارد. در حالی که مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا کسانی را که او «شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران» خوانده، مسئول پرتاب هشت یا بنابر برخی روایت‌ها ۱۱ راکت به سفارت امریکا دانسته، تمام گروه‌های وابسته به حشدالشعبی از جمله کتائب حزب‌الله و عصائب اهل‌الحق دست داشتن در چنین حمله‌ای را رد کرده‌اند. «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق، شامگاه دوشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی از دستگیری مظنونان مرتبط با حمله راکتی به منطقه سبز خبر داد، ولی جزئیاتی درباره این دستگیری‌ها ارائه نکرد. همزمان، نیرو‌های امنیتی عراق از شب دو شنبه اجرای طرح استقرار گسترده را با مشارکت ارتش و نیرو‌های پلیس و دستگاه امنیت ملی در مناطق متعددی از بغداد آغاز کرده‌اند که هدف از آن جلوگیری از حملات راکتی جدید به منطقه الخضرا است که سفارت امریکا در آن قرار دارد. منابع نزدیک به حشدالشعبی دو شنبه گفتند که احتمالاً برخی گروه‌های خودسر که به صورت باندی فعالیت می‌کنند، در حمله راکتی یک‌شنبه شب دست داشته‌اند. ابوعلی البصری روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا هرچند گفته که از پشت پرده این حمله اطلاعات دقیق ندارد، ولی گفته که شاید برخی گروه‌های خودسر که فاقد رهبری مشخص هستند با ادعای انتقام خون شهدای مقاومت، دست به این حملات زده باشند. وی با بیان اینکه «این گروه‌های خودسر احتمالاً دارای تسلیحات یا بعضاً فناوری ساخت سلاح هستند»، تأکید کرد که آنچه این گروه‌های خودسر انجام می‌دهند برخلاف منافع عالی عراق است. وی در عین حال تأکید کرده که احتمالاً این حملات در چارچوب یک توطئه بزرگ‌تر انجام شده است. همزمان برخی منابع عراقی از بازداشت «علی الیاسری» فرمانده فعلی سرایا الخراسانی و انحلال این گروه خبر داده‌اند. برخی منابع تأیید کردند که «علی الیاسری» فرمانده فعلی این گروه دستگیر شده، ولی ابوعلی البصری، معاون فرمانده ستاد کل عملیات حشدالشعبی گفته که این بازداشت ربطی به دستگیری‌هایی که نخست‌وزیر عراق از آن صحبت کرده، ندارد و دلیل آن، متهم شدن مسئولان این گروه به پاره‌ای تخلفات و پرونده‌های فساد است.

تصاویر الاتجاه

در شرایطی که بحث‌ها درباره شلیک به سفارت امریکا همچنان در جریان است، جنبش «النجبا» عراق حمله شامگاه یک شنبه به سفارت امریکا را مغرضانه و در راستای اتهام زنی به مقاومت به نفع ادامه حضور امریکا در عراق دانست. «حیدر اللامی» عضو شورای سیاسی جنبش النجبا در گفتگو با شبکه المیادین گفت: «سفارت امریکا در بغداد یک نمایندگی دیپلماتیک نیست بلکه یک پادگان نظامی است.» از طرف دیگر شبکه تلویزیونی الاتجاه عراق می‌گوید دوربین‌های آن، نخستین لحظه‌های شلیک‌های سفارت امریکا را تصویربرداری کرده‌اند که نشان می‌دهد گلوله‌های جنگی از سامانه‌های «سی رام» متعلق به سفارت امریکا در بغداد بی‌هدف شلیک شده است.

تصاویر الاتجاه نشان می‌دهد، سامانه سی‌رام شلیک‌های بی‌هدف بسیاری داشته است که در مناطق نزدیک به منطقه سبز به ایجاد وحشت در میان ساکنان منجر شد.

توافق برای تغییر ۵ وزیر الکاظمی

منابع سیاسی بلند پایه عراقی در گفتگو با العربی‌الجدید فاش کردند که توافقی میان احزاب سیاسی مختلف این کشور برای تغییر پنج وزیر در کابینه مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق به اتهام سهل‌انگاری و سوء مدیریت وجود دارد. به گزارش ایسنا، طبق گفته این منابع، پنج وزیر مذکور، علی عبدالامیر علاوی، وزیر دارایی، علاء الجبوری، وزیر تجارت، منهل عزیز الخباز، وزیر صنعت، ماجد حنتوش، وزیر برق و احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق هستند. یک عضو پارلمان عراق از ائتلاف «دولت قانون» که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: گام نخست استیضاح و سپس سلب اعتماد از وزرای مذکور خواهد بود. وی افزود: این پنج وزیر به این دلیل استیضاح خواهند شد که در انجام وظایف‌شان کوتاهی کرده و حتی باعث تشدید بسیاری از بحران‌ها، به ویژه در سطح اقتصادی و مالی شده‌اند. «محمد المنصوری» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، می‌گوید که دولت مصطفی الکاظمی یک شکست‌خورده واقعی است. وی در گفتگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: دولت الکاظمی در اداره بحران‌های عراق شکست خورده و این کشور از زمان تشکیل نخستین حکومت در سال‌های دهه ۲۰ از قرن پیش تاکنون، چنین دولتی نداشته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار