کد خبر: 1032337
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۱
سال‌هاست که در مورد ظرفیت‌های استان خوزستان، صنایع موجود در آن و میزان بیکارانش صحبت می‌شود. با اینکه پالایشگاه و پتروشیمی‌های زیادی در این استان وجود دارد، اما هنوز برای اولویت دادن به نیرو‌های بومی این منطقه جهت جذب در مراکز صنعتی تصمیم جامعی گرفته نشده و به گفته خوزستانی‌ها، اولویت مدیران، جذب نیرو‌های غیر بومی است. روز گذشته نیز نماینده ماهشهر در مجلس شورای اسلامی گفت با وجود بیکاری ۲۵ درصدی در ماهشهر، ولی پتروشیمی‌های بی‌شمار منطقه در استخدام نیرو‌های بومی بی‌توجهی می‌کنند.
سجاد مرسلی
سرویس ایران جوان آنلاین: خوزستانی‌ها از بیکاری می‌نالند و گفته می‌شود ده‌ها هزار نفر از جوانان این منطقه در حالی روز و شب خود را در بلاتکلیفی می‌گذرانند که هزاران نفر از استان‌های دیگر به این استان آمده و در صنایع نفتی و پتروشیمی‌های موجود مشغول به کار هستند. این بازیِ امروز و دیروز نیست و موضوع بیکاری جوانان خوزستان به قول و وعده‌های انتخاباتی تبدیل شده است. نیازی که باعث شده هر کس می‌خواهد به پست و مقامی برسد ابتدا قول اشتغالزایی می‌دهد و پس از جمع کردن آرای مردم همه چیز را فراموش می‌کند تا مسئول بعد و رأی بعد و...

بی‌توجهی مدیران به جذب بومی‌ها

خوزستان دارای ظرفیت‌های ویژه‌ای در صنایع نفتی و پتروشیمی است که فرصت‌های فراوانی برای ایجاد شغل دارند. وجود شرکت‌هایی با چندین هزار نیروی شاغل همانند، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با ۹ شرکت بزرگ زیرمجموعه در مناطق مختلف استان، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت فولاد خوزستان، شرکت‌های پرتعداد پتروشیمی در بندرامام خمینی (ره)، سازمان آب و برق خوزستان، سد‌های بزرگ در سراسر استان، گروه ملی صنعتی فولاد، سازمان منطقه آزاد اروند، پالایشگاه آبادان و بنادر خوزستان تنها گوشه‌ای از ظرفیت لایتناهی این منطقه به شمار می‌آیند که می‌توانند تمام جوانان این استان را برای کار به سمت خود جذب کنند. برخی از شرکت‌های موجود آنقدر بزرگ هستند که به تنهایی می‌توانند جمعیت یک شهر را صاحب شغلی آبرومند کند. ولی متأسفانه تعداد قابل توجهی از فرصت‌های اشتغال در این شرکت‌ها به نیرو‌های غیربومی می‌رسد. توجیه این شرکت‌ها نیز آن است که فرصت شغلی را برای همه متقاضیان سراسر کشور به طور مساوی در نظر گرفته‌اند.

روز گذشته نماینده ماهشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با وجود بیکاری ۲۵ درصدی در ماهشهر ولی پتروشیمی‌های بی‌شمار منطقه در استخدام به نیرو‌های بومی بی‌توجه هستند، به یکی از پتروشیمی‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر که قصد دارد آزمون استخدامی برگزار کند، اما سهمیه خاصی برای بومی‌ها در نظر نگرفته است، اشاره کرد و گفت: «این پتروشیمی قصد دارد تعداد قابل‌توجهی نیرو استخدام کند که در آن هیچ سهمیه‌ای برای بومی‌های منطقه قرار نداده است.»

حبیب آقاجری ادامه داد: «طبیعی است که جوانان منطقه در رقابت با سایر فارغ‌التحصیلان از سراسر کشور هیچ شانسی برای استخدام نخواهند داشت در حالی که تمام مشکلات و بحران زیست‌محیطی پتروشیمی‌های بی‌شمار منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر بر سر اهالی منطقه هر روزه آوار می‌شود. وی تأکید کرد: «به عنوان نماینده مردم این منطقه با تمام توان و قدرت از برگزاری این آزمون تبعیض‌آمیز جلوگیری می‌کنم مگر اینکه سهمیه قابل قبولی در اختیار جوانان منطقه قرار داده شود.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر آمار بالای بیکاری در شهرستان ماهشهر گفت: «مایه تأسف است که با وجود این همه پتروشیمی و بندر بزرگ در این منطقه شاهد آمار بیکاری ۲۵ درصدی در این شهرستان هستیم. این در حالی است که همه این بیکاران جوانان تحصیل‌کرده و آماده به کار هستند.»
آقاجری با اشاره به اینکه با کدام استدلال پتروشیمی‌های منطقه ویژه ماهشهر برای تأمین نیروی خود اقدام به جذب نیرو از سایر نقاط کشورمی‌کنند، اظهار کرد: «حدود ۲۲ هزار جوان بیکار با تحصیلات عالیه و تخصصی در ماهشهر داریم و به جرئت می‌توان گفت هیچ تخصصی وجود ندارد که پتروشیمی‌های منطقه به آن نیاز داشته باشند و در منطقه وجود نداشته باشد.»

وی با اشاره به اینکه برای ما هم تعجب‌آمیز است که علت علاقه پتروشیمی‌های منطقه به جذب نیروی غیربومی چیست، گفت: «متأسفانه از دهه ۷۰ که منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر تأسیس شد جذب نیرو‌های بومی منطقه در استخدام‌ها مورد بی‌توجهی محض قرار گرفت و این امر باعث شد که ماهشهر با تمام وجود، تاوان این سیاست اشتباه را بدهد.»

نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در مجلس نهم که خودم نماینده بودم قانونی برای سهمیه دادن به نیرو‌های بومی تصویب شد، بیان کرد: «در آن قانون با همکاری وزیر نفت وقت قرار شد استخدام‌ها برای دیپلم به پایین به صورت ۱۰۰ درصدی، فوق‌دیپلم به صورت ۷۰ درصدی و لیسانس به بالا به صورت ۵۰ درصدی از جوانان منطقه باشند.» آقاجری با بیان اینکه اتفاقاً این قانون به خوبی اجرا ولی به‌سرعت به محاق فراموشی سپرده شد و تبعیض در استخدام‌ها دوباره آغاز شد تا اینکه امروز هیچ سهمیه خاصی برای استخدام نیرو‌های بومی نمی‌دهند، تأکید کرد: «این موضوع را از طریق دستگاه‌های مختلف دنبال می‌کنیم و باید حق نیرو‌های بومی داده شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار