کد خبر: 1032820
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۰
دخالت‌های خانوادگی و تنش‌های زناشویی
بعضی پدر و مادر‌ها به شدت به فرزندان وابسته هستند و انتظار دارند این وابستگی از بین نرود. پس اگر ببینند فرزندشان بعد از ازدواج از آنان فاصله گرفته، سریعاً واکنش نشان داده و حتی گاهی اوقات با مؤاخذه فرزند خود سعی می‌کنند او را به سوی خود بکشانند.
حجت الاسلام علیرضا فرهنگ
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: یکی از آسیب‌هایی که گریبان بعضی از خانواده‌ها را گرفته و باعث اختلاف و تنش بین زوجین شده است، دخالت‌های بیجا و اظهارنظر‌های مداخله‌جویانه در زندگی‌هاست. آنچه در یک زندگی مهم است توافق، تفاهم و همدلی زوجین است و نظرات دیگران در زندگی تا وقتی که باعث تحمیل خواسته‌هایی به عنوان تغییر رفتار یا تغییر روند زندگی برخلاف میل زوجین باشد، نوعی دخالت محسوب‌شده و تنش بین زن و شوهر ایجاد می‌کند، اما اظهارنظر‌ها و خواسته‌های دیگران به عنوان ارائه تجربیات و مشورت، البته بدون توقع و با توجه به همه ملاحظات و همچنین با در نظرگرفتن شخصیت زوجین، می‌تواند کمک حال آنان در زندگی باشد.

خداوند متعال در قران‌کریم به عنوان بهترین کتاب راهنما برای بشریت، می‌فرمایند: «وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فی‏ ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُون»:" و از نشانه‌‏هاى [قدرت و ربوبیت‏]او این است که براى شما از جنس خودتان همسرانى آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستى و مهربانى قرار داد یقیناً در این [کار شگفت‌‏انگیز]نشانه‌‏هایى است براى مردمى که مى ‏اندیشند.»

طبق این آیه شریفه، آرامش که یکی از مهم‌ترین نیاز‌های زوجین است در وهله اول به زندگی و سبک زندگی خود آنان بستگی دارد؛ چراکه مودت و رحمت دو ابزاری است که با ازدواج بین زن و شوهر به عنوان موهبت‌هایی الهی ایجاد می‌شود و در طول زندگی باید مدیریت شود، اما از آنجا که زندگی برای تثبیت این مودت و محبت باید فراز و نشیب‌های طبیعی خود را طی کند، از این رو در این مسیر بعضی یا از روی نادانی یا دلسوزی بیجا یا گاهی از روی قصد و غرض، وارد زندگی زوجین شده و با اظهارنظر‌ها و دخالت‌های ناروا به جای اینکه اجازه بدهند آنان خودشان برای زندگی تصمیم بگیرند، با دخالت بیجا، آنان می‌شوند تصمیم گیر زندگی زوج جوان. از این رو نیاز است نسبت به این اظهارنظر‌ها یا دخالت‌ها مراقبت بیشتری صورت گیرد.

دو گروه باید مواظب مدیریت زندگی زوجین باشند. والدین و خواهران و برادران زوجین. والدین، افرادی هستند که باید در روند زندگی زوجین دقت نظر‌های لازم را مراعات کنند، در مرحله اول پدر و مادر‌های آنان هستند. پدر و مادر‌ها که ثمره زندگی خود را بعد از سال‌ها وارد زندگی مشترکی کرده‌اند، طبیعتاً دوست ندارند ارتباط‌شان با فرزندشان با ازدواج کردن او آسیبی ببیند. از این جهت دو راه کلی را برای جلوگیری از این آسیب‌های احتمالی انتخاب می‌کنند.

بعضی پدر و مادر‌ها به شدت به فرزندان وابسته هستند و انتظار دارند این وابستگی از بین نرود. پس اگر ببینند فرزندشان بعد از ازدواج از آنان فاصله گرفته، سریعاً واکنش نشان داده و حتی گاهی اوقات با مؤاخذه فرزند خود سعی می‌کنند او را به سوی خود بکشانند.

از طرفی فرزند آنان نیز همسرش را برای زندگی شریکی وارد زندگی‌اش کرده و نمی‌خواهد او را از دست بدهد. از این رو در یک تضاد قرار می‌گیرد و نمی‌داند چه کند. گاهی هم با همسر خود سر ناسازگاری گذاشته و باعث ناراحتی او می‌شود. از طرفی با پدر و مادر نیز نمی‌تواند تعامل شایسته داشته باشد و در همین حالت زندگی آنان با چالش روبه رو می‌شود.

بعضی از پدر و مادر‌ها پخته‌تر عمل می‌کنند، یعنی محبت و علاقه خود به فرزند را براساس زندگی جدید او مدیریت می‌کنند و نه آنچنان وابستگی نشان می‌دهند که فرزند نتواند با همسرش تعامل داشته باشد تا حسادت همسر او را برانگیزند و نه آنچنان بی‌تفاوت هستند که باعث نگرانی و دلخوری فرزند شوند، بلکه این پدر و مادر‌ها به همسر فرزند خود احترام گذاشته و به او شخصیت می‌دهند تا فرزند نیز بتواند هم با همسر و هم با پدر و مادر تعامل خوبی داشته باشد.

پدر و مادر‌ها بدانند زندگی فرزندشان با زندگی آنان متفاوت است. نباید شخصیت فرزندشان و همسر او را به خاطر یک وابستگی بیجا تحت تأثیر قرار دهند. نباید عروس و داماد جوان را از نظر شخصیتی - رفتاری ترور کنند! متأسفانه بخشی از مشکلات زوجین به دخالت‌های بیجا یا حساب نشده یا دلسوزی‌های بی‌مورد والدین برمی‌گردد.

گاهی اوقات پدر و مادر‌ها به خاطر وابستگی سعی دارند فرزندان خود را در کنار خود داشته باشند و زندگی فرزندان میدان تاخت و تاز والدین قرار می‌گیرد. گاهی نیز پدر و مادر پسر به خاطر اینکه می‌خواهند فرزندشان نزد آنان باشد، به همسر او فشار می‌آورند یا به خانواده عروس خود فشار می‌آورند.

گاهی خانواده دختر می‌خواهند دخترشان نزد آنان باشد و به داماد خود فشار می‌آورند و پدر و مادر پسر را تحریک می‌کنند. از همین جاست که زوجین در یک سختی به سر می‌برند؛ آن هم تنها به خاطر وابستگی بیجای پدر و مادرها.

زوجین دقت کنند که باید احترام پدر و مادر خود را داشته باشند و با سعه‌صدر آنان را تکریم کرده و با توجه به شرایط زندگی، مکان زندگی‌شان را انتخاب کنند، نه با توجه به خواسته‌های والدین. البته اگر والدین بتوانند آنان را در رسیدن به یک زندگی مشترک و در آرامش حتی در کنار خود داشته باشند، این بهتر است.

برادر‌ها و خواهر‌های زوجین نیز به طور طبیعی در زندگی نسبت به زوجین اظهارنظر می‌کنند. برادران و خواهران زوجین باید دقت کنند که خود آنان نیز درگیر زندگی خود هستند و نمی‌توانند نظرات‌شان را بر زوجین تحمیل کنند؛ چراکه هر زندگی شرایط خاص خود را دارد.

خواهران و برادران زوجین باید بدانند حتی اگر زندگی این دختر و پسر جوان طبق میل آنان نباشد، نمی‌توانند با اظهارنظر‌های خود این مطلب را به گوش آنان برسانند؛ چراکه در این صورت ارتباط آنان با یکدیگر تحت تأثیر قرار می‌گیرد و شاید برادران و خواهران ارتباط خود را با این عروس و داماد قطع کنند. پس اگر نیاز بود، باید از روی دلسوزی و در غالب تجربه و با احترام متقابل و بدون تحمیل خواسته‌ها اظهارنظر کنند.

*کارشناس مذهبی و پژوهشگر سبک زندگی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار