کد خبر: 1033092
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
تلاش‌ها برای تغییر رویکرد پلیس در برخورد با موتورسواران متخلف سرانجام به ثمر نشست به طوری که مأموران پلیس راهور روز گذشته طرح «موتوریار» را در سطح پایتخت عملیاتی کردند. در اجرای این طرح راکبان متخلف کنار مأموران پلیس به موتورسواران متخلف دیگر تذکر می‌دهند. در جریان طرح سنتی، اما موتورسیکلت‌های توقیف‌شده راهی پارکینگ شده و بعد از طی کردن مراحل قانونی، به چرخه تخلف باز می‌گشتند.
محبوبه قربانی
سرویس حوادث جوان آنلاین: در حال حاضر حدود ۳ میلیون موتورسیکلت در پایتخت به عنوان پرجمعیت‌ترین شهر کشور، تردد می‌کنند. افزایش سرسام‌آور هزینه حمل و نقل، گرانی‌خودرو، شرایط دشوار کرونا سبب شده تا بسیاری از شهروندان برای عبور و مرور خود از این وسیله نقلیه استفاده کنند. تردد آسان در همه نقاط شهر، عدم نیاز به جای پارک و کسب درآمد سبب شده تا گرایش به این وسیله هر روز بیشتر شود. با این حال فارغ از گرایش‌های صورت گرفته رفتار متخلفان همواره مورد نقد شهروندان قرار داشته است. براساس آمار، ۴۴‌درصد از جان باختگان سوانح رانندگی تهران، مربوط به تخلفات موتورسیکلت‌هاست که بیشترین این سوانح در ساعت‌های ۱۴ تا ۲۱ اتفاق می‌افتد. براساس گزارش پلیس اصلی‌ترین علت تصادف‌موتور سیکلت‌ها، عدم توجه به جلو و تغییر مسیر‌های ناگهانی، سرعت غیرمجاز و عبور از نقاط ممنوعه و دلیل مهم در مرگ راکبان هم نداشتن کلاه ایمنی استاندارد است. از سال‌های دور پلیس در برخورد با موتورسواران متخلف طرح نخ‌نما شده توقیف موتور‌ها را در دستور کار خود قرار داده بود. ۶۰ تا ۷۰‌درصد موتورسیکلت‌های توقیف شده به دلیل تخطی از قوانین راهی پارکینگ می‌شدند یا در پارکینگ رسوب کرده یا بعد از طی شدن مسیر قانونی به چرخه تخلف باز می‌گشتند.

همه چیز درباره طرح موتوریار

سردار محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راهور پایتخت در گفتگو با خبرنگار «جوان» از اجرای طرحی به نام موتور یار خبر داد و گفت: در این طرح از مجازات‌های جایگزین برای موتور سیکلت سواران متخلف استفاده می‌شود. بر اساس این طرح فرد متخلف در همان محل، بدون اینکه وسیله نقلیه به پارکینگ منتقل شود، در اختیار پلیس قرار داده می‌شود و فرد در یک بازه زمانی مشخص از یک ساعت تا ۱۲‌ساعت در محدوده‌ای که تخلف را مرتکب شده در کنار مأموران پلیس مانع تخلفات موتور سواران دیگر می‌شود.

براساس تأکید رئیس پلیس راهور تهران این طرح از روز‌های پایانی فصل پاییز در ۱۰‌نقطه از شهر تهران آغاز شد و هم‌اکنون در ۶۰‌نقطه از شهر در حال اجراست. در این طرح افراد متخلف کاوری سفید رنگ با نشان پلیس راهنمایی و رانندگی می‌پوشند و به عنوان نیروی کمکی در کنار افسران پلیس برای ایجاد نظم ترافیکی و توسعه فرهنگ رانندگی تلاش می‌کنند.

سردار حمیدی درباره آسیب‌های طرح قبل توضیح داد: «در چند دهه اخیرو در سال‌های گذشته، سابقه برخورد با موتورسواران متخلف را داشتیم، از جمله توقیف موتور سیکلت و طرح پارکینگ که نتیجه آن توقیف موتورسیکلت‌ها در پارکینگ بود. این طرح‌ها هم برای مردم و هم برای نظام هزینه‌بر بود به همین خاطر تصمیم گرفته شد جایگزین توقیف این وسیله نقلیه، کار فرهنگی کنیم.»

وی در شرح بیشتر طرح موتوریار گفت: پس از توقیف موتورسیکلت در صورتی‌که فرد تمایل به همکاری با مأمور پلیس داشته‌باشد، راکب متخلف در قالب موتور‌یار در محدوده‌ای که مرتکب تخلف شده‌است، همیار پلیس می‌شود. این طرح می‌تواند به فرهنگ‌سازی و اصلاح رفتار راکبان موتور سیکلت کمک کند از طرفی هزینه‌های اجتماعی مردم و پلیس کاهش می‌یابد. در انجام این طرح با صدور مجوز از مراجع قضایی و هماهنگی با اداره بیمه، فرد متخلف از یک تا ۱۲‌ساعت در اختیار مأموران ما قرار خواهند گرفت.

رئیس پلیس راهور تهران در باره جریمه نقدی متخلفان موتور‌سواران گفت: «راکبان متخلف بار اول جریمه نمی‌شوند. در صورت تکرار هزینه و زمان همیار بودن آن زیاد می‌شود و جریمه نقدی نیز در نظر گرفته می‌شود.»

وی در پاسخ به این سؤال که آیا این طرح جایگزین طرح توقیف است یا همزمان با آن طرح موتوریار نیز اجرا می‌شود، گفت: «اگر راکب موتور اصرار داشته باشد که همیار نباشد موتور سیکلت او روانه پارکینگ خواهد شد.»

سردار حمیدی در خصوص آسیب‌های این طرح گفت: «این طرح ماه‌ها از سوی کارشناسان مرتبط بررسی و مجوز‌های لازم نیز از مراجعه قضایی گرفته شد و آسیب‌های احتمالی نیز از طرف بیمه پوشش داده‌می‌شود. به هر حال هزینه این طرح به مراتب از بقیه طرح‌ها کمتر است.

‌اجرای این طرح در این مدت تاکنون بازخورد منفی نداشته و همگی از این طرح استقبال کرده‌اند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار