کد خبر: 1033250
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۷
هر چند در آن ابتدا دولت حرف‌هایی زد و برای کاستن آلام اقتصادی اصناف به ویژه اصنافی که مجبور به رعایت قرنطینه و تعطیلی کسب و کار بودند، بسته‌های حمایتی و پرداخت تسهیلات کرونا را در دستور کار قرار داد، ولی به نظر می‌رسد مدت کوتاه تنفس این وام‌ها و زودهنگام بودن موعد بازپرداخت آنها، همچنین کارمزد بالایشان برای صاحبان مشاغلی که هنوز درگیر رکود و تعطیلی هستند، چاره کار نیست.
سجاد مرسلي
سرویس ایران جوان آنلاین: اخبار خوبی از کاهش مبتلایان به کرونا و کنترل این بیماری به گوش می‌رسد. شاید در نگاه اول پایین آمدن تعداد بیماران و فوتی‌های ناشی از کووید ۱۹ مد نظر باشد، اما هستند مشاغل و کاسبانی که حدود یک سال است کرونا کرکره مغازه‌هایشان را پایین نگه‌داشته و درآمدشان را به چالش کشیده است. این‌ها بیش از همه منتظر از بین رفتن این بیماری هستند و هر اقدام و حرکتی در جهت حفظ موقعیت کنونی و رساندن آن وضعیت سفید، در اصل کمک به چرخیدن چرخ‌های بازار و تأمین مایحتاج میلیون‌ها خانواده است. اما اگر برخی بی‌توجهی‌ها یکبار دیگر ایران را به روز‌های سخت کرونایی بازگرداند حتماً باید در مقابل نان آوران زیادی که به خاطر شرایط موجود شرمنده خانواده خود شده‌اند نیز پاسخگو باشیم.

کم‌کم به اولین سالگرد حضور ویروس منحوسی در کشور می‌رسیم که علاوه بر خساراتش به بازار و کسب و کار‌های متفاوت، خانواده‌های زیادی را نیز عزادار کرد و همچنان با تغییر شکل و رفتارهایش قصد رفتن ندارد. طی این مدت، کووید ۱۹ توانسته زندگی تعداد زیادی از شهروندان را دستخوش ضرر و زیان کند و با مرگ بسیاری از شهروندان، خانواده‌های زیادی را از داشتن نان‌آور و بزرگ‌تر محروم کند و برچسب بدبختی را بر پیشانی آن‌ها بچسباند. در کنار این وقایع تلخ، این روز‌ها تعطیلی مشاغل و رکود بازار و دغدغه‌های مالی و معیشتی سوهان روح بسیاری از شهروندان شده است.

هر چند در آن ابتدا دولت حرف‌هایی زد و برای کاستن آلام اقتصادی اصناف به ویژه اصنافی که مجبور به رعایت قرنطینه و تعطیلی کسب و کار بودند، بسته‌های حمایتی و پرداخت تسهیلات کرونا را در دستور کار قرار داد ولی به نظر می‌رسد مدت کوتاه تنفس این وام‌ها و زودهنگام بودن موعد بازپرداخت آنها، همچنین کارمزد بالایشان برای صاحبان مشاغلی که هنوز درگیر رکود و تعطیلی هستند، چاره کار نیست.

زخم خوردگان کرونا در کنار تحصیل‌کرده‌های بیکار

بسیاری از فعالان بازار از تسهیلات حمایتی کرونا استفاده نکرده‌اند و با اینکه شرایط کسب و کار آن‌ها به شدت سخت شده است، اما در مورد این تصمیم‌شان می‌گویند: «بازپرداخت ۱۲ درصد کارمزد این تسهیلات مثل وام‌های دیگر است و بانک‌ها هم همین وام را می‌دهند. اینکه دیگر تسهیلات حمایتی به شمار نمی‌آید.»

حالا بازاری‌ها و کاسبانی که یک روز در میان به آن‌ها گفته می‌شد مغازه‌هایشان را تعطیل کنند یا مشاغلی که به خاطر کرونا فروش‌شان به شدت کاهش یافته است در اقصی نقاط کشور درخواست دارند برای حل مشکلات معیشتی فعالان مشاغل خرد و صاحبان اصنافی که این روز‌ها علاوه بر دغدغه‌های بهداشتی کرونا، با مشکلات اقتصادی ناشی از بیماری نیز دست و پنجه نرم می‌کنند، دولت فکر جدیدی بکند و طرحی دیگر ارائه کند. زیرا تسهیلات کرونا آن هم با مدت تنفس کوتاه و کارمزد بالا باعث شده مشکلات اصناف به صورت مقطعی حل شود و در واقع با سر رسیدن موعد بازپرداخت، مشکلی بر دیگر مشکلات اقتصادی آن‌ها اضافه می‌شود.

بالا رفتن قیمت املاک و به‌تبع آن اجاره بهای سرسام‌آور مغازه‌ها و دخل‌های خالی رهاوردی بود که کرونا سرسفره بسیاری از اصناف آورده و بسیاری، به‌رغم تلاش دولت برای حمایت از صاحبان مشاغل، همچنان این روز‌ها دغدغه نان دارند. این زخم خوردگان از کرونا در کنار تحصیل‌کردگانی قرار می‌گیرند که هر سال هزاران نفر از آن‌ها وارد بازار می‌شوند و اگر همین روند ادامه پیدا کند باید از همان ابتدا به آن‌ها بیکاران باسواد گفته شود. همچنین افزایش فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی بسیاری از مشاغل خرد در این حوزه مثل بقالی‌ها را به سمت ورشکستگی سوق می‌دهند که آن هم دردی است بر روی درد‌های قبلی.

به هرحال حداقل کاری که الان می‌شود انجام داد این است که با رعایت اصول بهداشتی کاری کنیم روند کنترل کرونا ادامه یابد و به امید خدا با از بین بردن این ویروس یکبار دیگر روح کسب و کار به بازار‌ها بازگردد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار