کد خبر: 1033524
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۴۰
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: پیرو انتشار مطلبی با عنوان «برای کسانی که نخبگان را فراری دادند»، در تاریخ هفتم دی ۹۹، اداره کل روابط عمومی وزارت نفت جوابیه‌ای را برای روزنامه «جوان» ارسال کرده است که طبق معمول حاوی کلی‌گویی‌های متداول این وزارتخانه است.

در این جوابیه آمده است:

روزنامه «جوان» به سبک و سیاق مألوف و متداول خود و با اتکا به گزاره‌های نادرست و خلط مبحث و کلی‌گویی، بار دیگر در تلاشی نافرجام ماجرای مهاجرت تحصیلی عده‌ای از فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعت نفت را به‌دلیل عدم استخدام در وزارت نفت دانسته و آن را بهانه‌ای برای طرح مطالبی علیه این وزارتخانه قرار داده است، اما مزید اطلاع خوانندگان روزنامه محترم «جوان» به اطلاع می‌رسانیم: فرآیند جذب فارغ‌التحصیلان گروه «الف» دانشگاه صنعت نفت، برابر ضوابط و آیین‌نامه‌های جاری در طول سال‌های اخیر همواره انجام شده و تاکنون صد‌ها نفر از همین دانشجویان و سایر دانشجویان ممتاز دانشگاه‌های برتر کشور که موفق به قبولی در آزمون‌های استخدامی، مصاحبه‌های عمومی و تخصصی شده‌اند، جذب صنعت بزرگ نفت شده‌اند و مشغول کار و فعالیت هستند و امروز به یمن حضور و زحمت این عزیزان در کنار ده‌ها هزار نفر دیگر از پرسنل جوان صنعت نفت که میانگین سنی آن‌ها زیر ۴۰ سال است، چرخ‌های این صنعت همچنان پرتوان و پرقدرت در گردش و چرخش بوده و خواب را بر دشمنان حرام کرده‌اند.

در خصوص جذب و استخدام گسترده نیروی انسانی در دولت‌های نهم و دهم نیز بار‌ها توضیح داده‌ایم که طی آن سال ها، تعداد نیروی انسانی شاغل در صنعت نفت چگونه بیش از دو برابر شده است و علت مازاد نیرو چیست، ولی با این وجود در طول دولت‌های یازدهم و دوازدهم، حتی یک نفر از آن نیرو‌ها از کار برکنار نشده، اما فرآیند‌های جذب نیرو عطف به قوانین بالادستی و آیین‌نامه‌های ابلاغی سازمان امور اداری و استخدامی کل کشور، ساماندهی و براساس ضوابط جدید انجام شد؛ بنابراین این موضوع که اجرای آن به درستی و اجتناب‌ناپذیر بود، تصمیم فردی شخص وزیر نفت بوده و براساس نیاز‌های صنعت نفت و ضرورت مدیریت توسعه نیروی انسانی انجام پذیرفته است. طبیعی است اجرای این ضوابط ممکن است برای عده‌ای ناخوشایند باشد، اما هیچگاه نباید توقع داشت با تجمع و اعتراض در کف خیابان و فشار‌های رسانه‌ای مسائلی از این دست را پیش برد.

گزارش‌نویس روزنامه «جوان» در خصوص به‌کارگیری برخی از نمایندگان ادوار مجلس در وزارت نفت، در نهایت نادرستی آن را تصمیم وزیر نفت به قصد اخذ «رأی بالا» از مجلس دانسته است، در حالی که اساساً فرآیند فعالیت نمایندگان ادوار مجلس در وزارتخانه‌های دولتی و نهاد‌های حکومتی یک تصمیم میان رؤسای قوا به منظور بهره مندی از تجارب این افراد است که در طول چهار دهه گذشته همواره انجام شده است. در خصوص نمایندگان ادوار مجلس که در وزارت نفت فعالیت می‌کنند، تأکید می‌شود که آنان «استخدام» وزارت نفت نشده‌اند، بلکه از سازمانی که قبلاً در آن استخدام رسمی بوده‌اند به وزارت نفت منتقل شده‌اند. جهت اطلاع نیز عده این نمایندگان ادوار در طول هفت سال گذشته کمتر از ۴۰ نفر بوده که عمدتاً در سمت‌های مدیریتی و مشاوره‌ای مشغول فعالیت هستند و قاعدتاً از نظر موقعیت شغلی ارتباطی با جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعت نفت ندارند.

توضیح «جوان»:‌ای کاش اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به جای پاسخ دادن‌های عجیب و کذب در خصوص نقد‌های مطرح شده، سکوت می‌کرد تا حداقل اینگونه واقعیات را جعل نکند. در این جوابیه گفته شده فرآیند جذب فارغ‌التحصیلان گروه «الف» بر اساس فرآیند‌های مصوب، جذب وزارت نفت شده‌اند که همین گزاره یک دروغ بزرگ است. کلی‌گویی‌هایی که وزارت نفت به آن تمسک می‌جوید برای کسانی که نمی‌دانند ماجرا چیست شاید قابل تأمل باشد، ولی برای کسانی که روی این موضوع تسلط دارند، چیزی جز طرح مطالب کذب و فرافکنی نیست.

اگر وزارت نفت معتقد است که به وظایف قانونی خود عمل کرده است، چرا فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعت نفت برای رسیدن به حقوق قانونی خود طی چند سال گذشته از این وزارتخانه شکایت کرده‌اند و درخواست‌های قانونی خود را از طریق مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه پیگیری می‌کنند؟!

در این جوابیه گفته شده است در دولت گذشته تعداد کارکنان صنعت نفت دو برابر شده و وزارت نفت هیچ یک را اخراج نکرده و این را نشانی بر حسن‌نیت خود دانسته است، ولی به این موضوع اشاره نکرده که شرکت‌های عملیاتی از کمبود نیرو رنج می‌برند، اما به جای آنکه نخبگان دانشگاهی جذب نفت شوند، شاگردان دانشگاهی وزیر نفت و البته نمایندگان مجلس راهی نفت می‌شوند. نقد «جوان» روشن است؛ سؤال اصلی این بود که چرا به جای نخبه‌های دانشگاهی، آن هم فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعت نفت، افرادی که با نفت آشنا نیستند با مدارک تحصیلی معماری، تاریخ، جامعه‌شناسی، فقه و... استخدام وزارت نفت شده‌اند که این وزارتخانه پاسخ داده، چون تجربه دارند!

اینکه مثلاً نمایندگانی که حقوق‌بگیر نفت شده‌اند، چه تجربه‌ای برای عرضه دارند، سؤالی است که وزارت می‌گوید به خودمان مربوط است. طی چند سال گذشته، وزارت نفت با طرح این مطلب خلاف که جا برای استخدام نداریم از جذب نخبگان دانشگاه صنعت نفت خودداری کرده است، ولی به جای آن تا توانسته نمایندگان مجلس را نان‌خور نفت کرده و در یک هفته، رتبه‌های سازمانی برخی از آنان را افزایش داده مانند بهروز نعمتی که با ورود سازمان بازرسی، گرید‌های او ابطال شد.

خلاصه آنکه جوابیه وزارت نفت، خود یک مطلبی مجزاست که می‌توان بند‌بند آن را با استناد به گفته‌های شخص وزیر نفت و اتفاقات رخ داده طی سال‌های گذشته زیر سؤال برد، ولی، چون این وزارتخانه کلاً به کار خود مشغول است و خود را پاسخگو به افکار عمومی نمی‌داند، طرح آن فایده چندانی ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار