کد خبر: 1033808
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۹
نجام کلیه فرایند‌های پزشکی بین پزشک و بیمار با شرط وجود فاصله جغرافیایی بین آن‌ها که باعث تسریع در خدمات پزشکی می‌شود را پزشکی از راه دور می‌گویند. در این روش به وسیله اینترنت، شبکه‌های ماهواره‌ای، سیستم ویدئو کنفرانس و سایر راه‌های ارتباطی آزمایشات، تشخیص‌های پزشکی درباره یک بیماربه پزشک مربوطه در نقاط مختلف جهان ارسال می‌شود و با وی در مورد چگونگی درمان مشورت می‌شود.
حوريه ملكي
سرویس ایران جوان آنلاین: در دنیایی که همه چیز آن دیجیتالی و مجازی و کنترل از راه دور شده، علم پزشکی نمی‌تواند عقب بماند و حالا پزشکی از راه دور نقش انکار ناپذیری در این دنیا دارد. از آنجایی که ارتباط پزشک و بیمار می‌تواند نقش مهمی در روند درمانی داشته باشد، بنابراین مدل جدیدی از این ارتباط توسط فناوری ارتباط الکترونیکی به وجود آمده است. در ایران هم مدتی است که موضوع پزشکی از راه دور مطرح شده و برخی استان‌ها در حال استفاده از این سیستم هستند و در همین رابطه روز گذشته دبیر کارگروه پزشکی از راه دور دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرد شبکه پزشکی از راه دور در خراسان‌جنوبی راه‌اندازی می‌شود.

انجام کلیه فرایند‌های پزشکی بین پزشک و بیمار با شرط وجود فاصله جغرافیایی بین آن‌ها که باعث تسریع در خدمات پزشکی می‌شود را پزشکی از راه دور می‌گویند. در این روش به وسیله اینترنت، شبکه‌های ماهواره‌ای، سیستم ویدئو کنفرانس و سایر راه‌های ارتباطی آزمایشات، تشخیص‌های پزشکی درباره یک بیماربه پزشک مربوطه در نقاط مختلف جهان ارسال می‌شود و با وی در مورد چگونگی درمان مشورت می‌شود. این شکل جدید ارتباطی می‌تواند به وسیله تسهیل دسترسی به خدمات و ارائه ارزان و سریع آن، صرف نظر از زمان و مکان نقش مهمی در ارتقای نظام سلامت ایفا کند.

فناوری در خدمت سلامتی

حالا خراسان جنوبی قصد دارد با راه‌اندازی سیستم پزشکی از راه دور و بهره‌مندی از کاربرد‌های متنوع و فناوری وسیع آن، در بالا بردن میزان صحت و تندرستی شهروندانش قدم بردارد.

روز گذشته بود که دبیر کارگروه پزشکی از راه دور دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرد: «طبق هماهنگی‌ها و پیش‌بینی‌های انجام شده، شبکه پزشکی از راه دور، در خراسان‌جنوبی راه‌اندازی می‌شود.»

محمد افشاری گفت: «از جمله اهداف پزشکی از راه‌دور (پاد) می‌توان به بهبود مراقبت از بیمار، بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم، دسترسی بهتر به پزشکان جهت مشاوره، در دسترس قرار دادن امکانات برای پزشکان جهت هدایت معاینات خودکار، کاهش هزینه‌های مراقبت‌های پزشکی، ایجاد خدمات مراقبت پزشکی (در سطح جغرافیایی و جمعیتی وسیع) و کاهش نقل و انتقال بیماران به مراکز درمانی نام برد.» به گفته این مسئول، ستاد پزشکی از راه دور، اولویت‌گذاری خدمات و مشورت‌های تخصصی مورد نیاز را با همکاری بیمارستان‌ها در سطح استان که سه بیمارستان ولیعصر (عج)، رازی و امام رضا (ع) به عنوان مرجع و مشورت دهنده و باقی بیمارستان‌ها به عنوان مبدأ و مشورت گیرنده هستند پیش می‌برد.
دبیر کارگروه پزشکی از راه دور دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: «ایستگاه‌های مبدأ قادر خواهند بود به صورت صوتی، تصویری و سامانه‌ای به ایستگاه‌های مرجع و متخصصان مربوطه متصل شده و بهترین تدابیر درمانی را برای درمان بیماران خود اتخاذ کنند.»

افشاری ادامه داد: «تاکنون دو مرکز درمانی ولیعصر (عج) بیرجند و سید مصطفی خمینی طبس به عنوان بیمارستان مبدأ در این راه قدم برداشته‌اند که اکنون باقی مراکز در حال تهیه زیرساخت‌ها و هماهنگی‌های لازم برای راه‌اندازی این مهم در استان هستند.»

وی خاطرنشان کرد: «ستاد پزشکی از راه دور امیدوار است که با ابلاغ استاندارد‌های دستگاه‌های سیار مشورت از راه دور در گام‌های بعدی، امکان ویزیت از راه دور بیماران را نیز برای پزشکان متخصص و فوق تخصص فراهم کند.» در مورد تاریخ شروع استفاده از این فناوری باید به اختراع تلفن بازگشت. مدت کمی بعد از اختراع تلفن تلاش‌های زیادی به منظور انتقال صدای قلب و ریه به متخصصان با تجربه جهت ارزیابی وضعیت اعضاء صورت گرفت. کاری که بعد از گذشت چندین دهه حالا کاربرد‌های زیادی داشته است. همچنین اولین بارسازمان ملی فضانوردی ایالات متحده ناسا احساس نیاز کردند که وضعیت سلامت فضانوردان خود را در موقعیت‌های متفاوت کنترل کنند. در دهه ۱۹۲۰ نیز برای کارکنان و مسافرانی که در کشتی بودند به صورت پیام رادیویی با پزشکان مقیم در ساحل ارتباط برقرار کردند.

از مزایای استفاده از پزشکی از راه دور همین بس که با استفاده از این تکنولوژی بسیاری از بیماران قادر خواهند بود در هر لحظه و در هر مکانی با پزشک معالج خود یا سایر پزشکان به صورت آنلاین ارتباط برقرار کنند و از مشاوره تخصصی آن‌ها بهره‌مند شوند.

از سوی دیگر، پزشکی از راه دور به افزایش کیفیت خدمات پزشکی، افزایش سطح دسترسی بیماران به خدمات پزشکی و کاهش هزینه‌ها کمک می‌نماید و همچنین تأثیر شایانی در کاهش رفت و آمد بین مطب و بیمارستان، کاهش مراجعات دوباره به مراکز اورژانس، مدیریت مؤثر بیماری‌های مزمن و همراه کردن بیماران با مسائل مربوط به سلامتی‌شان دارد. امروزه رویکرد بهداشت عمومی برای ارتقای سطح آگاهی مردم از سلامت جسم و روان خود، با استفاده از تکنولوژی پزشکی از راه دور پیشرفت چشم‌گیری داشته و باعث مشارکت فعال افراد در سلامت خود شده است. بسیاری از بیمارستان‌های دنیا در حال راه‌اندازی یا استفاده از پزشکی از را دور و سلامت از راه دور هستند و بیماران زیادی اعلام رضایت‌مندی و بهبود در سلامتی‌شان کرده‌اند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
0
0
سلام، اسم کوچک مهندس افشاری، روح الله میباشد نه محمد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار