کد خبر: 1034042
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۱
سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته در سی و هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در مورد بخش دوم پرونده طبری، اقدامات مربوط به سایت‌های شرط‌بندی و قمار، پرونده مهدی جهانگیری و همدستان روح‌الله زم سخن گفت. فراز صحبت‌های سخنگو را می‌توان محکومیت امریکا بابت اقدامات تروریستی در دو پرونده دانست که دادگاه‌های کشور در مجموع حکم به پرداخت ۵۲ هزار میلیارد تومان علیه امریکا داده‌اند.
سرویس جامعه جوان آنلاین: غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به سؤالی پیرامون زمان رسیدگی به بخش دوم پرونده اکبر طبری گفت: «بخش دوم پرونده دارای ۲۲ متهم است که منتهی به صدور کیفرخواست از ناحیه دادسرا و به دادگاه ارجاع شده است. به زودی جلسات دادگاه رسیدگی به این پرونده برگزار خواهد شد و اصل پرونده هم در دیوان عالی است و تا الان دیوان صدور رأی نهایی را نداشته است.»

وی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی هم گفت: «این پرونده در دادگاه رسیدگی و حکم صادر شده‌است. حکم مربوطه به افراد ذیربط پرونده چه مؤسسات شاکی و چه محکومان ابلاغ شده‌است. از این حکم فرجام‌خواهی صورت گرفته و پرونده در دیوان عالی کشور است.»

سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با سامانه ثبت اموال مسئولان هم با بیان اینکه از سال ۹۸ تا ابتدای تیرماه ۹۹ استقبال از این سامانه خیلی زیاد نبود و هزارو ۵۰۰ نفر اموال خود را ثبت کردند، افزود: «این رقم، اما اکنون به ۶ هزار نفر رسیده‌است. بیشترین استقبال از این سامانه توسط همکاران ما، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان بوده است. در برخی جا‌ها اقبال کمتر بوده‌است.»

فقط وکالت‌های ثبت‌شده معتبرند

اسماعیلی درباره ثبت قرارداد‌های وکالت هم گفت: «ثبت قرارداد‌های وکالت به قوه قضائیه تکلیف شد. قوه قضائیه در اولین فرصت این سامانه را بارگذاری کرد. تا امروز ۳۱۲ هزار قرارداد وکالت در این سامانه تنظیم شده‌است. اکنون ۶۱ هزار قرارداد در این سامانه امضا شده‌است. در ارتباط با ضمانت اجرا به واحد‌های قضایی ابلاغ کردیم فقط قرارداد وکالتی را به رسمیت بشناسند که در این سامانه به ثبت رسیده باشد.»

وی با اشاره به اینکه در ارتباط با شرط‌بندی و قمار‌بازی اقدامات خوبی انجام شده‌است، توضیح داد: «افراد زیادی در این ارتباط شناسایی شدند. در ارتباط با کسانی که اعمال مجرمانه بیشتری انجام دادند بررسی‌های لازم انجام شده‌است. کسانی که سردمدار این موضوع بودند، تحت تعقیب قرار گرفتند و در دادسرای تهران شعبه ویژه‌ای به آن‌ها اختصاص داده شده‌است. در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بسیاری از این موارد به مصادیق مجرمانه اضافه شده‌است و با نظر کارگروه مربوط برخی از این سایت‌ها که تعداد زیادی هستند، فیلت ر شده است.»

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: «خوشبختانه در روز گذشته (دوشنبه) با بازگشت مجموعه کشت و صنعت مغان به دولت هیئت‌مدیره و مدیر عامل جدید منصوب شد. هیئت مدیره و مدیرعامل جدید در این مجموعه مستقر شده‌اند. تخلفات مدیروقت سازمان خصوصی در ارتباط با این موضوع در حال رسیدگی است. تخلفات از ناحیه واگذاری بود و از سوی خریدار تخلفی نبوده و پرونده‌ای تشکیل نشده است.»

رسیدگی به اقدامات تروریستی امریکا

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه به دنبال جنایت امریکا طی سال‌های گذشته علیه مردم ایران در منطقه شنیده شده تعدادی از هموطنان آسیب‌دیده اقدام به طرح شکایت کردند، آیا این موضوع صحت دارد و این شکایت به کجا رسیده‌است، گفت: «متأسفانه جنایت پیشگی جزو ذات دولتمردان امریکا در دوره‌های مختلف بوده و در کشور‌های مختلف به ویژه در منطقه خاورمیانه و در کشور‌های اسلامی از جمله در کشور عزیزمان ایران، جنایات متعددی را در طول تاریخ جنایت‌پیشگان امریکا انجام دادند.»

وی ادامه داد: «به موجب قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، شهروندانی که از اقدامات جنایتکارانه امریکا متضرر شده‌اند، می‌توانند در دادگاه‌های جمهوری اسلامی ایران و در دادگستری تهران طرح دعوی کنند و به این موضوع رسیدگی شود که تاکنون در این مورد پرونده‌های متعددی تشکیل و آرای زیادی صادر شده‌است.»

اسماعیلی تأکید کرد: «گزارش برخی از این آرا در سنوات قبل ارائه شده‌است؛ در ماه‌های اخیر در دو پرونده، متعاقب دادخواست شهروندان آسیب‌دیده از جنایات امریکا، رسیدگی و رأی صادر شده‌است.»

این مقام قضایی با بیان اینکه یک پرونده مربوط به تعدادی از خانواده شهدای حادثه تروریستی چابهار بوده که علیه دولت امریکا طرح دعوی و مطالبه خسارت کردند، گفت: «این پرونده در دادگاه رسیدگی شده‌است و برابر حکم صادره از ناحیه شعبه ویژه دادگاه دولت امریکا به پرداخت یک میلیارد دلار (معادل ۲۶ هزار میلیارد تومان) خسارت و غرامت در حق این خانواده‌های آسیب‌دیده محکوم شده‌است.»

در پرونده دیگری هم ۱۴ نفر از آسیب‌دیدگان از اقدامات جنایتکارانه امریکا در تهران مطالبه خسارت از دولت امریکا کردند که در این پرونده هم جمعاً در یک دادنامه ۲۶ هزار میلیارد تومان مبلغی است که دادگاه رأی به محکومیت دولت امریکا در حق آسیب‌دیدگان از جنایت‌های امریکا صادر کرده‌است.»

حکم جهانگیری قطعی نشده

وی ادامه داد: «مدعیان زیادی هنوز داریم که یکی بعد از دیگری طرح دعوی می‌کنند و هر کدام از آسیب‌دیدگان از جنایت امریکا که از اتباع کشور ما باشند و در دادگاه طرح دعوی کنند، برابر ضوابط و مقررات و صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران رسیدگی خواهد شد.»

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه گفت: «ادعایی که در ارتباط با حکم «مهدی جهانگیری» در فضای مجازی مطرح شده صحت ندارد. دادگاه تجدید نظر هنوز حکمی صادر نکرده است.»

اسماعیلی در ارتباط با پرونده روح‌الله زم و همدستان وی در داخل کشور از جمله «شیرین نجفی» هم گفت: «این پرونده به اتمام نرسیده‌است. اخیراً از ناحیه دادگاه بعد از صدور کیفرخواست در مورد شش نفر دیگر از متهمان این پرونده حکم صادر شده‌است. این شش نفر به محکومیت‌های حبس دو تا ۱۰ سال محکوم شدند. خانمی که نام برده‌شد تحت تعقیب قرار گرفت و در همین کیفرخواست برای او حکم صادر شده که در مرحله تجدیدنظر‌خواهی است. نفر دیگری در همین پرونده دادگاهش در هفته آینده برگزار می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار