کد خبر: 1034157
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
اشتغال و معیشت ساحل نشینان یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های ساکنان این مناطق است که با وجود دریا و هزاران نعمت درونش هنوز بدون برنامه‌ریزی درستی از طرف مسئولان برای بهره‌مندی از این ظرفیت رها مانده است. توسعه آبزی پروری دریایی و راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی روشی پایدار برای افزایش درآمد و اشتغال ساحل‌نشینان به شمار می‌آید که با کمترین سرمایه‌گذاری بیشترین اشتغالزایی را به همراه خواهد داشت.
سجاد مرسلي
سرویس ایران جوان آنلاین: با اینکه داشتن یک دریاچه و دسترسی به یک دریا آرزوی دست نیافتنی بسیاری از کشور‌های دنیاست، اما متأسفانه بسیاری از ساحل نشینان و به خصوص استان‌های جنوبی ایران هنوز از ساده‌ترین و معمولی‌ترین امکانات محروم بوده و برای داشتن یک شغل ثابت و پایدار به مناطق دیگر کوچ می‌کنند. عدم دسترسی به راه مناسب، مراکز بهداشت و درمان، مسکن، برق و آب شرب بهداشتی و شبکه مناسب تلفن و اینترنت از جمله معضلات و چالش‌هایی است که این روز‌ها مردم روستا‌های ساحلی را با خود درگیر کرده و موجب شده تا گذران زندگی برایشان با سختی و تنگنا همراه باشد.

هرچند وقتی از بوشهر و بیکاری جوانانش صحبت به میان می‌آید، همگان چشم به پارس‌جنوبی و صنایع عظیم نفت و گاز و پتروشیمی‌هایی که می‌توانند چندین برابر این جمعیت را به کار مشغول کنند، می‌دوزند، اما نباید فراموش کرد که دریا نیز ظرفیتی خدادادی و مغفول مانده است که با یک حمایت دولتی می‌توان از این موهبت استفاده کرده و کار و زندگی و معیشت ساحل‌نشینان را سامان داد.

در همین رابطه رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر با تأکید بر لزوم تسهیل اشتغال ساحل‌نشینان گفته که در موضوع ته لنجی باید با مردم مدارا شود. عبدالکریم جمیری با بیان اینکه استان بوشهر در حوزه دریا و ساحل ظرفیت بسیار بالایی دارد که باید زمینه توسعه زیرساخت‌های بندری فراهم شود، گفت: «توسعه بندری در این استان از معاون رئیس‌جمهور و مدیران کشوری مطالبه شده است و همه تلاش خود را برای توسعه این زیرساخت‌ها انجام خواهیم داد که در کوتاه مدت دست‌یافتنی نیست.» به گفته رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی، باید با سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال پایدار، تأسیس شهرک‌های صنعتی و توسعه زیرساخت‌های کشاورزی، وابستگی مردم به ته‌لنجی را کاهش داد.

وی با تقدیر از زحمات شبانه‌روزی مرزبانان پرتلاش در کنترل مرز‌ها و مبارزه با قاچاق کالا گفت: «ما با قاچاق کالا و عدم پرداخت حقوق گمرکی مخالفیم، ولی با توجه به شرایط امروز استان در موضوع ته‌لنجی باید با مردم مدارا کرد.»

جمیری ادامه داد: «قطعاً با کسی که نمی‌خواهد ضوابط را مراعات کند باید به صورت قانونی برخورد کرد ولی اینکه بگوییم همه دارند قاچاق می‌کنند واقعاً این‌طور نیست، به دلیل وجود مشکلات متعدد در حوزه اشتغال، مردم جز این راهی برای امرار معاش ندارند.»

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: «در همه سطوح ما ملزم به کمک به مردم هستیم و در جایی که موضوع تأمین معیشت مردم در میان است باید سخت‌گیری کمتری کرد.» شاید اگر مسئولان ظرفیت‌های موجود را بهتر ببینند و بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند دیگر هیچ ساحل‌نشینی به فکر امرار معاش با ته لنجی‌ها نیفتد. هم اکنون با توجه به کاهش ذخایر دریایی و برای اشتغال پایدار و درآمدزایی بومیان و صیادان، طرح‌های پرورش ماهی در قفس، تکثیر و پرورش میگو و همچنین استفاده از طرح‌های دانش بنیان در قالب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی از جمله پروژه‌هایی هستند که می‌توانند در کمترین زمان برای تعداد زیادی از بیکاران ساحل‌نشین، اشتغال ایجاد کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار