کد خبر: 1034571
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۹
در حالی وعده احیای دریاچه ارومیه به سال آینده موکول شد که تاکنون ۱۵ هزار میلیارد تومان برای ‏طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه هزینه شده‌است.
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین: بعد از هفت سال از آغاز احیای دریاچه ارومیه، رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح سد کانی‌سیب در پیرانشهر آذربایجان‌غربی اظهار امیدواری کرد با اتمام طرح‌های در دست اجرا، سال ‏آینده ‏جشن احیای دریاچه ارومیه را برگزار کنیم. ‏ مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با ‏اشاره به نتیجه اقداماتی که از سوی این ستاد برای ‏احیای دریاچه ارومیه صورت گرفته‌است، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «حدود ۴۳۲ اقدام در قالب ۵۳بسته پروژه در دستور‏کار ستاد احیای دریاچه ارومیه ‏قرار دارد که ‏مهم‌ترین و بزرگ‌ترین آن‌ها طرح انتقال آب سد کانی‌سیب ‏پیرانشهر در آذربایجان‌غربی به دریاچه است که ‏حدود ۶۰۰میلیون مترمکعب آب را به دریاچه انتقال می‌‏دهد. این طرح کار بسیار بزرگی است که در تاریخ کشور بی‌‏نظیر است.» ‏

مجری ستاد احیای دریاچه هم از عملکرد وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی در هموار کردن مسیر احیای ‏دریاچه ‏ارومیه قدردانی کرد و افزود: «وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرح‌های مختلفی، چون سامانه ‏آبیاری ‏نوین، اجرای آبیاری تحت‌فشار، انتقال آب با لوله، شبکه فرعی آبیاری و زهکشی، طرح مدیریت ‏جامع ‏زراعت صرفه‌جویی و توسعه باغ‌ها رویشی و گلخانه‌ها، جایگزینی باغ‌های پرآب‌بر با ‏گونه‌های ‏کم‌آب‌بر بیش از ۲۳۲میلیون مترمکعب آب به نفع دریاچه ارومیه صرفه‌جویی کرده‌است.» مسعود تجریشی افزود: «وزارت نیرو هم با احداث و تکمیل ۱۹تصفیه‌خانه حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ‏لایروبی ‏رودخانه‌های حوضه آبریز و اجرای طرح اتصال زرینه‌رود به سیمینه‌رود، جلوگیری از برداشت ‏غیرمجاز از منابع آب سطحی و حفر چاه‌های غیرمجاز، ورود آب به دریاچه ارومیه را تسهیل کرده‌‏است.»

در همین راستا رئیس دفتر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ‏تاکنون بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان فقط برای ‏طرح‌های انتقال آب به این دریاچه هزینه شده‌است، ‏گفت: «با بهره‌برداری کامل از طرح‌های انتقال ‏آب، سالانه نزدیک به یک‌میلیارد و ۱۲۰میلیون ‏مترمکعب آب وارد پیکره دریاچه ارومیه خواهد شد.»

فرهاد سرخوش افزود: «سالانه بیش از ۶۴۰میلیون مترمکعب آب از جنوب آذربایجان‌غربی و از طریق کانال ‏انتقال ‏کانی‌سیب، ۳۰۲میلیون مترمکعب از تمامی تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان‌های آذربایجان شرقی ‏و ‏غربی و ۱۸۰میلیون مترمکعب نیز از سد سیلوه پیرانشهر وارد پیکره دریاچه ارومیه خواهد شد. مجموعه طرح انتقال آب از جنوب آذربایجان‌غربی پس از سال‌ها اکنون در آستانه بهره‌برداری ‏است و این طرح هم‌اکنون بیش از ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌است.»

وی افزود: «مسیر خط انتقال آب پس از تونل نیز ۸۰‏ درصد ‏پیشرفت فیزیکی دارد. به همین دلیل مسئولان محیط زیست، خط انتقال آب را تقریباً تمام‌شده می‌دانند و قسمت خاکی ‏در‏حال آماده‌سازی و لایروبی است. اکنون قیمت روز پکیج انتقال آب از جنوب استان آذربایجان‌غربی به دریاچه ارومیه بیش از ۱۲ هزار ‏میلیارد تومان عنوان شده‌است».

سرخوش گفت: «عکس‌های ماهواره‌ای و بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر سطح زیر کشت در استان آذربایجان غربی ۲۰ هزار هکتار افزایش یافته‌است».

پیش از این عیسی کلانتری همراهی نکردن مدیران محلی و بی‌توجهی به مصوبه سال ۹۳ هیئت دولت مبنی بر توسعه نیافتن فعالیت‌های کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه را از علت‌های تأخیر در احیای این دریاچه عنوان کرده‌بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار