کد خبر: 1034864
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۹
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه شنبه ۲۳ دی ماه، ۶ هزار و ۴۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که مجموع بیماران به یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۲۲ نفر رسید. در همین زمان، ۹۸ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به ۵۶ هزار و ۳۶۰ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: آمار ابتلا، بستری و فوتی‌های کرونا با شیب ملایمی در حال افزایش است و آمار ۲۴ ساعته فوتی‌ها در روز گذشته دوباره در مرز سه رقمی شدن قرار گرفت. با وجود این روند بازگشایی‌ها که از نگاه کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت شتابزده است، همچنان ادامه دارد و حتی شهر‌هایی همچون تهران در شمار شهر‌های زرد قرار گرفته‌اند. این در حالی است که فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تأکید بر ناپایدار بودن وضعیت این کلانشهر، نسبت به تصمیم‌گیری‌های عجولانه برای برداشتن محدودیت‌های کرونایی در تهران هشدار می‌دهد و معتقد است باید حداقل سه هفته آمار بیماری سیر نزولی داشته باشد تا ما بتوانیم به شرایط به نسبت پایدار برسیم. با تمام این هشدارها، اما بازگشایی‌ها حتی به مشاغل گروه سه و چهار و تالار‌های عروسی هم رسیده و بیم آن می‌رود با برپایی مراسم‌های عروسی و تجمعات و دورهمی‌هایی که این بار با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا انجام می‌شود پیک زمستانی کرونا در بهمن و اسفند زبانه بکشد، همچنانکه شیب افزایشی دوباره فوتی‌ها، مبتلایان و بستری‌ها در دو روز اخیر می‌تواند جرقه‌های آغازین پیک چهارم و زمستانه کرونا باشد.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه شنبه ۲۳ دی ماه، ۶ هزار و ۴۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که مجموع بیماران به یک میلیون و ۲۹۹ هزار و ۲۲ نفر رسید. در همین زمان، ۹۸ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان به ۵۶ هزار و ۳۶۰ نفر رسید. تاکنون یک میلیون و ۸۸ هزار و ۴۵۶ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۴هزارو۵۰۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۸ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۱۶۶ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده‌است. در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها، هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

همچنین ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

ابراز نگرانی از بازگشایی‌های شتابزده

علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با اشاره به تأثیر اجرای طرح محله محور حاج قاسم سلیمانی در کاهش میزان مبتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور به ویژه در پایتخت، در خصوص استمرار اجرای این طرح ابراز امیدواری کرد.

زالی کاهش چشمگیر آمار مرگ و میر و ابتلا در کشور و به ویژه در پایتخت طی دو ماه اخیر را رهین و وامدار اجرای طرح سردار حاج قاسم سلیمانی اعلام کرد و افزود: «در تهران از ابتدای آذرماه تا کنون، شاهد کاهش ۷۹درصدی در آمار مرگ و میر، ۷۱درصدی در آمار مراجعه بیمارستانی و ۷۶درصدی در آمار مراجعه روزانه افراد به مراکز بهداشت و درمان بوده‌ایم. همچنین در این بازه زمانی در میزان بستری در بخش مراقبت‌های ویژه، کاهش ۴۱درصدی گزارش شده‌است.»

وی در عین حال با تأکید بر ناپایداری شرایط تهران افزود: «ما به طور روزانه آمار‌ها را بررسی می‌کنیم اگر تغییرات فزاینده‌ای مشاهده کنیم مجدداً رنگ وضعیت تغییر خواهد کرد و محدودیت‌ها باز می‌گردد.»

به گفته زالی تهران به دلیل حجم بالای جمعیت و میزان زیاد فعالیت‌های اقتصادی و مدنی، شرایط متفاوتی با سایر شهر‌ها دارد و اگر تنها ۱۵۰ نفر در روز به تعداد موارد بستری اضافه شود، دوباره به شرایط نارنجی بر می‌گردیم و کلانشهر تهران هم اکنون یک حاشیه امن باریکی از نظر کرونا دارد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تأکید کرد: «برای بازگشت فعالیت‌های اجتماعی و مدنی نباید شتابزدگی صورت گیرد و اگر ما دوباره دچار پدیده بازگشت همه‌گیری در تهران شویم ممکن است مجبور باشیم برای مدتی طولانی محدودیت‌ها را اعلام کنیم.»

به گفته وی شرایط تهران همچنان ناپایدار است و باید حداقل سه هفته آمار بیماری سیر نزولی داشته باشد تا ما بتوانیم به شرایط به نسبت پایدار برسیم.

آغاز به کار تالار‌های پذیرایی و مشاغل گروه سه و چهار در مناطق آبی و زرد

با تمام این هشدار‌ها بازگشایی‌ها در حال انجام است. محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به آغاز به کار تالار‌های پذیرایی و مشاغل گروه سه و چهار در مناطق آبی و زرد کرونا، از تهیه و تدوین پروتکل‌های جدید بهداشتی برای بازگشایی‌های جدید خبر داد.

به گفته وی همه مشاغلی که فعال در گروه سه و چهار بودند و تاکنون فعالیت نداشتند، در مناطق زرد و آبی فعال خواهند شد. مراکزی که بیشترین میزان تعطیلی را داشتند شامل تالار‌های پذیرایی، تفریحات آبی، شهربازی‌ها، فعالیت‌های فرهنگی مثل سینما و تئاتر و باشگاه‌های ورزشی هستند که مشروط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند فعال باشند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به منتقدان به بازگشایی‌ها گفت: «بازگشایی‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توأم شده‌است و در این صورت حلقه انتقال بیماری وصل نخواهد شد.»
وی با تأکید بر اینکه تجمعات بدون فاصله‌گذاری و عدم تهویه مناسب هوا موجب استمرار حلقه ابتلا به کرونا می‌شود، افزود: «بر این اساس در بازگشایی‌های جدید، مراکزی مجاز به فعالیت خواهند بود که دو موضوع ذکر شده را رعایت کنند.»

فرهادی ادامه داد: «در مورد تالار‌ها می‌دانیم که تجمعات شکل خواهد گرفت، بنابراین باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم یعنی فاصله افراد از یکدیگر در تالار‌ها حداقل دو متر باشد که در مجموع نیاز به چهار مترمربع فضا است. تهویه مناسب نیز شرط بعدی ما است. از سوی دیگر کنترل مستمر در تالار‌ها یا واحد‌های مشابه با آن مثل مهد‌های کودک و استخر‌های سرپوشیده بسیار حائز اهمیت است.» وی درباره تفاوت پروتکل‌های جدید با پروتکل‌های پیشین گفت: «این‌بار شاغلین باید سلامت خود را با دادن تست کرونا اظهار کنند. بسته به تعداد شاغلین و نوع فعالیت کارکنان، تعداد دفعاتی که فرد شاغل در یک هفته موظف است تست رپید کرونا بدهد، متفاوت است که این موضوع در پروتکل‌های جدید مشخص خواهد شد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار