کد خبر: 1034895
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۵
همه راه‌های رسیدن به آرامش از مسیر خدا می‌گذرد
برنامه‌ریزی و مدیریت زمان به منظور استفاده بهینه از سرمایه گرانبهای عمر به‌عنوان ارزشمندترین ودیعه خداوند یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل در آرامش و احساس رضایتمندی از زندگی است. ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه نکنیم. همیشه از نظر مادی به زیر‌دستان و از نظر معنوی به افراد با ایمان بالاتر از خود توجه داشته باشیم. پیش‌داوری و قضاوت غیر‌کارشناسی و دخالت‌های بی‌مورد در امور زندگی دیگران نکنیم
رضا بوستانی
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: در اسلام، قرآن کریم، آرامش و نجات ابدی انسان را در این می‌داند که در هر حال و در هر کار، جهت و محور اقدامات و حرکات خود را خدا قرار داده و در راه‌های خدا‌پسندانه آن را به بهترین صورت ممکن انجام دهد. افراد عاقل برای کسب رضایت عزّتمندانه و رسیدن به رشد و کمال انسانی همیشه با گام‌های استوار در تلاش هستند تا به آرامش (روحی و روانی) واقعی برسند. ویژگی‌های افرادی که رضایت خدا را در همه امور محور قرار می‌دهند، احساس ارزشمندی، احترام به قانون، مسئولیت‌پذیری، انجام اعمال صالح، استقلال، تأثیرگذاری مثبت و در مورد مسئولان در سطوح مختلف مدیریت نظام، علاوه بر برخورداری از تعهد لازم و تخصص کافی، انتخاب آنان باید بر‌اساس شایسته‌سالاری، احساس مسئولیت در برابر وظایف سازمانی، صداقت در گفتار و عمل، دارای انگیزه قوی برای خدمت‌رسانی به مردم مستضعف به‌عنوان ولی‌نعمتان خود، تلاش در جهت زدودن فقر و محرومیت، کاهش فاصله طبقاتی، ایجاد اشتغال پایدار، تشویق جوانان به ازدواج و فرزند‌آوری همراه با بسته‌های حمایتی، برقراری عدالت اجتماعی از طریق اصلاح ساختار اقتصادی، تأمین امنیت اجتماعی، اخلاقی و روانی جامعه منبعث از قوانین کارآمد و اجرای صحیح آنهاست. چکیده این مسیر احساس آرماش در فرد و جامعه است. در ادامه به مهم‌ترین عوامل مؤثر در برقراری احساس آرامش می‌پردازیم.
همان‌طور که گفته شد حضور خداوند متعال در همه مراحل زندگی، توکل به او در همه امور خویش (الا بذکر الله تطمئن القلوب) مهم‌ترین اصل در رسیدن به آرامش است. تلاش و کوشش به منظور بهره‌برداری از فرصت‌ها، کشف استعداد‌ها و شکوفایی آن‌ها در جهت رشد و کمال خویش، برنامه‌ریزی و مدیریت زمان به منظور استفاده بهینه از سرمایه گرانبهای عمر به‌عنوان ارزشمندترین ودیعه خداوند یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل در آرامش و احساس رضایتمندی از زندگی است.
ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه نکنیم. همیشه از نظر مادی به زیر‌دستان و از نظر معنوی به افراد با ایمان بالاتر از خود توجه داشته باشیم. پیش‌داوری و قضاوت غیر‌کارشناسی و دخالت‌های بی‌مورد در امور زندگی دیگران نکنیم. در حیطه مناسبات خانوادگی برقراری ارتباط عاطفی، مشارکت اعضای خانواده در انجام امور خانه، تلاش در جهت اصلاح رفتار خود، خانواده، اظهار علاقه به همسر، مهر و محبت نسبت به فرزندان و والدین در راستای عشق حقیقی، رعایت حقوق متقابل با همسر، والدین و فرزندان، مواردی بسیار مهم در زندگی توأم با اخلاق و آرامش محسوب می‌شود. در حوزه ارتباطات اجتماعی و کار و شغل مواردی، چون برقراری ارتباط مؤثر در روابط بین فردی، گذشت و فداکاری نسبت به همنوعان و انتخاب دوستان، نگاه واقع‌بینانه به مسائل مختلف زندگی و صبوری در برابر مشکلات، مشورت در کار‌ها با افراد متعهد و متخصص، باتجربه، خدا‌ترس و تصمیم‌گیری صحیح همراه با توکل به خداوند، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری صحیح بر مبنای تعادل (عقل و احساس) و عدم شتاب‌زدگی در انجام امور مختلف، تقویت اراده، احساس مسئولیت در برابر وظایف محوله (شغلی و زندگی) وفای به عهد، خدمت مؤثر و افزایش بهره‌وری، رعایت حقوق شهروندی به خصوص در بعد فرهنگی از جمله: حقوق همسایه، ارباب رجوع و قوانین، شاخص‌ترین نکاتی است که باید در نظر گرفت. در حوزه مسائل مربوط به رفتاری، مواردی شامل کنترل هیجانات، پیشگیری از ایجاد تنش، دوری از اضطراب و منفی‌گرایی، گرایش به مثبت‌اندیشی و داشتن حُسن ظَن نسبت به دیگران، حفظ کرامت انسانی آنان، تغافل، تساهل و تسامح به وقت ضرورت، شرکت در گروه یا تیم‌های ورزشی مورد علاقه، انجام ورزش و نرمش مفید و پیاده‌روی به منظور تقویت جسم و روح، مقدم داشتن قوای عقلانی بر قوای احساسی و هیجانی، برای تحقق احساس شادی و خوشبختی، بلوغ شخصیتی، برخورداری از عزت نفس و اعتماد به نفس بالا، ضروری است.

برای حفظ سلامت اخلاقی نیز خودداری از شب‌نشینی‌های غیرضروری، پرهیز از دیدن فیلم‌ها و سریال‌های خشن یا با محتوای مبتذل پیشنهاد می‌شود. علاوه بر آنچه گفته شد، پیروی از دستورات زیر که برآمده از آموزه‌های انسان‌ساز اسلام و از شاخص‌های زندگی ایرانی اسلامی است به تمام ما برای برخورداری از یک زندگی سالم و توأم با آرامش کمک می‌کند:

- خواب کافی و به موقع به خصوص در شب و بیداری به هنگام سحر و صبحگاهان و شروع زندگی با نشاط.
- داشتن برنامه کوتاه، میان و بلند‌مدت در مراحل مختلف زندگی همراه با هدف‌گذاری مفید و سازنده.
- تقویت حس انسان‌دوستی و کمک به افراد نیازمند همراه با حفظ کرامت و هدایت آنان.
- صله‌رحم، احترام به همسر، فرزندان و والدین، عیادت بیماران و احساس همدردی با آنان.
- کسب روزی حلال و اتکال به خداوند متعال به‌عنوان روزی‌رسان اصلی موجودات عالم هستی به ویژه انسان.
- انتخاب رشته تحصیلی مورد علاقه و کسب مهارت لازم، متناسب با نیاز بازار کار و اشتغال مولد به منظور خدمت مؤثر.
- پرهیز از جدایی و تفرقه و تلاش در جهت ایجاد اتحاد و وحدت حقیقی بین اعضای خانواده، جامعه و امت اسلامی.
- کسب روزی حلال، اخلاق و رفتار نیکو، وفادار به عهد خود، گذشت و فداکاری در راه حق.
- سرگرم نشدن به گفته‌ها، رفتار و اعمال غیر‌لازم و ادعا‌های عاری از حقیقت با توسل به قسم، دروغ و عوام‌فریبی.
- توجه به حریم محرم و نامحرم و رعایت عفاف، حجاب و حیا.
- مطالعه کتب سودمند همراه با سیر مطالعاتی.
- گردش و تفریح به موقع و حضور در مناطق با مناظر و مواهب طبیعی و چشم‌انداز زیبا و دل انگیز برای تجدید قوا.
- پرهیز از غرور بی‌جا و تعصب بی‌مورد، خودخواهی و خیال‌پرستی و آداب و رسوم و تشریفات سطحی بی‌محتوا.
- داشتن الگو‌های مثبت و مؤثر در روش زندگی.
- تاب‌آوری، تحمل‌پذیری و صبر و شکیبایی در برابر مشکلات و انتخاب راه‌حل مناسب برای رسیدن به آرامش.
- تقویت سواد رسانه عدم تأثیر پذیری منفی نسبت به اخبار متناقض، شایعه و شبهه‌افکنی رسانه‌ای که بدون شناخت و آگاهی و تحلیل دقیق و استدلال منطقی موجب پریشانی خاطر، تشویش اذهان و افکار عمومی یا تبلیغات بعضی کالا‌ها با هدف ایجاد احساس نیاز کاذب و ترویج فرهنگ مصرف‌گرایی باعث از دست رفتن آرامش بعضی از مردم می‌شوند.

* مدرس دانشگاه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار