کد خبر: 1035411
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۵
بازی‌خوانی صحیح نظام بازی ضدایرانی امریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی را دگرگون کرد
اروپا در تحقق هدف اصلی خود مبنی بر «استمرار تعطیلی صنعت هسته‌ای»، «ممانعت از احیای قدرت بازدارندگی هسته‌ای»، «بی حس سازی طرف ایرانی برای پاسخ دهی به نقض برجام» و «اجرای یکجانبه برجام بدون توجه به عدم اجرای تعهدات توسط اروپا» موفق بود تا آنکه اراده‌ای خارج از دولت تصمیم گرفت که بازی سه ضلعی امریکا-اروپا – رژیم صهیونیستی را به هم بریزد
محمد اسماعيلي
سرویس سیاسی جوان آنلاین: تحولات چند ماه اخیر و به تبع آن تغییر رویکرد محسوس جمهوری اسلامی ایران در مقابل رفتار گستاخانه و تهاجمی غرب در قبال صنایع هسته‌ای و موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای کشورمان منجر به آن شده که احساس ترس و دلهره بیش از گذشته هر زمان دیگری به مقامات رژیم صهیونیستی سرایت کند و آن‌ها همگام با امریکا – اروپا در پی متوقف سازی شیب تند تغییرات ماهوی در دستگاه سیاست خارجه کشورمان باشند.

نظام سلطه با محوریت ایالات متحده امریکا از اردیبهشت سال ۹۷ به بعد تلاش کرد دکترین «فروپاشی نظام» را در فاز جدیدی پی ریزی کند. نخستین گام برای تحقق چنین هدفی، خروج امریکا از توافق هسته‌ای و پس از آن توسعه تحریم‌های بین المللی ضدایرانی و وادارسازی دولت تدبیر به امتیازدهی‌های بیشتر به طرف امریکایی بود. نقش اروپا در این میان بسیار تعیین کننده بود، به طوری که از سال ۹۷ به بعد سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس نقش «دلال مذاکرات» را بازی کردند و اگرچه این سه کشور مخالف خروج زودهنگام امریکا از برجام بودند با این حال تلاش زیادی داشتند تا ایران را به اجرای یک‌طرفه برجام وادار کنند.

اروپا در تحقق هدف اصلی خود مبنی بر «استمرار تعطیلی صنعت هسته‌ای»، «ممانعت از احیای قدرت بازدارندگی هسته‌ای»، «بی حس سازی طرف ایرانی برای پاسخ دهی به نقض برجام» و «اجرای یکجانبه برجام بدون توجه به عدم اجرای تعهدات توسط اروپا» موفق بود تا آنکه اراده‌ای خارج از دولت تصمیم گرفت که بازی سه ضلعی امریکا-اروپا – رژیم صهیونیستی را به هم بریزد.

شوک بهنگام به غرب

بعد از ترور شهید فخری‌زاده، نظام بدون توجه به مخالفت‌های دسته‌ای از سیاستمداران و تصمیم سازان تصمیم گرفت تا حدود قابل توجهی اجرای یکجانبه برجام را متوقف ساخته و برخلاف ماه‌های قبل که دولت گام‌های ویترینی جهت کاهش تعهدات هسته‌ای برداشت، گام‌های مهمی را برای احیای روحیه خودباوری ملی بردارد.
پس از وضع قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» که مهم‌ترین گام جهت مقابله با رویکرد تهاجمی نظام سلطه طی هفت سال اخیر بود مقامات امریکا و اروپایی گرفته تا برخی از مرتجعان منطقه نسبت به تغییر رویکرد هسته‌ای ایران اظهار نگرانی کردند. آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز بر اساس رویه سابق خود در مقابله با فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورمان طی گزارشی ایران را متهم به نقض برجام کرد.

تنها چند روز پس از وضع و اجرای قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» نظام تصمیم گرفت ضمن آغاز غنی سازی ۲۰ درصد اورانیوم، سانتریفیوژ‌های نسل جدید را راه اندازی کند، اقداماتی که تمام معادلات نظام سلطه و همپیمانان منطقه‌ای را دچار تغییرات اساسی کرد تا به روش‌های دیگر برای متقاعدسازی طرف ایرانی برای متوقف سازی روند کنونی متمرکز شوند. آن هم در حالی که اتخاذ رویکرد جدید کنونی خارج از اراده دولت بوده تا غرب بتواند به واسطه ارتباط‌های پنهانی مانع از استمرار آن شود. بر همین اساس کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی روز گذشته مدعی شد که مقامات دولت آینده جو بایدن، رئیس جمهور منتخب امریکا، مذاکرات بی‌سر و صدا با ایران درباره بازگشت به توافق‌نامه هسته‌ای را آغاز کرده‌اند و اسرائیل را در جریان این مذاکرات قرار داده‌اند.

سه کشور اروپایی از ۱۱ آذرماه تاکنون (روز تصویب قانون لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت مجلس) دو بار به صورت رسمی بیانیه سه جانبه علیه ایران صادر کرده و هر کدام از وزیران خارجه این سه کشور به صورت متعدد مواضع ضدایرانی علیه فعالیت‌های جدید هسته‌ای کشورمان را اتخاذ کرده‌اند. در آخرین نمونه از مواضع پرخاشگرایانه اروپا می‌توان به اظهارات ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه اشاره کرد که از ایران درخواست کرده از نقض صلح و امنیت منطقه‌ای دست بردارد. به موازات مواضع ضدایرانی اروپایی‌ها مایک پمپئو نیز عصبی‌تر از گذشته به اتهام افکنی علیه کشورمان می‌پردازد. وی اوایل هفته در بیانیه‌ای توسعه گستره تحریم فلزات ایران را اعلام کرد. در بیانیه پمپئو آمده: «برنامه‌های نظامی، موشکی و هسته‌ای ایران تهدیدی مستمر برای امنیت جهان به شمار می‌آید. با هدف مقابله با این تهدیدات، من محدوده تحریم‌های مرتبط با فلزات ایران در وزارت خارجه را گسترش می‌دهم.»

ترس فزاینده صهیونیست‌ها

به همان میزان که اروپا و امریکا پس از اقدامات یکی دو ماه اخیر نظام جهت تعلیق تعهدات مهم هسته‌ای عصبی شدند، مقامات رژیم صهیونیستی نیز بازگشت ایران به دوران ماقبل برجام را بسیار رعب آور و ترسناک قلمداد می‌کنند و در تلاشند با ارتباط گیری با دولت جو بایدن وی را ازآنچه اشتباهات اوبامایی می‌خوانند بر حذر دارند. در همین باره دو تن از وزیران رژیم صهیونیستی از جو بایدن درخواست کرده‌اند وی اشتباهات اوباما درباره ایران را تکرار نکند. وزیر امور شهرک‌سازی‌ها ابراز داشته: «مهم‌ترین چیز این است که دولت آتی امریکا را مجاب کنیم اشتباهات دولت اوباما و سازش با ایرانی‌ها را تکرار نکند.» و یووال اشتاینیتز، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز همین درخواست را با ادبیات دیگری تکرار و با ابراز امیدواری که رئیس‌جمهور منتخب امریکا مانع ایران هسته‌ای خواهد شد، گفت او همواره رفتار بسیار دوستانه‌ای با تل‌آویو داشته است.

در نمونه دیگر اِلی کوهن، وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی با تکرار ادعا‌های بی‌اساس علیه ایران، به بایدن توصیه کرد که سیاست دولت کنونی امریکا به ریاست دونالد ترامپ را علیه ایران حفظ کند.

عصبانیت صهیونیست‌ها از تغییر رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مصادیق دیگری نیز قابل ردیابی است؛ به طوری که نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل طی نامه‌ای به شورای امنیت، خواستار برگزاری نشست فوری برای طراحی اقدامی علیه ایران به بهانه غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم شده است.

تیم‌سازی نتانیاهو برای گفتگو با دولت بایدن درباره ایران

در همین باره پایگاه خبری آکسیوس نیز گزارش داده است: «بر اساس اطلاعاتی از منابع دفتر نخست وزیری اسرائیل، بنیامین نتانیاهو در حال تعیین نماینده ویژه‌ای در واشینگتن جهت کار با دولت جو بایدن در امور ایران است. یکی از دو نامزد احتمالی بنیامین نتانیاهو برای این مقام، یوسی کوهن است که دوره ریاست او بر موساد نیز به زودی به پایان می‌رسد. همزمان نتانیاهو تشکیل یک تیم برای تهیه راهبرد جلب همکاری با دولت بایدن در پرونده هسته‌ای ایران را در دستور کار قرار داده است. او خواهان آن است که تصمیمات مربوط به ایران، تنها از سوی او و بدون دخالت دیگر مقامات نظامی و امنیتی گرفته شود.»

آنچه مبرهن می‌باشد این است که تغییر رویکرد جمهوری اسلامی ایران طی یکی دو ماه اخیر و در برابر رفتار تهاجمی و گستاخانه سه ضلع امریکا اروپا و رژیم صهیونیستی نتیجه بخش بوده است و علاوه بر احیای نسبی قدرت بازدارندگی هسته‌ای، محاسبات نظام سلطه مبنی بر «با تشدید فشار و تهدید نظامی می‌توان ایران را وادار به امتیاز کرد» را به بن بست رساند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار