کد خبر: 1035417
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۶
دومین مجوز آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا هم صادر شد. این واکسن کرونا که توسط مؤسسه رازی تولید شده‌است، در حال حاضر فاز‌های حیوانی و پیش‌بالینی خود را به پایان برده و مجوز کمیته ملی اخلاق در پژوهش را جهت آغاز مطالعه فاز اول انسانی دریافت کرده‌است. واکسن کرونای اخیر، یک پروتئین نوترکیب است که تکنولوژی آن با واکسن‌کرونای ایرانی قبلی که مجوز دریافت کرده، متفاوت است. با تزریق این واکسن، بدن آنتی بادی تولید خواهد کرد. این گروه از واکسن‌ها جزو واکسن‌های بسیار ایمن محسوب می‌شود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین:  طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۲۹ دی ماه، ۵ هزار و ۸۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۸۶ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۳۶ هزار و ۲۱۷ نفر رسید. در همین زمان، ۸۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۸۸۶ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۴۹۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۴هزارو۳۴۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۳ شهر در وضعیت زرد و ۲۵۲ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. ۱۰ شهر قرمز کشور در استان مازندران و شامل آمل، بابل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، فریدونکنار، قائمشهر و نکا است.

نگرانی از کاهش رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و هجوم موج چهارم کرونا در بهمن و اسفند جدی است و مدیران بهداشتی را به واکنش واداشته‌است. در عین حال تلاش‌ها برای ساخت و واردات واکسن کرونا به منظور مهار این ویروس هم همچنان ادامه دارد و روز گذشته هم دومین مجوز آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا هم صادر شد.

واکسنی بسیار ایمن

احسان شمسی کوشکی، دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت از صدور دومین مجوز کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت برای آغاز مرحله ۱/۲ مطالعه بالینی واکسن کرونای ایرانی خبر داد و گفت: «دستورالعمل کارآزمایی بالینی پیشنهادی توسط انستیتو سرم‌سازی و واکسن‌سازی رازی که با همکاری مرکز کارآزمایی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام می‌شود و به تأیید سازمان غذا و دارو رسیده‌بود، در جلسه فوق‌العاده کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت مطرح و با اجماع آرا به تصویب رسید.» به گفته وی این شیوه‌نامه پیشنهادی باید به سازمان غذا و دارو برگردانده شود و در آنجا مجوز شروع مطالعه بالینی یا CTA را دریافت کند و سپس کارآزمایی بالینی می‌تواند آغاز شود.

شمسی کوشکی ادامه داد: «واکسن کرونایی که از سوی مؤسسه رازی تولید‌شده و در حال حاضر فاز‌های حیوانی و پیش‌بالینی خود را به پایان برده و مجوز کمیته ملی اخلاق در پژوهش را جهت آغاز مطالعه فاز اول انسانی دریافت کرده‌است، مربوط به یک واکسن نوترکیب بوده و یک پروتئین نوترکیب است که تکنولوژی آن با واکسن‌کرونای ایرانی قبلی که مجوز دریافت کرده، متفاوت است. این واکسن از یک پروتئین نوترکیب است، یعنی بخش‌هایی از پروتئین S ویروس یا همان اسپایک پروتئین (Spike proteins) در این واکسن به صورت نوترکیب قرار داده شده و با تزریق واکسن، بدن علیه آن بخش‌ها آنتی بادی تولید خواهد کرد. این گروه از واکسن‌ها جزو واکسن‌های بسیار ایمن محسوب می‌شوند.»

به گفته دبیر کمیته ملی اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت در شیوه‌نامه پیشنهادی مرحله یک و دو مطالعه بالینی پیشنهاد شده‌است که در شیوه‌نامه مرحله یک ۱۳ نفر به صورت پیشقراول وارد کارآزمایی شده و بعد از آن ۱۲۰ نفر در چهار گروه متفاوت وارد پژوهش می‌شوند.

وی تأکید کرد: «اگر فاز اول موفق باشد، دوز مورد قبول واکسن را پیدا کرده و بر اساس نتایج مرحله یک، مرحله دوم روی ۵۰۰ نفر آغاز می‌شود. در تمام این مراحل هم کمیته ملی اخلاق و ناظر ارشدی که برای این کار معین شده، بر این پروژه نظارت می‌کنند.»

مرحله چهارم آزمایش کووایران

واکسن کووایران ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم پس از طی موفق مراحل قبلی، بناست امروز به گروه چهارم داوطلبان تزریق شود. پیش از این، واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و مؤسسه فینلای کوبا نیز مجوز کارآزمایی بالینی مرحله یک و مرحله دو را در کشور کوبا دریافت کرده و فاز دو کارآزمایی بالینی آن تحت نظارت انستیتو پاستور ایران در حال انجام است، با توجه به انتقال فناوری و پلتفرم مشترک و تولید این واکسن در داخل کشور (پس از تأیید مراحل سه گانه کارآزمایی بالینی) تاکنون سه نامزد ایرانی متعلق به گروه دارویی برکت، انستیتو پاستور ایران و مؤسسه سرم و واکسن‌سازی رازی در حال انجام مطالعات بالینی هستند.

افزایش ابهامات درباره اثرگذاری واکسن فایزر با افزایش قربانیان

جدیدترین گزارش‌ها از نتایج تزریق واکسن فایزر در اروپا نشان می‌دهد در فنلاند ۳۲ مورد عوارض جانبی در نتیجه تزریق واکسن رصد شده‌است. همچنین در نروژ نیز ۲۳ نفر در ارتباط با واکسن فوت کرده‌اند. پیش از این نیز مرگ یک پزشک و یک پرستار امریکایی، دو سالمند نروژی، یک شهروند پرتغالی گزارش شده‌بود، اما حالا گستره ملیت‌ها و تعداد موارد فوت افراد پس از تزریق فایزر بیشتر شده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار