کد خبر: 1035435
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۵
از میان ۶۲ فیلمی که در جشنواره فجر امسال حضور دارند ۲۳ فیلم متعلق به فیلم اولی‌هاست و غافلگیری‌ای که برخی فیلم‌اولی‌ها در سال‌های پیش رقم زدند، باعث شده امیدواری‌ها برای پدیده شدن برخی از این آثار دور از ذهن نباشد.
فرزین ماندگار
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: جشنواره سی‌و‌نهم فیلم فجر امسال با وجود ویروس کرونا قرار است در همان تاریخ ۱۱ تا ۲۲ بهمن برگزار شود و در این دوره برخلاف ادوار گذشته کمیت آثار دو تا سه برابر است و احتمالاً کار داوری آثار نیز سخت‌تر از قبل خواهد بود. امسال از هیئت انتخاب خبری نیست و همه آثار به طور مستقیم تحت داوری قرار می‌گیرند.

اقبال فیلم‌اولی‌ها برای دیده شدن

از تفاوت‌های این دوره با ادوار گذشته این است که فیلم‌های اول در همه رشته‌ها داوری می‌شوند و فیلمسازان این شانس را دارند در صورت دارا بودن قابلیت‌های کیفی در بخش‌های مختلف زیر ذره‌بین و نقد قرار بگیرند و سیمرغ‌ها را به تصاحب خود درآورند. در واقع این دوره از جشنواره فرصت خوبی برای بهتر دیده شدن فیلمسازان اول است و از این جهت باید کرونا را به نفع این گروه بدانیم. پیش از این به فیلم‌اولی‌ها فقط یک سیمرغ در بخش نگاه نو اهدا می‌شد.

«پسر دلفینی» به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیه‌کنندگی محمدامین همدانی، «مامان» به کارگردانی آرش انیسی و تهیه‌کنندگی مجید برزگر، «خط فرضی» به کارگردانی فرنوش صمدی و تهیه‌کنندگی علی مصفا، «مصلحت نظام» یا «پدری» به کارگردانی حسین دارابی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه، «بعد از اتفاق» به کارگردانی پوریا حیدری اوره و تهیه‌کنندگی شهاب حسینی، «آهو» به کارگردانی هوشنگ گلمکانی و تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی، «گل به خودی» به کارگردانی احمد تجری و تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی، «سیاه باز» به کارگردانی حمید همتی و تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی، «لحظه‌ای و دیگر هیچ» با نام جدید «تارا» به کارگردانی کاوه قهرمان و تهیه‌کنندگی غلامرضا موسوی، «ورود و خروج ممنوع» به کارگردانی امید آقایی و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته، «حکم تجدید نظر» به کارگردانی محمدامین کریم‌پور و تهیه‌کنندگی رضا کریمی، «خورشید آن ماه» به کارگردانی ستاره اسکندری و تهیه‌کنندگی منوچهر محمدی، «روزی روزگاری آبادان» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ و تهیه‌کنندگی علی اوجی و عبدالله اسکندری، «زاوالا» به کارگردانی ارسلان امیری و تهیه‌کنندگی روح‌الله و سمیرا برادری، «نارگیل» به کارگردانی داوود اطیابی و تهیه‌کنندگی ابراهیم عامریان، «طبقه یک‌ونیم» به کارگردانی نوید اسماعیلی و تهیه‌کنندگی غلامرضا آزادی، «بابا سیبیلو» به کارگردانی ادوین خاچیکیان و تهیه‌کنندگی احمد احمدی «بی آبان» به کارگردانی مهرداد کوروش‌نیا و تهیه‌کنندگی علی محمد قاسمی، «حرف آخر» به کارگردانی ابراهیم شفیعی و تهیه‌کنندگی علی شاه‌حاتمی، «خانه ماهرخ» به کارگردانی شهرام ابراهیمی و تهیه‌کنندگی محمدرضا محمدی، «لاک‌پشت و حلزون» به کارگردانی رضا حماسی و تهیه‌کنندگی هوشنگ نوراللهی، «لیپار» به کارگردانی حسین ریگی و تهیه‌کنندگی سعید خانی و «نیلگون» به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده و تهیه‌کنندگی ایرج محمدی ۲۳ فیلمی هستند که به عنوان اولین تجربه سینمایی کارگردانان‌شان در جشنواره سی‌ونهم قضاوت می‌شوند.

چهره‌هایی که فیلم اولی هستند

در میان فیلم‌اولی‌ها می‌توان شاهد چهره‌هایی بود که به نحوی سابقه‌ای سینمایی دارند و اگر چه اولین تجربه فیلمسازی بلند و داستانی خود را تجربه می‌کنند، اما افراد گمنامی در عرصه سینما نیز محسوب نمی‌شوند. از این میان هوشنگ گلمکانی منتقد مشهور مجله فیلم به چشم می‌خورد که امسال با فیلم آهو در جشنواره فجر به عنوان یک فیلمساز اول حضور دارد. این فیلم حکایت انزوای خودخواسته دختری است که آرزوهایش را بربادرفته می‌بیند، اما هنوز امیدش را از دست نداده است. در این فیلم بازیگرانی، چون رضا کیانیان، علی مصفا، حامد کمیلی، سهیلا رضوی، رضا یزدانی و با معرفی سپیده آرمان حضور دارند. حسین سهیلی‌زاده، اما سابقه کارگردانی سریال‌های تلویزیونی را دارد و با فیلم «نیلگون» بخت خود را در این دوره از جشنواره می‌آزماید. سهیلی‌زاده این روز‌ها «ملکه گدایان» را در حال پخش از شبکه نمایش خانگی دارد و این بار در اولین تجربه کارگردانی سینمایی خود سراغ داستانی عاشقانه درباره زندگی دختر و پسری جوان رفته است که در مواجهه با مسائل مختلف خانوادگی و اجتماعی قرار می‌گیرند. در این فیلم محمدرضا فروتن، میترا حجار، همایون ارشادی، سام درخشانی و آناهیتا درگاهی بازی کرده‌اند. اما حمید رضا آذرنگ نام آشنایی در عرصه بازیگری است که امسال با فیلم «روزی روزگاری آبادان» در این رویداد سینمایی حضور دارد. در فیلم آذرنگ بازیگرانی، چون فاطمه معتمدآریا و محسن تنابنده حضور دارند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: خانواده پنج نفری مصیب چرخیده در آخرین روز سال مشغول خرید شب عید هستند، اما به دلیل حال بد مصیب که ناشی از گرفتاری‌اش به مواد مخدر است، کشمکشی میان آن‌ها درمی‌گیرد و در اوج تلاش خیری مادر خانواده برای به آرامش رساندن خانواده به ناگاه با اتفاقی غیرمنتظره همه آن‌ها را غافلگیر می‌کند. ستاره اسکندی نیز بازیگر مشهور دیگری است که امسال با فیلم خورشید آن ماه مورد قضاوت قرار می‌گیرد.

فیلم اولی‌هایی که کار کودک کرده‌اند

از اتفاق‌های جالب توجه و مثبت این دوره از جشنواره فجر حضور چهار فیلم اولی است که با موضوع کودک و نوجوان وارد این عرصه شده‌اند؛ اتفاقی که باید آن را به فال نیک گرفت چراکه دست سینمای ایران در سال‌های اخیر و در جشنواره فجر خالی از آثار کودک بوده است. «گل به خودی» به کارگردانی احمد تجری و تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی ساخته شده است؛ فیلمی که در ژانر کودک و نوجوان تولید شده و بازیگران بسیاری در آن حضور دارند. یکی از نکات جالب این اثر سینمایی حضور علی رهبری و آرین بهاری از اعضای گروه پازل بند است که در کنار ساخت موسیقی این فیلم، به عنوان بازیگر حضور دارند.

«نارگیل» اولین فیلم بلند سینمایی داوود اطیابی است که تهیه‌کنندگی آن را ابراهیم عامریان برعهده داشته است؛ یک اثر برای کودک و نوجوان که می‌تواند برای مخاطبان کودک جذاب باشد. داستان این فیلم از جایی شروع می‌شود که نقشه یک گنج جادویی پیدا می‌شود و اتفاقاتی را رقم می‌زند.

ادوین خاچیکیان فرزند ساموئل خاچیکیان با فیلم بابا سیبیلو در جشنواره سی و نهم حضور دارد.

پسر دلفینی تازه‌ترین محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که پس از طی حدود دو سال از تولید آماده نمایش شد. مسئله مهم این است که این فیلم تنها اثر انیمیشن شرکت کننده در این دوره از جشنواره است و به همین دلیل این امکان وجود دارد که سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن جشنواره به دلیل اینکه تنها پروژه انیمیشن حاضر در فجر است به این فیلم تعلق نگیرد، البته این را باید بگوییم که این انیمیشن در رشته‌های مختلف داوری خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار