کد خبر: 1035697
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۷
ناهید علیزاده کارآفرین بسیجی، در گفتگو با «جوان»:
بانوی جهادگر کردستانی که توانسته است با ابزار هنر بتن را نقش دهد و به این وسیله برای خانواده‌های زیادی درآمدزایی کند. کسی که با ایجاد اشتغال برای یکصد خانم، بار‌ها در لیست کارآفرینان برتر کشوری قرار گرفته است. به همین بهانه سراغ این جهادگر کارآفرین و مدیر انجمن «نسیم مهربانی کردستان» رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.
محمد‌رضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی از کارآفرینان سخن به میان می‌آید همیشه افرادی تصور می‌شوند که توانسته‌اند علاوه بر ایجاد اشتغال برای خود، چندین نفر را هم دور خودشان جمع و آنان را نیز مشغول به کار کنند. اما وقتی این کارآفرین یک خانم باشد، ناخودآگاه وظایف جدیدی برایش تعریف می‌شود، زیرا در کنار اشتغالزایی و توسعه کشور، آنان امید اول برای ارتقای بنیان اقتصادی خانواده‌ها به شمار می‌آیند. موفقیت زنان کارآفرین نه تن‌ها سبب سود‌های اقتصادی می‌شود بلکه منافع اجتماعی و فرهنگی جامعه را هم تأمین می‌کند. یکی از این بانوان، بسیجی کارآفرین، ناهید علیزاده است. بانوی جهادگر کردستانی که توانسته است با ابزار هنر بتن را نقش دهد و به این وسیله برای خانواده‌های زیادی درآمدزایی کند. کسی که با ایجاد اشتغال برای یکصد خانم، بار‌ها در لیست کارآفرینان برتر کشوری قرار گرفته است. به همین بهانه سراغ این جهادگر کارآفرین و مدیر انجمن «نسیم مهربانی کردستان» رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

چطور شد به فکر ورود به بازار کار افتادید؟

من در خانواده‌ای متوسط متولد شدم. بیماری و مرگ نابهنگام پدر داغ سنگینی بود که باعث شد بار نان آوری و تأمین مایحتاج معیشت برگردن من بیفتد. باید در کنار درس و تحصیل کار می‌کردم که در آن زمان سفالگری نقطه آغازی برای شروع فعالیتم شد.

با خاک رس و خاک چینی، سفالینه‌های رنگارنگی می‌ساختم بی‌آنکه آموزشی دیده باشم. یعنی همه کار‌ها را با بهره‌گیری از فکر خلاق پیش می‌برم. تقریباً ۲۳ساله بودم که زندگی مشترکم را آغاز کردم و یک سال بعد وجود فرشته کوچکی مهمان ما شد و من نام مادر را یدک کشیدم. با تولد دخترمان پنجره‌های خوشبختی بیش از هر زمان دیگری به رویم باز شد، اما به ناگاه همسرم دچار اعتیاد شد. من پا پس نکشیدم و سال‌ها تلاش کردم تا اینکه بعد از ۲۰ سال همسرم اعتیادش را ترک کرد و دوباره زندگی رنگ خوشبختی به خود گرفت. اما سرنوشت برای من و تک فرزندم دوباره برنامه دیگری داشت و این‌بار همسرم ساز جدایی زد و از ما جدا شد.
بعد از اینکه کارتان را به صورت حرفه‌ای شروع کردید آیا هنرتان در جایی دیده شد یا عنوانی کسب کردید؟

برای آموختن زیر و بم کارها، سفالگری را زیرنظر استاد سمنانی ادامه دادم و در سال ۸۷به‌عنوان کارآفرین برتر کشوری در همایش «زنان نان‌آور و نام‌آور» و در سال ۹۴به‌عنوان کارآفرین برتر استان کردستان انتخاب شدم. سپس فعالیتم را در زمینه مصنوعات بتنی طرح چوب آغاز کردم و هم‌اکنون هم انجمنی در زمینه اشتغال و توانمندسازی زنان و دختران خانواده‌های آسیب‌دیده و نیازمند جامعه دارم که از هفت سال پیش به‌صورت رسمی ثبت شده است.

در آن زمان کسی شما را حمایت کرد تا روی پای خودتان بایستید؟

در سال‌های اول، می‌توانستم کارم را توسعه بدهم، اما توسعه کار نیاز به حمایت داشت؛ حمایتی که از سوی هیچ یک از دستگاه‌های متولی حوزه صنایع دستی و ... از من صورت نگرفت و تقریباً هیچ مسئولی از فعالیتی که تقریباً در غرب کشور نمونه ندارد کوچک‌ترین حمایتی نکرد. تا اینکه آوازه فعالیت‌هایمان به گوش مسئولان دبیرخانه شورای مبارزه با اعتیاد استان رسید و بعد از سال‌ها مکانی در اختیارمان قرار دادند تا بتوانیم با گستردگی بیشتری به کارهایمان ادامه دهیم و تعداد بیشتری از خانواده‌های آسیب دیده از اعتیاد را زیر بال و پرمان بگیریم. بعد از آن نیز بسیج حمایت‌های خوبی داشت و برای رسمیت بخشیدن هرچه بیشتر به فعالیت‌هایم در این حوزه انجمنی در زمینه اشتغال و توانمندسازی زنان و دختران خانواده‌های آسیب دیده و نیازمند جامعه ثبت کردم.
 
عنوان انجمن چیست و در حال حاضر چند عضو دارد؟

عنوان انجمن «نسیم مهربانی کردستان» است. انجمنی که ۱۰۰ نفر عضو از جامعه زنان آسیب‌دیده اجتماعی دارد و عمده فعالیت‌های آن حول شناسایی افراد نیازمند و کم‌توان جامعه و کمک و یاری رساندن به این افراد در قالب کار‌های خیرخواهانه و نوع‌دوستانه می‌چرخد و به گفته همین عزیزان، بحق که نسیم مهربان بر زندگی پرتلاطم آن‌ها وزیده است. در این انجمن به صورت کاملاً رایگان کار را یادشان می‌دهیم و بعد از اینکه آموزش لازم را فراگرفتند وارد چرخه فعالیت می‌شوند.

عمده فعالیت‌های انجمن در چه حوزه‌هایی است؟

تولید مصنوعات با نمای چوبی و از جنس بتن کار اصلی فعالان در انجمن است. محصول ما به‌دلیل جنس و ماندگاری مقرون به صرفه است. هزینه تعمیر و نگهداری اندکی دارد. ساخت نرده‌هایی با نمای چوب در حاشیه پیاده‌روها، پارک‌ها، پارک‌های جنگلی و محوطه‌های بازی، گلدان‌های طبقاتی برای زیباسازی شهر، آب‌نما‌های طبقاتی در میادین شهر‌ها و باغ‌ها یا حیاط خانه‌ها، حتی ساخت پلکان و نمای چوب برای ساختمان‌ها به‌ویژه تالار‌ها و رستوران‌ها، نمونه‌ای از کار‌های ماست که اتفاقاً در بیشتر استان‌های کشور وجود دارد و به‌عنوان نمونه در پارک‌های سنندج هم استفاده می‌شود. البته تا کنون بازار اقلیم کردستان برایمان گرم‌تر بوده است.

یعنی محصولاتتان را به کردستان عراق می‌فرستید؟

پیش از شیوع کرونا با گروهی از همکارانمان در اقلیم کردستان عراق، چند طرح را اجرا کردیم که درآمد خوبی داشت. با وجود درآمد بهتر، اما به خاطر شیوع کرونا، فعالیت‌های برون‌مرزی را متوقف کردیم.

آلاچیق، نمای ساختمان، آب‌نما، کباب‌پز، نرده، باغچه، آبخوری مدارس و ... از طرح‌های بزرگ و کوچکی است که امروز با دست بانوان و دختران خانواده‌های آسیب دیده از اعتیاد عضو انجمن نسیم مهربانی کردستان خلق و در فضا‌های شهری سنندج نصب می‌شود، آثار خلاقانه‌ای که نمونه‌هایی از آن را می‌توانید در پارک آی‌تی، آبشار‌های عمارت وکیل و کوه آبیدر سنندج و پارک لاله در شهر دهگلان، کامیاران، نمای ساختمانی در شهرستان پاوه و مناطق دیگر مشاهده کنید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار